POMORSKI NFZ -kolejka itp

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sie 2018 12:24
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 22 razy

Re: POMORSKI NFZ -kolejka itp

Post autor: BarbaraG »

Marzena68 pisze: 01 lip 2022 15:21 Zabiegi nie powalają. Trzeba przygotować się do zwiedzania i wędrówek po górach. No i znaleźć dobrą ekipę. :) Trudno. To tylko dowodzi, że zmiany, które mają nastąpić - chodzi mi o wybór miejsca, to nie jest wcale głupi pomysł. W Rabce znalazła w innym sanatorium gimnastykę w wodzie : Karnet 5 wejść - 150 zł. Taka oferta była w ramach rehabilitacji w Cieplicach, z których byłam bardzo zadowolona. No ale ja lubię wodę i z tggo co zauważłam nie każdy ma takie same upodobania .
Cieplice wspominam z sentymentem. Miałam tam właśnie gimnastykę w wodzie. Byc może uda mi się wrócic tam jeszcze raz. Na razie czekam i tak. Mogę od połowy listopada dzwonic o zwroty. Niestety jesienią i zimą nie uśmiecha mi się jechac w góry, bo nie uprawiam zimowych sportów :D
Pozdrawiam :kwiat:
Marzena68
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2019 12:41

Post autor: Marzena68 »

Ida pisze: 01 lip 2022 12:14 JAGIELLONKA w Rabce jest w pobliżu parku i właściwie w centrum. Byłam kilka razy w Rabce, tylko w innym sanatorium,myślę, ze w tym roku też tam będę na rehabilitacji. Do Zakopanego ok. 40 km, jeżdżą busy i pociąg. Nie wiem, jak jest w JAGIELLONCE, ale sama Rabka jest urokliwa,jest amfiteatr, różne imprezy.
To jeżeli możesz Ida powiedzieć jak jest z zabiegami? Czy są wodne w ramach rehabilitacji? Czy są masaże, okłady? Ja na stronie to widziałam , ale jako zabiegi nie przepisywane przez lekarza - płatne. Może to źle odczytałam?
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2010 11:08
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Ida »

Byłam w innych sanatoriach w Rabce, przecież napisałam to poprzednio, więc nie mam pojęcia o zabiegach w Jagiellonce. Mogę podpowiedzieć tylko, że najlepszy dojazd, to nocny pociąg Kołobrzeg - Kraków i stamtąd busem.
Marzena68
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ida ten pociąg też zauważyła. Busów jest sporo różnych przewoźników. Zastanawiam się czy zmieści się waliza :) . Ja będę miała zabiegi z Zakładzie Przyrodoleczniczym, a na przykład gimnastykę w wodzie w Cegielskim - odpłatnie. Ogólnie szukam różnych możliwości w innych sanatoriach , nawet odpłatnie, bo na zabiegach zależy mi najbardziej, nawet gdybym miała dopłacić. Jeżeli możesz udzielić mi wskazówek, coś polecić, będę wdzięczna. ;)
Marzena68
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ida pisze: 02 lip 2022 10:47 Byłam w innych sanatoriach w Rabce, przecież napisałam to poprzednio, więc nie mam pojęcia o zabiegach w Jagiellonce. Mogę podpowiedzieć tylko, że najlepszy dojazd, to nocny pociąg Kołobrzeg - Kraków i stamtąd busem.
Ida ten pociąg też zauważyła. Busów jest sporo różnych przewoźników. Zastanawiam się czy zmieści się waliza :) . Ja będę miała zabiegi z Zakładzie Przyrodoleczniczym, a na przykład gimnastykę w wodzie w Cegielskim - odpłatnie. Ogólnie szukam różnych możliwości w innych sanatoriach , nawet odpłatnie, bo na zabiegach zależy mi najbardziej, nawet gdybym miała dopłacić. Jeżeli możesz udzielić mi wskazówek, coś polecić, będę wdzięczna. ;)
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2010 11:08
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Ida »

Basen jest w sanatorium Olszówka, w Śląskim Centrum Rehabilitacyjno-Uzdrowiskowym i w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc, udostępniają po południu. Nie wiem, czy w Cegielskim jest basen kryty, ale to i tak bardzo daleko, trzeba zejść z jednej góry i wejść na drugą, trochę czasochłonne. Jeśli chodzi o busy, to spokojnie, bagażnik mają,jeździ Rabbus z dolnej płyty dworca autobusowego, czyli dojście proste.Nie patrz w e-podróżniku na autobusy Rabka Zabornia, bo to przy głównej szosie i nijak się ma do Rabki Zdroju, szczególnie z walizką.
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzisiaj mam 9821 🤭 Coś szybko idzie. 😂
Pozdrawiam 😊
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A teraz 9672 🙉
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 60 razy

Post autor: Atina »

BarbaraG pisze: 04 lip 2022 15:59 Dzisiaj mam 9821 🤭 Coś szybko idzie. 😂
Pozdrawiam 😊
Faktycznie tępo nieźłe :roll:
argenta
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2021 12:26
Podziękowano: 2 razy

Post autor: argenta »

Mój numer na dzień dzisiejszy 162 Reumatologia. Pozdrawiam oczekujących z pomorskiego ! :D
ODPOWIEDZ