ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: Samosia »

Olikkk osobiście Żegiestów Zdrój i sanatorium ,,Wiktor" polecam i mimo iż jest na tzw.końcu świata to z ochorą znów bym tam wróciła👍🙂jest moja relacja z pobytu w tym sanatorium ze skierowania z NFZ i z pobytu prywatnego🙂
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 14 razy

Post autor: BarbaraB64 »

Ja też bym się ucieszyła gdyby przydział był do Zegestowa
do Wiktora , po opisach tego sanatorium wiem że bardzo by mi odpowiadało , chętnie bym pojechała też do Buska , do Włókniarza lub innego gdzie są przyzwoite warunki , nawet gdybym dostała w Ustroniu do Złocienia to też bym się cieszyła , do Równicy bym nie chciała bo to moloch jest a ja wolę bardziej kameralne klimaty ;) no ale zobaczymy co NFZ tym razem wymyśli dla mnie ;)
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

BarbaraB64, Żegiestów znam z opisu Samosi I wierzę jej ,że jest tam cudnie ( bo zadupie) . Gdybym teraz dostała nad morze przydział to raczej bym się nie cieszyła( multum ludków wtedy jest) tak jak z Połczyna :lol: a że Złocienia w Ustroniu wczoraj wróciła koleżanka i stwierdziła, że to był jej najlepszy pobyt w Ustroniu :P Powodzenia w przydziałach :serce: . Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Berbla64 dziękuję za miłe słowa....ja jadąc do Żegiestowa w czerwcu 2021r.wiedziałam gdzie jadę i na co sama się zdecydowałam i już wtedy po powrocie wiedziałam,że gdy tylko będzie ku temu okazja na 100% chcę tam wrócić...i dziś znów powtarzam,że gdy tylko będę mogła to znów tam wracam :D
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2020 12:11

Post autor: olikkk »

Samosia pisze: 04 kwie 2023 10:32 Olikkk osobiście Żegiestów Zdrój i sanatorium ,,Wiktor" polecam i mimo iż jest na tzw.końcu świata to z ochorą znów bym tam wróciła👍🙂jest moja relacja z pobytu w tym sanatorium ze skierowania z NFZ i z pobytu prywatnego🙂
Dzięki :serce:
Dobrze wiedzieć na przyszłość ;)
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 14 razy

Post autor: BarbaraB64 »

berbla65 pisze: 04 kwie 2023 13:59 BarbaraB64, Żegiestów znam z opisu Samosi I wierzę jej ,że jest tam cudnie ( bo zadupie) . Gdybym teraz dostała nad morze przydział to raczej bym się nie cieszyła( multum ludków wtedy jest) tak jak z Połczyna :lol: a że Złocienia w Ustroniu wczoraj wróciła koleżanka i stwierdziła, że to był jej najlepszy pobyt w Ustroniu :P Powodzenia w przydziałach :serce: . Pozdrawiam :kwiat:
berbla65 bywałam na gorszych zadupiach niż Żegestow ;) na ogólnoustrojowej rehabilitacji byłam w Łykoszynie, na około same pola, kilkanaście gospodarstw i to wszystko, do najbliższego sklepu 5 kilometrów, ale ja lubię takie spokojne miejsca, Ustroń kocham , często tam jestem bo leczę się w szpitalu reumatologicznym . W październiku byłam w Magnolii na ogólnoustrojowej i też bardzo zadowolona jestem a Złocien ludzie bardzo chwalą . Miałam w planach polować na zwroty właśnie do Żegestowa , Buska , brałam też pod uwagę Polanice, Kudowę ewentualnie Krynicę Zdrój ale przyjmę co dadzą,chyba że trafię na taki przydział gdzie nie chciałabym jechać a jest kilka takich miejscówek to wtedy zrezygnuję.
alibaba146
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2017 11:11

Post autor: alibaba146 »

Mam pytanie , jeżeli dostane przydział czy mogę w między czasie polować na jakiś zwrot , jak to wygląda ?
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Alibaba Jak będziesz mieć już przydział i numer skierowania, a od poprzedniego pobytu w sanatorium minęło 18 miesięcy, to możesz już dzwonić i pytać o propozycje ze zwrotów :)
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy

Post autor: berbla65 »

alibaba146 pisze: 05 kwie 2023 17:02 Mam pytanie , jeżeli dostane przydział czy mogę w między czasie polować na jakiś zwrot , jak to wygląda ?
Jeżeli masz przydział to już na zwroty nie możesz polować - ją tak teraz mam( chciałam pojechać w czerwcu ze zwrotów ) ale mam na sierpnia przydział do Połczyna- ale akurat trafili z miejscem kuracji :P
Jeżeli masz nadany numer skierowania i od ostatniego pobytu upłynęło 18 miesiecy to moz3sz dzwonić o zwroty. Powodzenia 👍Pozdrawiam :kwiat:
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

alibaba146 pisze: 05 kwie 2023 17:02 Mam pytanie , jeżeli dostane przydział czy mogę w między czasie polować na jakiś zwrot , jak to wygląda ?
Teraz nie wiem co masz na myśli mówiąc przydział :?:
Przydział czyli zakwalifikowanie do sanatorium i nadanie numeru, czy już przydział konkretnego miejsca i terminu ?
ODPOWIEDZ