Przyszłam na kawkę , a kawki nie ma
... idę zatem zaparzyć
Ewanko również pozdrawiam , oraz Wszystkich Szalonych
Danii , napiszę Ci jak to wygląda u mnie , ale jak wiadomo , każdy oddział może rządzić się swoimi prawami
Biorę skierowanie na morfologię podstawową , mocz i OB ... z wynikiem idę do rodzinnej , robiąc tam od razu EKG , Ona wypisuje wniosek , dołączam kserokopie swoich dokumentacji , o ile takowe posiadam , ( RTG , RM , USG , wypis ze szpitala itp ) idę na pocztę i wysyłam
Do wniosku możesz dołączyć od siebie karteczkę , z prośbą o konkretną miejscowość , najlepiej czymś motywując . Ja tego nie robię , bo wiem , że i tak będę ubiegać się o wyjazd ze zwrotu .
Moim zdaniem trzeba podać najgłówniejsze choroby współistniejące , bo bywa tak , że przy jakimś schorzeniu , nie można korzystać z jakiś zabiegów .
Gdybyś jakieś schorzenie pominęła we wniosku

, koniecznie powiedz o tym lekarzowi na pierwszej wizycie .
Może zapytaj o to w temacie Podlaskim , to Duszyczka , czy Zawielka , bądź ktoś inny Ci napiszą
Zbyszek , skoro więcej miejsc niż chętnych , to Ci mogą od razu skierowanie przysłać

a tak poważnie , ciekawe z czego to wynika , że czas oczekiwania tak bardzo się skrócił .... ciekawe jaki czas oczekiwania mnie określą
, bo ostatnio miałam chyba coś ok 40 miesięcy ( nie pamiętam dokładnie )
Miłego popołudnia Wszystkim
....
Idzie leśniczy przez las i sobie śpiewa:
- Czas na polowanko, czas na polowanko.
Nagle zza krzaku wychodzi niedźwiedź klepie go po ramieniu:
- Na polowanko
-Czas na ryby, czas na ryby.
W zimowy wieczór leśniczy złapał w lesie złodzieja, który kradł ścięte drzewo.
- Co, kradniemy drzewo ?
- Panie leśniczy, ja tylko zbieram paszę dla królików !
- Chcesz mi wmówić draniu, że króliki jedzą drewno ?
- Jeśli nie będą chciały jeść, to napalę nim w piecu.