Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Wyjeżdżam z ZUS do tego sanatorium na turnus od 24.02 2014 i chciałbym się dowiedzieć co to jest za ośrodek,jakie są warunki,jakie zabiegi i jak to wszystko funkcjonuje.Proszę o konkretne odpowiedzi.Jadę z Bełchatowa także mogę zabrać ze sobą osobę na tej trasie
andr58
trafiłeś na wypasiony hotel jestem w szoku, że ZUS podpisał umowę na 2014 r z takim ośrodkiem. Czy to oznacza, że nadchodzą lepsze czasy dla kuracjuszy Jeśli mogę spytać to z jakim schorzeniem się tam wybierasz może i mnie by się udało załapać na taki piękniusi obiekt pozdrawiam
Hotel St.George?Hm...,przechodziłam prawie codziennie obok tego obiektu i też myślałam och!jaki piękny,ale szczęściarze z tych co są na turnusie!
Tak się złożyło,że w tym hotelu była na turnusie z NFZ(2012-07)moja serdeczna koleżanka,a ja jej troszeczkę zazdrościłam.Po przeczytaniu niezbyt pochlebnych
opinii w necie zaczęłam drążyć temat i oto co mi powiedziała(jest to osoba b.skromna i mało wymagająca).Wszystkie zabiegi były na miejscu,bardzo chwaliła sobie basen,solanki( niecka 2 os.) ćwiczenia na przyrządach,fotel masujący i itp.Na stołówkę wchodzi się jednym wejściem z gośćmi hotelowymi,z tym że goście są na innej sali i mają bufet szwedzki,a kuracjusze mogą wybierać diety i chyba są pod tym kątem "usadzani" przy stołach 8 os.6 os.lub mniejszych.Wyżywienie wg jej opinii "mogło być"(można dodać:lepsze).Czajnik na korytarzu,internet i telewizor w pokoju.Pokoje 1,2,3-większość 2.Parking płatny,ale koleżanka tak ustawiła samochód ,że spokojnie stał przez 3 tyg.bez żadnych opłat.Teraz troszkę dziegciu;łazienki takie jakby zagrzybione a i ze sprzątaniem nie za bardzo.Panie sprzątające narzekały na brak środków higien.bo ktoś tam jest chyba bardzo oszczędny.
Atmosfera ogólnie panowała dobra bo i nikt ich nie pilnował i nie sprawdzał,a na tamten czas było ich ponad 70 osób.Być może od tamtego czasu zaszły jakieś zmiany(np.są turnusy z Zus) ale ogólnie to żadna rewelacja.Życzę dobrego pobytu i pozdrawiam.
Drodzy Kuracjusze i Kuracjuszki
Zostałem skierowany z ZUSu do St George W Ciechocinku - turnus od 24.02.2014. Czy warto tam jechać? Może ktoś był w tym roku i podzieli się swoją opinią? Szczerze mówiąc w zimie wolałbym wyjechać w góry (jeżdżę na nartach), ale podobno niełatwo jest zmienić lokalizację u lekarza orzecznika, bo jak uzasadnić zmianę?. Wyjeżdżam z Radomia i mogę kogoś zabrać po drodze. Czy są tam jakieś rozrywki? Zabawa to chyba najlepsza forma rehabilitacji Nie chciałbym spędzić 24dni tylko na zabiegach, wizytach u lekarzy i rozmowach o chorobach....
Serdecznie pozdrawiam
Ja także dostałam skierowanie z ZUS do sanatorium st george w Ciechocinku w terminie 10.05.2014. Bardzo proszę osoby, które jadą w lutym aby po powrocie opisali swoje wrażenia.Dziękuję!
Byłem w terminie od 24.02 i powiem Ci tak że jeżeli chodzi o warunki mieszkaniowe to pokoje są ładne izłazienkami .sprzątane co dzień .Jedzenie dobre i smaczne.Baza zabiegowa według mnie jest mizerna a Pan Mareczek co układa te zajęcia to jedno wielkie nieporozumienie,bardzo pyszałkowaty i jak ja to mówie przerost formy nad treścią.Pozostali rehabilitanci mili i serdeczni dotyczyczy to obu pań Mart które robią co mogą i za to im dzięki oraz rezydentki Moniki.serdeczeczne pozdrowionka.Także teraz jak pojedziesz będzie też ładniejsza pogoda i pewnei imprez też będzie więcej.Miłej rehabilitacji Ci życzę
Dziękuję za odpowiedź.Mam jeszcze jedno pytanie.Jak wygląda tam zasięg internetu, ponieważ chciałam zabrać laptopa z własnym modemem no i oczywiście smartfona.Pozdrawiam!
megi50 pisze:Dziękuję za odpowiedź.Mam jeszcze jedno pytanie.Jak wygląda tam zasięg internetu, ponieważ chciałam zabrać laptopa z własnym modemem no i oczywiście smartfona.Pozdrawiam!
Jeżeli masz swój internet to zasięg jest tam dobry .A resztę opiszę Ci na priv
Hotel Uzdrowiskowy St. George jest takim ciechocińskim przeciętniakiem. Na pierwszy rzut oka z zewnątrz i w środku piękny budynek, pokoje względne choć trochę ciemne i bywa zakurzone. Personel uprzejmy, może poza panem technicznym, który coś odbąknie i będącym kilka razy w pracy wyraźnie po "żuberku". Jedzenie dobre, choć bez frykasów, na kuchni widać że też mają lepsze i gorsze dni. Zabiegi dobre, poza basenem i hydromasażem z którymi non stop są kłopoty (albo zimna woda, albo nie działa wcale). Ogólnie może być, ale wymagającym odradzam.
No cóż, to nie jest sanatorium, tylko hotel robiący za sanatorium. ZUS coraz częściej wysyła ludzi nie do sanatorium, tylko do hoteli. Ten typ już tak ma.
Położenie hotelu dobre. Blisko sanatorium Wrzos, Gracja, wojskowy... Blisko do parków i do centrum. Trochę dalej do tężni. Cieszcie się z przydziału