Ciechocinek sanatorium ZNP

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Pelusia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2014 23:06
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Ciechocinek sanatorium ZNP

Post autor: Pelusia »

Chciałabym zamieścić opinię o sanatorium ZNP w Ciechocinku. Otóż wróciłam właśnie z turnusu 21 dniowego i powiem tak: to najlepsze sanatorium w którym do tej pory byłam. Bardzo przyjazna atmosfera, super mili ludzie, obsługa na wysokim poziomie, niezwykła kultura osobista pracowników. Pokoje ładne, dość duże, bardzo dobre wyposażenie, przepiękny park i prywatna tężnia na terenie ośrodka. Własny basen solankowy, w którym można popływać )( za opłatą 13 zł/godz). Jedzenie smaczne, porcje wystarczające, czysto i schludnie. Bardzo dobra organizacja zabiegów, wykwalifikowana kadra i przesympatyczna P. Ania K na borowinach. Generalnie jestem pod wrażeniem rehabilitantów, wszyscy bez wyjątku uśmiechnięci, zaangażowani, sympatyczni i wyrozumiali. Bliskie sąsiedztwo parku zdrojowego zachęca do spacerów a wieczorem muzyczka na żywo na pierwszym piętrze kawiarenki " Magia Cafe". Można się zrelaksować przy piwku lub drinku, bez wychodzenia z budynku. Wszystko co potrzebne do wypoczynku jest na miejscu. Łącznie z siłownią na świeżym powietrzu ( w ogrodzie). Dużo miejsc parkingowych oraz garaże dla samochodów kuracjuszy. Słowem SUPER!
    Czekfra
    Aktywny Kuracjusz
    Aktywny Kuracjusz
    Na forum od: 16 paź 2021 18:50
    Oddział NFZ: Małopolski

Re: Ciechocinek sanatorium ZNP

Post autor: Czekfra »

Dzień dobry.
    Czy do tej fajnej, pozytywnej opinii o tym sanatorium mogłaby pani dopisać jakie dodatkowe koszty ponosi kuracjusz, np. koszt parkingu, telewizji ...
    Wyjeżdżamy z żoną 4 września 2023r.
    Awatar użytkownika
    jan19557
    Przyjaciel forum
    Przyjaciel forum
    Na forum od: 15 sie 2012 13:01
    Oddział NFZ: Lubelski
    Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Czy nie widzicie , że to wpis z ubiegłego roku. Teraz zarówno ceny jak i zasady mogą się zmienić. Najlepiej zadzwonić do sanatorium i się dowiedzieć a tak prawdę mówiąc to na sąsiedniej ulicy ( Lorentowicza ) po jednej stronie można parkować za friko, tak przynajmniej było na jesieni i oczywiście na kopertach też za darmo z kartą parkingową. Tego akurat dowiecie się dopiero na miejscu bo będzie widać autka po jednej stronie. Będę tam w lipcu to mogę sprawdzić czy coś się zmieniło.
    Czekfra
    Aktywny Kuracjusz
    Aktywny Kuracjusz
    Na forum od: 16 paź 2021 18:50
    Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Czekfra »

[email] jan19557
    Ależ mam oczy i widzę, że to post z października ubiegłego roku, czyli nie taki znowu "dawny".
    Po co zakładać nowy wątek o tym sanatorium skoro można napisać na starym i mieć nadzieję, że ktoś taki jak Ty tutaj zaglądnie i napisze coś ciekawego. Jasne, że można zadzwonić do samego źródła i tam dowiedzieć się co i jak, ale to będą wiadomości od "organizatora", a po to są takie fora, aby dowiedzieć się coś ciekawego bezpośrednio od kuracjuszy :)
    Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zaglądnie i napisz cos ciekawego.
    Awatar użytkownika
    jan19557
    Przyjaciel forum
    Przyjaciel forum
    Na forum od: 15 sie 2012 13:01
    Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Chodziło mi bardziej o to, że wiadomości dotyczących dodatkowych opłat dowiesz się u źródła. Chyba, ze chodzi o inne wiadomości to czekajcie. Powodzenia.
    Awatar użytkownika
    dani888
    Super Kuracjusz
    Super Kuracjusz
    Na forum od: 12 lis 2019 20:15
    Oddział NFZ: Podlaski
    Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Dobry wieczór .
    Nie byłam w ZNP ale w tym roku dzwoniłam do nich zasięgnąć informacji odnośnie pobytu komercyjnego latem . Za jakiś czas zadzwoniłam ponownie i okazało się , że nie ma już miejsc ! :shock: :)
    Moim zdaniem o czymś to świadczy , widocznie super miejscówka , poza tym czytałam opinie gdzie się dało tylko i były bardzo pozytywne .
    Odnośnie kosztu parkingu czy innych opłat wystarczy zadzwonić na recepcję i miły pan udzieli rzetelnej informacji na pewno bo nawet powinien .
    Pozdrawiam i życzę miłego weekendu .
    P.s. Recepcja odbiera telefony i wieczorem ( mniejszy ruch ? )
    Arker
    Super Kuracjusz
    Super Kuracjusz
    Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
    Podziękował: 87 razy
    Podziękowano: 50 razy

Post autor: Arker »

Dzwon Dani do skutku ,ja tak wydzwonilem Pomorze ,chociaz wszyscy pisali ze brak miejsc do grudnia,zawsze ktos tam rezygnuje ,ZNP ladny osrodek mieszkalem na przeciwko w MAX-sie .Wzimie byla kolezanka w Nauczycielu bardzo sobie chwalila ,zwlaszcza tance :lol: Powodzenia
    ODPOWIEDZ