Olszówka Rabka Zdrój

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
fraska1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 lip 2020 22:00
Oddział NFZ: Łódzki

Olszówka Rabka Zdrój

Post autor: fraska1 »

Witam. Mam skierowanie do sanatorium w Rabce Zdrój Olszówka Pawilon Ana ulicy Słowackiego. Poproszę o jakieś aktualne opinie,bo ostatnie wpisy na jego temat z 2018r
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 14:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Olszówka Rabka Zdrój

Post autor: Insignia 2010 »

Bylem tam w styczniu 2020 roku co chcesz wiedzieć ???
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sam obiekt ustyuowany jest ze szczytu sanatorium dla dzieci .
Okolo 60 miejsc wtedy na turnusie bylo nas 48 osob zus reszta nfz .
Obiekt na tamta chwile 4 letni wszystko nowe same dwojki pare jedynek .
Obsluga mila , zabiegi ok jak dla mnie jestem weteranem jak i zus tak i nfz wiem jakie mam brac .
Basen plytki ale jest .
Zalecam wczesny przyjazd z uwagi na otrzymanie zabiegow do poludnia wiecej czasu bedziesz miala po poludniu .
Jedzenie ok , na tance do Hulaj dusza ( pozdrow gorala co tam gra ) powiedz ze pozdrawia go ordynator z olszowki bedzie wiedział .samo miasteczko ok .
Siwy Dym polecam knajpa gorala Piotrka Majerczyka super zabawa gra tam ze swoja kapela i eksta jadlo .
Jeszcze chyba dziala tam mag drajw 🙉😁😁 ktory to zorganizowal podczas pandemi . Parking platny Tv jak jedziesz autem wes expres do kawy albo czajnik bo ten ostatni to jeden na korytarzu. Jezeli chodziszpo trasach yo warto pujsć na Luboń , Turbacz ale zabierz raczki 70 zyla na alegro ale bedxiesz miala frajde to fajne trasy w kolo i nie wszedzie bez nich wejdziesz .

Reszta pytaj a podpowiem odpowiem .
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Po prawej u gory masz lupke wpisz nazwe osrodka i bedziesz miala info .
Zapewne i tak trafisz na moje wpisy bo sa ze stycznia 2020 roku .czyli wczesniejsze jiz te z 2018 .
Apropo z lodzi byla fajna dziewczyna wybawilismy sie w obiekcie .....bo mile panie sciagaly organiste z kosciola dwoch braci i byly 3 wieczorki taneczne ( nadmień o tym ) ja mialem sprzet ze soba i dwa zrobilem ze szkoda dla siebie bo musialem sie tym zajac zamiast 💃🕺 .
Masz pytani pisz
Smaldek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 sty 2023 17:57
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Smaldek »

Ja też otrzymałem skierowanie do Olszówki pawilon A, turnus zaczynam 25.01.2023 r. Jest to mój pierwszy w życiu wyjazd do sanatorium. Chętnie nawiążę kontakt ze swoimi przyszłymi współkuracjuszami i tymi pierwszorazowymi tak jak ja i tymi bardziej doświadczonymi. Nie kryję, że mam pewne obawy, przecież to jest mój pierwszy raz.
fraska1
Kuracjusz
Kuracjusz

To super bo ja jadę w tym samym terminie.
Smaldek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

To mam pierwszą bratnią duszę. A czy bratnia dusza tak jak ja pierwszy raz jedzie do sanatorium.
fraska1
Kuracjusz
Kuracjusz

Ja już jestem starsza kuracjuszka. Jadę po raz piąty do sanatorium, a do Rabki po raz drugi. Byłam 5 lat temu w marcu w Rabczanskim Zdroju. Wspominam pobyt bardzo dobrze. Chyba byłoby lepiej w Rabce w ciepłej porze roku, ale mówi się trudno. Trzeba odpoczywać w takich warunkach jakie będą. Pozdrawiam
Smaldek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Mam pytanie, czy będzie możliwość w Rabce po prostu wypocząć, podreperować zdrowie, ukoić stargane nerwy, bez angażowania się w rozrywkowe atrakcje. Innymi słowy, czy taki kuracjusz ma szanse znaleźć, to czego szuka i czy nie będzie to brane przez innych kuracjuszy za dziwactwo.
fraska1
Kuracjusz
Kuracjusz

Jak najbardziej, myślę że wszędzie można odpoczywać po swojemu.
ODPOWIEDZ