Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?
-
Dudusia
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 23 paź 2018 15:08
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
-
Margolietka
- Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2023 10:39
Składałam wniosek/skierowanie od lekarza w tym samym dniu co Ty (zaniosłam osobiście do NFZ na ul. Chałubińskiego, Wa-wa) i jadę do sanatorium już za dwa tygodnie... Tylko NFZ zna reguły wg których działa...Dudusia pisze: 21 lut 2023 15:51 7 czerwca 2022 r. wpłynął do NFZ, otrzymałam numer 58806, pojadę w 14 msc oczekiwania![]()
-
Dudusia
- Aktywny Kuracjusz

-
ewiko
- Super Kuracjusz

-
Marek58
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 09 wrz 2020 12:28
- Staż sanatoryjny: 4
Wniosek składałem bezpośrednio na Chałubińskiego miesiąc po Ewiko, może wcześniej wyjadę - a może lepiej wysyłać pocztą? ? ? Cóż nie znane są reguły działań NFZ. Siedzę jak na szpilkach - czekam na losowanie. Mogą skomplikować się plany na tegoroczne lato. Pozdrawiam, życząc miłego dnia.
-
ewiko
- Super Kuracjusz

-
Dudusia
- Aktywny Kuracjusz

Na pewno masz rację, ja miałam na skierowaniu wpisany tylko rzs, moja doktor stwierdziła, że jeśli napisze wszystkie moje schorzenia to NFZ odrzuciewiko pisze: 21 lut 2023 17:50 Dudusia , : Margolietka , ktoś tu pisał , że taka rozbieżność w przydziałach , jest związana z różnymi profilami choroby .... może to właśnie jest przyczyną.
-
Dudusia
- Aktywny Kuracjusz

Dziękuję.Marek58 pisze: 22 lut 2023 08:35 Dudusia gratuluję dobrego terminu wyjazdu.
Wniosek składałem bezpośrednio na Chałubińskiego miesiąc po Ewiko, może wcześniej wyjadę - a może lepiej wysyłać pocztą? ? ? Cóż nie znane są reguły działań NFZ. Siedzę jak na szpilkach - czekam na losowanie. Mogą skomplikować się plany na tegoroczne lato. Pozdrawiam, życząc miłego dnia.
Może dołączy ktoś do Buska?
-
Margolietka
- Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2023 10:39
ewiko pisze: 21 lut 2023 17:50 Dudusia , : Margolietka , ktoś tu pisał , że taka rozbieżność w przydziałach , jest związana z różnymi profilami choroby .... może to właśnie jest przyczyną.
Ewiko, moja choroba to standardowa dolegliwość leczona w 95% sanatoriów w Polsce (no może oprócz Nałęczowa, bo to sanatorium jest mocno sprofilowane). Myślę, że trafiłam na mało empatyczną osobę w NFZ, a nawet złośliwą. Dlaczego tak myślę? W skierowaniu od lekarza pierwszego kontaktu oprócz tego, że jest wpisany jako ostatni pobyt w sanatorium w Kołobrzeg, jest również wpisane "wskazany wyjazd nad morze".
No to bach, "tej damy góry, i to najlpiej wtedy kiedy jest zimno, wieje i pada..." - stwierdziła i zatwierdziła p. Monika z NFZ. A wiem to stąd, że właśnie otrzymałam dzisiaj pisemne powiadomienie z NFZ o przydziale - na 15 dni przed pobytem!!! Gdyby nie to, że 3 tygodnie temu zajrzałam na stronę "z licznikiem", to pewnie dzisiaj padłabym z wrażnia po otwarciu koperty....