Spotkania w Świnoujściu
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Re: Spotkania w Świnoujściu
-
irenae
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2012 22:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Podziękowano: 3 razy
Pozdrawiam IE.
-
berbla65
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 mar 2019 12:28
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowano: 2 razy
Zbyszku a ja zobaczę nową promenadę ,która oficjalnie będzie otwarta 22.01 ( pisze Alką 50 + w temacie Spotkania w Kołobrzegu). Malutka 41 - tak są 3 promenady w Świnoujściu- spacery po nich i jazda rowerem to sama przyjemnośćzbigniew165 pisze: 15 sty 2023 18:39 Basiu, a ja za 8 dni będę w Świnoujściu i też zobaczę, ale nie jedną, tylko trzy promenadyi co Ty na to
![]()
![]()
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Ta najstarsza nazywana historyczna, przy której są zlokalizowane wszystkie kawiarnie i punkty gastronomiczne, a także hotele i apartamentowce.
Następna, to tak jak napisała Berbla promenada Zdrowia, czyli najnowsza i promenada na wydmach z której, jak będziesz spacerowała widać morze i wchodzące do portu promy, olbrzymie gazowce ze skroplonym gazem i inne jednostki morskie, jak np. kontenerowce.
Tego w Kołobrzegu nie zobaczysz, bo tam morze, aż po horyzont puste.
W Świnoujściu na redzie zobaczysz codziennie statki oczekujące na wejście do portu, dlatego warto tu zabrać lornetkę, którą zawsze mam w samochodzie, jak jadę do Świnoujścia. W Kołobrzegu mi się nie przydała.
Basiu w Świnoujściu też przedłużono promenadę historyczną w kierunku od Hiltona, dalej, gdzie budują nowe hotele z których już część działa.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Jej siostra jest w chwili obecnej już dwa tygodnie na turnusie sanatoryjnym, czyli wiadomość wiarygodna i potwierdzona.
Ale zweryfikujemy jeszcze na miejscu już niedługo.
Ja akurat w takich wycieczkach nie brał bym udziału, bo nie mam zamiaru spędzać całego dnia w autokarze i podziwiać Niemcy z okien tego autokaru, a do tego się to sprowadza, co jest mi wiadome z bezpośrednich relacji.
Wyjeżdżasz po ciemku na taką wycieczkę i wracasz z niej też po ciemku.
Może skorzystam z rejsu statkiem po Świnie, chociaż już na takim byłem, ale jest ciekawy i tylko 2 godz.
Spacerów nic i nikt nie ograniczy i tak samo przejażdżki kolejką Świnoujską po mieście i strefie nadmorskiej.