Zacisze Kudowa-Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Iwona87
Na forum od: 08 lip 2022 16:55

Zacisze Kudowa-Zdrój

Post autor: Iwona87 »

Witam chciałabym zapytać zasięgnąć opini o sanatorium Zacisze w Kudowa zdrój pobyt w ramach NFZ w sierpniu. Czytałam opinie i nie są za ciekawe .Czy w pokojach są czajnik ,lodówka, suszarka czy telewizor faktycznie jest płatny jak oceniacie jedzenie, personel, zabiegi daleko od budynku .Czy jest czas na zwiedzanie byłam w 2001 roku w Stomilu w Rymanowie zdroju i wspominam ten czas bardzo miło dziękuję za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam wszystkich kuracjuszy
Ostatnio zmieniony 10 lip 2022 23:05 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Zacisze Kudowa Zdrój

Post autor: jacky6 »

[link]

Kameralne zacisze czyli zadoopie...

Można wyżyć korzystając z innych ośrodków i kontaktów.

Dostałem tam skierowanie ale wykręciłem się sianem do innego sanatorium.

:geek: :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 10 lip 2022 23:04 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Tamaryszek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 wrz 2021 14:02

Re: Zacisze Kudowa-Zdrój

Post autor: Tamaryszek »

Kilka zdań o okolicy, nie byłem w tym obiekcie jedynie obok na uliczce. W marcu gdy byłem w tamtych stronach w tym ośrodku przebywały niepełnosprawne dzieci uchodźców wojennych z Ukrainy chyba z rodzicami , a kuracjusze którzy mieli przydział do tego obiektu byli rozsyłani do sąsiednich uzdrowisk.
Ośrodek troszkę na uboczu do centrum, parku, kawiarni czy lokali rozrywkowych jakieś 300-400 m idąc na skróty po terenie bardzo pagórkowatym i schodkach ( trzeba mieć sprawne i zdrowe nogi}, trochę bliżej i bardziej prosta droga do marketów.
Nazwa tego sanatorium idealnie odzwierciedla jego nastrój i usytuowanie w Kudowie. Jeżeli jedziesz "dla piękna miasta wzgórz ciszy by oczy nacieszyć po trudzie, nerwy stargane wyciszyć, napoić duszę pejzażem co jest jak balsam kojące" to trafiłaś bardzo dobrze, a jeżeli chcesz ten czas jeszcze połączyć z odrobiną rozrywki, to trzeba włożyć troszkę więcej fizycznego i organizacyjnego wysiłku.
Przyjemnego odpoczynku.
ODPOWIEDZ