Czytacie książki?
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Re: Czytacie książki?
Felice, wg dani888 kryteria są dwa:Felice pisze: Oooo a jakie kryteria decydują o tym, czy ktoś jest myślący, czy nie?
... innych kryteriów, ze względu na w/w lekturę, nie przewiduje się.
Wracając do tematu dodam, że ukazała się dziesiąta część z cyklu Oliver von Bodenstein i Pia Kirchhoff,
którego autorką jest Nele Neuhaus /pani od dobrych kryminałów/pt. "W imię wiecznej przyjaźni".
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Polecam rowniez{ Zapis zarazy} Wojciecha Sumlinskiego i Tomasza Budzynskiego ,jest tez juz Zapis zarazy 2.A tak na marginesie to chyba mlodziez mniej ksiazek czyta niz tu dorosli forumowiczedani888 pisze: 26 wrz 2022 20:15 A ja czytam ,,Białą księgę pandemii koronawirusa " , bardzo mądra , w oparciu o publikacje naukowe . Polecam myślącym...
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Autor - Leszek Szymowski .
Pierwsza część to ,,Sztuka rabunku " a duga - jeszcze nie posiadam , przy okazji podam tytuł
Felice , odpowiadam - myślący bo książka jest dość trudna , zawiera dużo określeń medycznych
i nie każdy da radę odpowiednio je interpretować .
Poza tym , nie powinnaś mnie wyszydzać bo w Twoim wieku to nie przystoi a i ja Ci przyklaskiwać też nie będę bo mam swoje zdanie . Jeszcze coś - nigdy nie negowałam kogoś za to , ze coś ogląda , czyta , lubi jakiś rodzaj muzyki itp... Więc nie atakuj mnie bo to nic nie da .
Bibi , śmiej się , śmiej bo tylko to Ci zostało , przyklaskiwanie .
Dzia_dku , Czy Ci przeszkadza , że może ktoś myśli inaczej ?
Abstynencie , dzięki za podpowiedź , zamówię i te pozycje bo nie czytałam . Ale czekaj , czekaj , nie chodzi Ci o Dziennik zarazy ? Muszę sprawdzić... Pozdrawiam i dobrej nocki wszystkim życzę
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Mnie to akurat nie przeszkadza, ale patrząc po Twoich ostatnich wpisach w niektórychdani888 pisze:(...) Dzia_dku , Czy Ci przeszkadza , że może ktoś myśli inaczej ?(...)
tematach, raczej Tobie przeszkadza, to że ktoś myśli innymi kategoriami niż Ty.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Chciałabym wiedzieć również co to znaczy w twoim wieku ? O jakim wyszydzaniu kobieto piszesz ? Masz ze mną jakiś problem ewidentnie bo wywód na mój temat jest nie adekwatny do jednego zadanego pytania. Klakierów też nie potrzebuję… w twoim wydaniu szczególnie.
Już pisałam wcześniej… myśl sobie jak chcesz, co chcesz… mnie to jest kompletnie obojętne, tylko nie mów, że ktoś ciebie atakuje, bo tak nie jest.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Ale żeby było na temat, to obecnie czytam "Przeskok ewolucyjny" B. H. Liptona, S. Bhaermana. "Ryje beret" i wiele wyjaśnia, co się z nami dzieje.
Polecę też czytaną wcześniej "Sztukę szczęścia. Poradnik życia" H.C. Culter, Dalajlama XIV Bardzo dużo cennych rad zawsze aktualnych, a szczególnie w dzisiejszych czasach.
A i jeszcze podziękuję za polecenie w tej przestrzeni "Gdzie śpiewają raki" D. Owens, dobrze napisana i poruszająca opowieść.
-
Bibi2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
- Podziękował: 71 razy
- Podziękowano: 77 razy
Dani , określeń medycznych nie trzeba interpretować szczególnie "odpowiednio", to są określenia medyczne , trzeba mieć wykształcenie medyczne lub korzystać ze słownika żeby je zrozumieć (ja niestety nie zawsze rozumiem poprawny język medyczny).dani888 pisze: 27 wrz 2022 21:28 [...] odpowiadam - myślący bo książka jest dość trudna , zawiera dużo określeń medycznych
i nie każdy da radę odpowiednio je interpretować .
[...].
Bibi , śmiej się , śmiej bo tylko to Ci zostało , przyklaskiwanie .
[...]
Śmieję się jeśli jest mi do śmiechu, czasami zdarza mi się śmiać przez łzy z różnych powodów , generalnie jestem pozytywnie nastawiona do ludzi lecz Twoja porada jest dla mnie nie do przyjęcia. W klakierstwo nigdy się nie bawiłam i to powinnaś już dawno zauważyć .
To chyba na tyle wyjaśnień i mam nadzieję , że zakończymy niepotrzebną dyskusję w miejscu do tego niewłaściwym i do tej pory nieskażonym .
Temat mnie bardzo ciekawi ponieważ lubię czytać książki , chętnie korzystam z podpowiedzi Forumowiczów i sama także się dzielę swoimi wrażeniami
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
wrażeniami , poczytam więc coś skrobnę a tymczasem dobrej nocki
-
Natalia-C
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 07 wrz 2022 14:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Podziękowano: 2 razy
Ale raczej nie miłoe obyczajowe. Zdecydowanie bardziej wolę sensację, kryminały. Tam gdzie coś się dzieje.