Turnus rehabilitacyjny z dofinansowaniem PEFRON (dofinansowanie)

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Turnus rehabilitacyjny z dofinansowaniem PEFRON

Post autor: Felice »

Sztani kilka tysięcy wniosków jest z trzech pierwszych dni stycznia. Rozdział jest centralny bez podziału na dzielnice.
Ja też uważam, że kryteria powinny być jednoznacznie określone bez względu na miejsce.
Nie rozumiem też dlaczego tylko dzieci i młodzież, każdy przedział wiekowy powinien mieć swoją pulę.
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

sztani pisze: 18 kwie 2023 08:38 przyszło powiadomienie przez SOW ,że dofinansowanie mam . Czekam na pismo z PCPR.
Wyjazd 30.08-13.09 -Beskid Śląski . :)
około 1900 zł.
No takiej ceny za turnus ja nie widzialem :shock: ,kiedy robiles rezerwacje??
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ups chyba gafe strzelilem ,to jest dofinansowanie to 1900 zl? :?
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

dokładnie to dofinansowanie . a turnus kosztuje mnie 2500 złotych ( jedynka)obiekt przez jedną z forumowiczek nie polecany . ale ja kieruję się dobrym nastawieniem , no i Beskid Śląski . Zabiegi wszędzie podobne . Dla mnie turnus to podreperowanie zdrowia ( stres) .Oderwanie się od spraw bieżących. Jak by nie patrzeć to każdy turnus z PFRON nastawiony jest bardziej na zdrowie psychiczne ,integrację ,wyjście do ludzi .
Alicjo przeczytaj moją wypowiedz którą napisałem wcześniej . o dyskryminacji PCPRów.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Hipokryt pisze: 18 kwie 2023 12:55 GRATULACJE z takiego obrotu sprawy :D :kwiat:
Teraz trzeba dołożyć nawet drugie tyle za dobry turnus w popularnym miejscu i w pełni sezonu :o
W pełni sezonu, jedynka , za 2500 złotych .miejsce w Beskidzie Śląskim , popularne . można ? można :)

Tu nawet opiekun ma 2 zabiegi dziennie.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Turnus rehabilitacyjny z dofinansowaniem PEFRON

Post autor: Hipokryt »

Można tylko pogratulować a nawet pozazdrościć takich perspektyw naszemu "Przyjacielowi forum" :)
Warto śledzić tematy, bo Kolega Bastek podawał TUTAJ naprawdę dobre oferty turnusowe w Beskidzie Śląskim :kwiat:
Turnus, jaki mnie interesował to zupełnie inna półka cenowa viewtopic.php?p=1094968#p1094968
Niestety, dziś przyszła decyzja odmowna, wiec raczej trzeba będzie zostać w domu. :o Przy stopniu znacznym i niesamodzielności decyzja odmowna już drugi kolejny rok :(
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z Tobą Hipokryt to tak jak z moim szwagrem wszystko musi być lepsze jak ja ,oczywiście ta półka inna.
Coś musi w tym być ,że Ci nie przyznali choć z tego co wiadomo to beneficjentem Mopsu jest Twój syn . mimo wszystko szkoda ,ze nie pojedzie .
Sarkazm z ''Przyjacielem forum'' nie potrzebny z Twojej strony.
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

sztani pisze: 19 kwie 2023 07:45
Hipokryt pisze: 18 kwie 2023 12:55 GRATULACJE z takiego obrotu sprawy :D :kwiat:
Teraz trzeba dołożyć nawet drugie tyle za dobry turnus w popularnym miejscu i w pełni sezonu :o
W pełni sezonu, jedynka , za 2500 złotych .miejsce w Beskidzie Śląskim , popularne . można ? można :)

Tu nawet opiekun ma 2 zabiegi dziennie.
Ja za pobyt w Ustce Pomorze place 2.880 w miesiacu maj ,oczywiscie dwojka to taka srednia cena mysle ,dofinansowania dostalem 1818 zl. tak jak wiekszosc chyba :)
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hipokryt pisze: 19 kwie 2023 09:42 Można tylko pogratulować a nawet pozazdrościć takich perspektyw naszemu "Przyjacielowi forum" :)
Warto śledzić tematy, bo Kolega Bastek podawał TUTAJ naprawdę dobre oferty turnusowe w Beskidzie Śląskim :kwiat:
Turnus, jaki mnie interesował to zupełnie inna półka cenowa viewtopic.php?p=1094968#p1094968
Niestety, dziś przyszła decyzja odmowna, wiec raczej trzeba będzie zostać w domu. :o Przy stopniu znacznym i niesamodzielności decyzja odmowna już drugi kolejny rok :(
Tylko mozna wspulczuc :( u nas z umiarkowanym co drugi rok dorosli
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

sztani pisze: 19 kwie 2023 15:44 Z Tobą Hipokryt to tak jak z moim szwagrem wszystko musi być lepsze jak ja ,oczywiście ta półka inna.
(...)
sztani - nie ma tu żadnego sarkazmu, bo dobre turnusy mają wysoką cenę. Dobre turnusy, czyli turnusy w atrakcyjnym miejscu, w pełni sezonu, z dużą ilością zajęć terapeutycznych, wycieczek i innych rozrywek zarówno dla dzieci jak i rodziców.
ODPOWIEDZ