Uzdrowisko Świnoujście s.a. Bałtyk (3.01.2023)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Izab71
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 lis 2022 16:48
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Uzdrowisko Świnoujście s.a. Bałtyk

Post autor: Izab71 »

Ta winda to dla mnie jedno wielkie nieporozumienie, bo ona jest tylko do pierwszego piętra. Byłam zakwaterowana na drugim i to jedno piętro trzeba walizy wtargać, na szczęście małżon mnie zawoził i odbierał, bo bym chyba umarła na tych schodach. Ale poza przyjazdem i wyjazdem to ogólnie mimo pokoju na 4 osoby to spokojnie, bo dwójki z reguly dla małżeństw. A poza tym wszystkie zabiegi na miejscu i z chęcią bym tam pojechała jeszcze raz z takim składem jak byłyśmy
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Słuchajcie, jest w Bałtyku całkiem nowa winda!!!!! Nowiutka!👍 sprawna!!! Wchodzi się do budynku z boku po prawej stronie od szatni, to jest jakby dolny parter lub jako piwnica, bo różnie rozumieją to i piszą.. i potem windą na swe piętro czyli na I p. i na II p. !! ...Do tej pory niestety na 3 p nie dochodziła..jak będę zobaczę co i jak.... Serdecznie pozdrawiam 🌹
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Weszłam sobie dzisiaj na ich stronę bo mnie znowu do Kołobrzegu coś ciągnie ale ceny jakieś niebotycznie wysokie 😳
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Genever- co napisałaś - weszłam sobie na ich stronę......tj. Bałtyku??? - skromna jest... Ale to Bałtyk w Świnoujściu, to jest tutaj o nim wątek, a piszesz sama, że Ciebie ciągnie do Kołobrzegu, więc troszku nie zrozumiałam...ale ok .ok .
Odpiszę a propos cen:

Niestety tak, ceny aktualnie świąteczne są i to w roku tak jest, że w Święta Bożego Narodzenia- największe one są, ( chyba, że okazja czy promocja), a prywatnie w porównaniu do poprzedniego roku - wszystko cenowo poszło do góry..... Przykre... A nasze pensje - w miejscu....
Niektóre osoby planujące w przyszłym roku wakacje czy też pobyt maj czerwiec też są zaskoczone cenami... Od stycznia przyszłego roku będą troszku tańsze pobyty i są przedstawiana na stronach uzdrowisk - tzw. promocje "zima" do prawie - do końca marca, lub tydzień przed końcem, dokładnie nie wiem...A święta wielkanocne znowu inny cennik świąteczny .. I cóż zrobić..... ??? Może jakoś damy radę.
W minione wakacje też wielu ludzi nie stać było na pobyty dłuższe nad morzem,z rodzinami.. tylko przyjeżdżali na tydzień albo i niektórzy na parę dni lub też góra na 10, a nie na przykład jak kiedyś na dwa czy też trzy tygodnie - nie każdego stać.
Taką też miałam informację od znajomych z recepcji w Verano w Kołobrzegu i od przebywających tam ( koleżanka co roku jeździ na 3 tyg. a druga z Warszawy na miesiąc od wielu lat ), że mnóstwo było pobytów terminowo krótkich i o wiele krótszych niż kiedyś, szybkie przyjęcia i często szybkie odjazdy.... Zobaczymy co czas- życie przyniesie.
W Świnoujściu będę po raz czwarty w Bałtyku. Poprzednie pobyty tam bez zachorowań na szczęście, dało się wytrzymać w Bałtyku bez problemu, raz zimą i dwa razy latem, oby było i teraz ok.zimą, czego Wszystkim z całego serca życzę.. serdecznie pozdrawiam 🙂.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Genever o jakim sanatorium Bałtyk piszesz, bo też nie wiem, czy to sanatorium Bałtyk w Świnoujściu, czy sanatorium Bałtyk w Kołobrzegu.
Piszemy oczywiście jak zauważyła Muzyczka w temacie Uzdrowiska Świnoujście.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Oj Muzyczko ależ gapa że mnie... oczywiście myślałam o Perle Bałtyku w Kołobrzegu. Chyba tęsknię za kołobrzeskim klimatem 😁, chociaż Świnoujście też mile wspominam.
Pozdrawiam ciepło.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki wielkie za napisanie, już wiem.. byłam w Perle Bałtyku dwa razy i polecam, jak najbardziej...... Moja mama dojechała podczas mego pobytu tam prywatnie czyli komercyjnie na dwa tygodnie, ale były osoby, które przyjeżdżały też na tydzień i bardzo były zadowolone szczególnie z dobrej borowiny, polecam . I rozumiem że Cb tam ciągnie.....
jarro
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2019 10:33
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jarro »

Hello,
właśnie dziś wymieniłem skierowanie z Nałeczowa na Bałtyk Swinoujscie od 3 stycznia
udało sie nad morze choć Bałtyk jako samo sanatotium i warumnki barfzo słabe ale to morze
Wiec ciesze sie ze znow Swinoujscie :D :D :D
szyszunia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2013 21:08

Post autor: szyszunia »

Jarro a skąd jedziesz?
jarro
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2019 10:33