I zapewne tak będzie, kiedyś.. też mocno w to chcę wierzyć...niestety...jadam mięsoKleinehexe pisze: 27 mar 2023 10:08 To pojadę dalej Leonardem...
"Od wczesnych lat życia wyrzekłem się jadania mięsa. Przyjdzie czas, gdy ludzie tacy jak ja będą patrzeć na mordercę zwierząt tak samo, jak teraz patrzą na mordercę ludzi."
Minęło 500 lat, a nadal mało takich ludzi.
Motto na dzień dobry.
- Czarodziej
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 gru 2019 13:11
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Motto na dzień dobry.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
No weź, znowuCzarodziej pisze: 27 mar 2023 10:42A figa z makiem KleineKleinehexe pisze: 27 mar 2023 10:00 Mam wreszcie okazję na polemikę z Tobą Czarodzieju.Nie w wiem jakim kontekście padły te słowa z ust mistrza, ale mam odczucie, że bodźcem był jakiś potężny wkurw. Choć mamy prawo do przeżywania negatywnych emocji, to nie chciałabym, aby one były moją motywacją, ani na dzień dobry, ani w ogóle. I co Ty na to?
![]()
![]()
![]()
Niestety...z całym szacunkiem...ale....zgadzam się z Tobą
![]()
Też nie znam kontekstu...ale myślę, że Maestro powiedział to bez złości..po prostu potwierdził zaistniały fakt...i tyle...
I ja też z takim nastawieniem to dodałem, może nie w tym temacie...być powinno...no cóż, szybko się usprawiedliwię..." błądzić jest rzeczą ludzką ''...![]()
Nie błędzi ten, kto nic nie robi, a błędy to lekcje, a nie porażki.
- Czarodziej
- Super Kuracjusz

- Czarodziej
- Super Kuracjusz

Kleinehexe...tu mnie masz... możesz dowalić...Czarodziej pisze: 27 mar 2023 10:45I zapewne tak będzie, kiedyś.. też mocno w to chcę wierzyć...niestety...jadam mięsoKleinehexe pisze: 27 mar 2023 10:08 To pojadę dalej Leonardem...
"Od wczesnych lat życia wyrzekłem się jadania mięsa. Przyjdzie czas, gdy ludzie tacy jak ja będą patrzeć na mordercę zwierząt tak samo, jak teraz patrzą na mordercę ludzi."
Minęło 500 lat, a nadal mało takich ludzi.przy całej mojej miłości do przyrody... niestety...
![]()
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Żeby była jasność, nikogo nie zmuszam, do nie jedzenia mięsa, ani do jedzenia owadów, ale żeby chociaż dotarło do konsumentów, ile cierpienia generuje przemysłowa hodowla zwierząt i jak niezdrowe jest to mięso, otrzymywane w takim procesie.Czarodziej pisze: 27 mar 2023 10:45I zapewne tak będzie, kiedyś.. też mocno w to chcę wierzyć...niestety...jadam mięsoKleinehexe pisze: 27 mar 2023 10:08 To pojadę dalej Leonardem...
Minęło 500 lat, a nadal mało takich ludzi.![]()
przy całej mojej miłości do przyrody... niestety...
![]()
Jedzmy go mniej i popierajmy inicjatywy zmierzające do zmiany przepisów prawa w tym zakresie, będąc jednocześnie świadomi, że da nam to po kieszeni.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

... najprawdziwsza. UbuntuCzarodziej pisze: 27 mar 2023 10:55 Ty to Ja, a Ja to Ty![]()
![]()
Wszystko i wszyscy jesteśmy jednym, prawda...![]()
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 255 razy
- Podziękowano: 137 razy
" Człowiek zawzięty , mściwy , nigdy nie będzie szczęśliwy , a przecież wystarczy otworzyć serce na bliźnich aby posmakować szczęścia . "
z netu
- Czarodziej
- Super Kuracjusz

..no i teraz trochę ludzi myśli..co ma z tym wspólnego LinuxKleinehexe pisze: 27 mar 2023 12:34... najprawdziwsza. UbuntuCzarodziej pisze: 27 mar 2023 10:55 Ty to Ja, a Ja to Ty![]()
![]()
Wszystko i wszyscy jesteśmy jednym, prawda...![]()
![]()
![]()
..w sumie.... trochę ma...
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

To też prawda najprawdziwsza i sprawdzona Gieniu.GIENIA pisze: 27 mar 2023 13:27 ... nieco już późno na dzień dobry , zatem zostawiam motto na popołudnie![]()
" Człowiek zawzięty , mściwy , nigdy nie będzie szczęśliwy , a przecież wystarczy otworzyć serce na bliźnich aby posmakować szczęścia . "
z netu