Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Dudusia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 paź 2018 15:08
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: Dudusia »

7 czerwca 2022 r. wpłynął do NFZ, otrzymałam numer 58806, pojadę w 14 msc oczekiwania :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Dudusia , mój wniosek wpłynął dokładnie 2 tygodnie później , więc niebawem dostanę i ja :lol:
Margolietka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2023 10:39

Post autor: Margolietka »

Dudusia pisze: 21 lut 2023 15:51 7 czerwca 2022 r. wpłynął do NFZ, otrzymałam numer 58806, pojadę w 14 msc oczekiwania :kwiat:
Składałam wniosek/skierowanie od lekarza w tym samym dniu co Ty (zaniosłam osobiście do NFZ na ul. Chałubińskiego, Wa-wa) i jadę do sanatorium już za dwa tygodnie... Tylko NFZ zna reguły wg których działa... :lol:
Dudusia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Margolietka, zgadza się,osoby, które pózniej składały wniosek jadą maj, czerwiec, może na zasadzie losowania? :lol:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dudusia , : Margolietka , ktoś tu pisał , że taka rozbieżność w przydziałach , jest związana z różnymi profilami choroby .... może to właśnie jest przyczyną.
Marek58
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 wrz 2020 12:28
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Marek58 »

Dudusia gratuluję dobrego terminu wyjazdu.
Wniosek składałem bezpośrednio na Chałubińskiego miesiąc po Ewiko, może wcześniej wyjadę - a może lepiej wysyłać pocztą? ? ? Cóż nie znane są reguły działań NFZ. Siedzę jak na szpilkach - czekam na losowanie. Mogą skomplikować się plany na tegoroczne lato. Pozdrawiam, życząc miłego dnia.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Marku , bardzo lubię powiedzenie " JAK CHCESZ ROZŚMIESZYĆ PANA BOGA .. POWIEDZ MU O SWOICH PLANACH " W mojej głowie też jest pełno planów , ale głośno ich nie wypowiadam. Jestem już na emeryturze , więc wszystkie plany mogę zweryfikować . Miłego dnia życzę. :kwiat:
Dudusia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

ewiko pisze: 21 lut 2023 17:50 Dudusia , : Margolietka , ktoś tu pisał , że taka rozbieżność w przydziałach , jest związana z różnymi profilami choroby .... może to właśnie jest przyczyną.
Na pewno masz rację, ja miałam na skierowaniu wpisany tylko rzs, moja doktor stwierdziła, że jeśli napisze wszystkie moje schorzenia to NFZ odrzuci :P
Dudusia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Marek58 pisze: 22 lut 2023 08:35 Dudusia gratuluję dobrego terminu wyjazdu.
Wniosek składałem bezpośrednio na Chałubińskiego miesiąc po Ewiko, może wcześniej wyjadę - a może lepiej wysyłać pocztą? ? ? Cóż nie znane są reguły działań NFZ. Siedzę jak na szpilkach - czekam na losowanie. Mogą skomplikować się plany na tegoroczne lato. Pozdrawiam, życząc miłego dnia.
Dziękuję.
Może dołączy ktoś do Buska? ;) Pozdrawiam
Margolietka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2023 10:39

Post autor: Margolietka »

ewiko pisze: 21 lut 2023 17:50 Dudusia , : Margolietka , ktoś tu pisał , że taka rozbieżność w przydziałach , jest związana z różnymi profilami choroby .... może to właśnie jest przyczyną.

Ewiko, moja choroba to standardowa dolegliwość leczona w 95% sanatoriów w Polsce (no może oprócz Nałęczowa, bo to sanatorium jest mocno sprofilowane). Myślę, że trafiłam na mało empatyczną osobę w NFZ, a nawet złośliwą. Dlaczego tak myślę? W skierowaniu od lekarza pierwszego kontaktu oprócz tego, że jest wpisany jako ostatni pobyt w sanatorium w Kołobrzeg, jest również wpisane "wskazany wyjazd nad morze".
No to bach, "tej damy góry, i to najlpiej wtedy kiedy jest zimno, wieje i pada..." - stwierdziła i zatwierdziła p. Monika z NFZ. A wiem to stąd, że właśnie otrzymałam dzisiaj pisemne powiadomienie z NFZ o przydziale - na 15 dni przed pobytem!!! Gdyby nie to, że 3 tygodnie temu zajrzałam na stronę "z licznikiem", to pewnie dzisiaj padłabym z wrażnia po otwarciu koperty.... :o :o :o
ODPOWIEDZ