Zawielko

może "wpadniemy " gdzieś , kiedyś na siebie

lubię poznawać pozytywnie patrzące osoby
Zbyszku , idąc na tańce , moim zdaniem nic nie tracisz , a być może zyskujesz . Do spacerów po promenadzie mamy , zazwyczaj całe popołudnia , a i niekiedy przedpołudnia między zabiegami , często też zabiegi kończą się ok 10 , 11 .... ( wspomnę tutaj nasze codzienne spacery ok 2 godzin przed południem

) .... Jest to najcieplejsza pora dnia . A po 19,0 jeszcze spacer

... szczególnie o tej porze roku ... w kawiarni jest ciepło , a i ruchu nie brakuje
Świnoujście a Kołobrzeg
Kocham

i jedno i drugie , chociaż są zupełnie inne ....
Zacznę od zabiegów i stołówki .... w Świnoujściu prawie z każdego ośrodka trzeba gdzieś na coś dochodzić .... w Kołobrzegu zdecydowana większość ma wszystko na miejscu . Dla wielu osób to bardzo istotne .
W Świnoujściu , jak dla mnie , ogromną wartość stanowi promenada nadmorska . Nie chodzę zbyt wiele po plaży , zatem spacer tą promenadą jest dla mnie bardzo istotny . Na całej jej długości widok na plażę , na morze , zatoczki , gdzie można odpocząć , usiąść , pooddychać jodem .... w Kołobrzegu tego nie ma .... idąc tą alejką , równoległą do promenady , od morza oddzielają nas wydmy , krzaki , chaszcze , obskurne baraki .
Sama promenada , jako , że jedyna , jest zaludniona , obstawiona tymi nie nadającymi uroku blaszakami , namiotami , dopiero część od molo do portu , a także od Sanitariuszki do Perły , jest przyjemniejsza do spacerów . W Świnoujściu promenady są bardziej przyjemne , takie cieplejsze . Natomiast latem , W Kołobrzegu , ten pas zieleni obok promenady , daje możliwość pobycia w chłodzie , w Św. tego brak ( tak , wiem , jest dużo zieleni , no ale oddalonej od promenad ) ...
W Kg. od części miasta , dzieli nas tylko kładka , u tuż u jej zejścia jest Żabka , niedaleko w lewo Biedronka , jeśli ktoś coś potrzebuje

, w Św. do marketów jest dosyć daleko .
Niewątpliwym atutem Kg jest molo , a Św. tężnie ( szkoda tylko , że przez całe dnie oblegane przez białogłowy z ... )
W Kg , do większości ośrodków można z dworca iść z buta , w Św. raczej już nie .
Kawiarenki , które dla mnie mają istotne znaczenie
W Św. jest ich o wiele mniej , lecz do każdej z nich , jest blisko z każdego ośrodka .
W Kg. jest ich dużo więcej , ale nie zgodzę się z opinią , że jest do nich daleko ...
Z każdego ośrodka jest blisko do innych ośrodków na tańce .... oczywiście , nie do wszystkich ... ale nikt nikomu nie każe chodzić np. z Arki Mega do Bałtyku , gdyż ma blisko San i Mesco .... nikt nikomu nie każe np. z Posejdona chodzić np. do wspomnianego już , Sanu czy Mesco , bo ma na miejscu kawiarenkę , tuż obok jest MSWiA .
Tylko Mewy 1 i 2 są w Centrum

gdzie się ucha nie przystawi , tam słychać muzykę , nawet nie wychodząc z pokoju
Pozdrawiam miłośników Świnoujścia i Kołobrzegu
I coby pozostać w temacie ...

miłych spotkań w ... lutym 2023 .. życzę