Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: darek »

Wspominacie Drogie Panie o remontach

Od lutego mam za zadanie znalezienie ekipy ,która by wyremontowała kompleksowo łazienkę w mieszkaniu Mamy
Słuchajcie kicimęt 3,60 x 4,00
Kompleks czyli skucie kafli na ścianach na 2,35 skucie podłogi oraz montaż nowych gresów oraz armatury.

Słuchajcie

Ceny KOSMOS - Brak referencji a terminy.

Już nawet w akcie desperacji Moi Synowie obiecali użyć młotów udarowych ,aby skuć i wynieść stare płytki
Ale znalezienie Fachowca ,który by ogarnął ten Temat MAX w 5 dni to chyba wcześniej 6 wygram w lotto
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2019 13:11
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Czarodziej »

Darek za daleko mieszkasz....pewnie bym mógł pomóc ;) ale terminy....
zapewne chcą ponad 10 tysięcy...chociaż, nie znam zakresu prac...łazienki są drogie dla inwestorów..piszę jako wykonawca ;)

chociaż kiedyś...w 5 dni zrobiłem cały dość duży,dom koledze w Bieszczadach, całe centralne ogrzewanie wodę kanalizację i elektrykę...trochę mi pomagał..a nigdy z budowlanką nie miał do czynienia...notabene...poznałem go przez internet, a osobiście -będąc w sanatorium w Polańczyku ... :lol: mamy to samo hobby, przyjaźnimy sie do dziś...oczywiście zrobiłem za" wikt i opierunek" :D no ale byłem duuużo młodszy... :roll:

C.
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Dzień dobry :D
Pogoda nie rozpieszcza, pada drobny deszczyk i trochę się ochłodziło ale nie jest źle dziś ma być do 8 stopni :D
Czarodzieju szkoda że tak daleko mieszkasz bo też chętnie skorzystałabym z Twojej fachowej pomocy, to znaczy nie ja osobiście, ale szwagierka przeprowadza kapitalny remont domu i właśnie szuka ekipy do wykończenia kuchni i łazienki, resztę zrobią bracia, w tym mój małżonek ;)
Dani współczuję Ci tego remontu, oby jak najszybciej się skończył :serce:
Miłego poniedziałku wszystkim :D
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

A skąd mają się brać ci fachowcy? Mamy mnóstwo magistrów, a fachowców coraz mniej, bo czy ktoś zachęca dziecko, które przejawia zdolności w kierunku takiej pacy, by zostało budowlańcem? A gdzie tam! Gdyby spełniły się marzenia większości rodziców, to mielibyśmy samych lekarzy i prawników.
Szanujmy ludzi wszystkich zawodów, nie tylko tych tak zwanych prestiżowych, bo za moment będziemy musieli sami sobie wszystko zrobić.
Do tego każdy chce by było szybko, tanio i dobrze. Odpowiedź na to powinna być taka jak w tej anegdocie z restauracją: "A to pyta pan o trzy różne miejsca, mój drogi."
8-) :lol:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Ja nie chcę nawet słyszeć o remontach dopiero co domek zrobiony :) ale kto wie gdzie jeszcze będę mieszkać :lol: lubię zmiany miejsc...
Dzień dobry
Słońce,deszcz,śnieg...wszystko :roll:
Ok ,,idę,,sprawdzić mój numerek 8-)I nadal nic :roll: 450
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

Hejka Drodzy Szaleńcy. :kwiat:
Spóźniona bardzo, bo bałagan w pracy i trzeba było ogarnąć. Siadłam kawka i net. :)
Nie muszę remontować, wszystko na szczęście mam zrobione. Oczywiście do końca małymi kroczkami ale jest!!!! :lol:
Dlatego Państwu nie zazdroszczę ale podziwiam, że w tych trudnych czasach podjęliście się tej działalności.
:idea: :)
Ceny faktycznie kosmos :!:
Za oknami szaro, nie ma słońca ale nie pada na razie. ;)
Pozdrawiam Szalone Towarzystwo. :) :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Czarodziej pisze: 27 mar 2023 09:37 Darek za daleko mieszkasz....pewnie bym mógł pomóc ;) ale terminy....
zapewne chcą ponad 10 tysięcy...chociaż, nie znam zakresu prac...łazienki są drogie dla inwestorów..piszę jako wykonawca ;)

chociaż kiedyś...w 5 dni zrobiłem cały dość duży,dom koledze w Bieszczadach, całe centralne ogrzewanie wodę kanalizację i elektrykę...trochę mi pomagał..a nigdy z budowlanką nie miał do czynienia...notabene...poznałem go przez internet, a osobiście -będąc w sanatorium w Polańczyku ... :lol: mamy to samo hobby, przyjaźnimy sie do dziś...oczywiście zrobiłem za" wikt i opierunek" :D no ale byłem duuużo młodszy... :roll:

C.
oj 10 Klocków to z Wiktem
Katowice chyba oszalały kwoty za sama robociznę zaczynają się od 12 bez referencji po średnio 15 a nawet i 20 klocków za 12-13 mkw łazienki
Zakres ściany 50 mkw ,podłoga 12 mkw plus montaż to w skrócie
Ale jestem dobrej wiary

Jest szansa na KIPISZ w Majówkę
Mój Kuzyn dał się uprosić z synami że Cioci zrobi Łazienkę
Ładniejszą niż SISI w Wiedniu
Tylko logistycznie Wszystko MUSI BYĆ
Awatar użytkownika
Czarodziej
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2019 13:11
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Czarodziej »

Czyli podobnie cenowo wszędzie....jeszcze nie wiem co z hydraulicznymi robotami , białym montażem i elektryką, czy drzwi będą wymieniane....za samo skuwanie i położenie od nowa bez wymyślnych półek ja bym wziął ok 8,5 tys...chyba że łazienka w bloku to 10 minimum :roll:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Witam Szalone towarzystwo :D

Mnie remonty póki co , nie grożą ;) tylko malowanie domu prowadzone jest sukcesywnie :)

Co do fachowców i ich cen , to i ja potwierdzam . Syn szuka ekipy , do zrobienia ogrodzenia wokół działki .... terminy odległe , a ceny z kosmosu :o
Rozważa już " zatrudnienie " podstawowej ekipy budowlano - remontowej w Polsce ..... " my ze szwagrem " :lol: ... czas , a raczej jego brak , jest tutaj przeszkodą , no ale chyba nie będzie innego wyjścia :) ... a szwagrów ma kilku :lol:

Pogoda łóżkowo - barowa ..... ale ile można leżeć w łóżku :?: jak nic , wypadałoby iść do baru :lol:

Numerki u mnie stoją ... dzisiaj wydano jedno skierowanie .... jak dla mnie - 8-)
Idę zaglądnąć co u Pomorzanek w temacie numerków :)

......

Na budowie słychać okrzyk:
- Franek, podaj kur.. tą cegłę !
Przechodzący ksiądz zwraca uwagę:
- Może tak delikatniej.
- Dobra - Franek, podaj kur.. tą cegiełkę !

;)

Na budowie gościu biega w te i z powrotem z pustą taczką.
Widząc to kierownik pyta:
- Co tak z tą pustą taczką latacie ?!
- Panie kierowniku - mówi gostek - taki zapier..ol, że nie ma kiedy załadować.

:lol:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »