Byłam dzisiaj i usłyszałam to samo a na dodatek Pani doktor przytoczyła mi pismo z NFZ jakie dostała po wypisaniu skierowania pacjentce, po 5 m-cach. Oczywiście skierowanie zwrócono.aqula pisze:Dzisiaj byłam u swojej pani doktor, zadałam jej pytanie po jakim czasie można składać ponowny wniosek i powiedziała mi, że po 8 miesiącach. NFZ Pomorski.
Po jakim czasie od powrotu,można składać nowy wniosek do NFZ
-
forumowicz
Re: Po jakim czasie od powrotu,można składać nowy wniosek do
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
-
forumowicz
-
rybka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 13 mar 2013 15:51
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowano: 2 razy
- aqula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
ja czekałam 16 miesięcy może dlatego powiedziała mi pani Doktor, że po 8 miesiącachiwcia pisze:Sądzę,że najlepiej nie zadawać lekarzowi pytań po jakim czasie mozna złozyc ponowny wniosek.Po prostu pojść i odrazu poprosic o skierowanie do sanatorium, bez zbędnych pytań.Jęsli przepisy stanowią, że przysługuje nam raz na 18 m-cy,to rzeczą oczywistą jest, że można skladać odrazu po powrocie, poniewaz okres oczekiwania jest duzo dłuższy.Wyjatek moze stanowic NFZ, w którym na skierowanie czeka się krócej niz 18 miesięcy......Ale chyba nie ma takiego regionu.Z naszych postow wynika, ze wszyscy czekamy mniej wiecej 22-26 miesięcy.
-
forumowicz
O jakie powody formalne chodzi?smuga pisze:Iwcia witajja jako reprezentant
NFZ śląski złożyłam wniosek o skierowanie po 8 miesiącach.Z lekarzem nie było problemu , wypisał uznając za zasadne.I niestety zwrócono wniosek z uzasadnieniem cyt. z powodów formalnych.Jesteśmy z moją panią doktor na etapie odwołania.Niby pisze że nie można się odwoływać ale zawsze jest jakieś ale
![]()
.Pani doktor była wręcz wściekła na NFZ mówiąc że nikt nie będzie podważał jej decyzji w sprawie rehabilitacji pacjenta.Co z tego wyniknie na pewno opiszę,na razie czekamy.A jak dowiedziałam się , to teraz okres oczekiwania 24 - 26 miesięcy od przyznania numeru do wyjazdu.Pozostaje tylko dożyć
![]()
-
forumowicz
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Jednak ja jestem zwolenniczką nie poddawania sie.Wszak nie mamy nic do stracenia, tylko do zyskania!
Więc odwołujmy sie do skutku.
Powodzenia
-
forumowicz