Wspolny wyjazd malzonkow
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy
Re: Wspolny wyjazd malzonkow
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
I widzisz GieniuGIENIA pisze: 20 kwie 2023 11:04 Właśnie to miałam na myśli , aby kwoty dopłat , zostały zmienione przez ministra , odgórnie , nie jednostkowo przez ośrodki ...
Z przyjaciółką nie .. ale z siostrą , czy inną krewną , już tak .. słyszałam nawet określenie , że 2 obce sobie panie , zdobyły dwójkę metodą " na kuzynki "
Nigdy nie ubiegałam się ani o jedynkę , ani o dwójkę, jak mnie zakwaterowali , tak mieszkałam i z wszystkimi było mi dobrze![]()
Gdybyśmy pojawili się w jakimś ośrodku i w związku z tym że podczas Pobytu Nastapić KONIEC ŚWIATA
Dlaczego Ktoś bo jesteśmy z innych meldunków Nie moglibysmy zamieszkać
DLACZEGO
Obiekty są Bardzie Papieskie niż Papież
Dlaczego Ktoś ma wyznaczać Moje preferencje.
Skoro 90% obiektów stosuje zasadę ,że Pokoje 1 Osobowe są i tutaj Każdy Obiekt ma wyznaczone swoje Priorytety
Skoro Nie ma REZERWACJI
Skoro NFZ daje Informacje ,że NIE GWARANTUJE że Małżeństwa te z USC nie Mają Gwarancji a i tak sa i Mają pierwszeństwo
Po co robić HIPOKRYZJĘ.
Kilka lat temu Pamiętam Pana który wychodził na Balkon -Byłem wtedy jeszcze palaczem i On Wprost prosił o Papierosa i Nie wspominam o Sznapsie
Tak Byłem ten Nie dobry Bo Pan w Moim pokoju miał swoją Paczkę Papierosów i flaszeczkę
Ja śmiałem się ,że Pan stoi na Balkonie 16 godzin
On Był NIESZCZĘŚLIWY ,że Był w Sanatorium
A Partnerka tego Pana Była chyba większą Gwiazdą nie piszący te wypociny
Jej było wszedzie Pełno a Chlopek typowy lać -Szkoda mi go było
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Janie, znów podpiszę się pod Twoim postem, bo zgadzam się z Twoją wypowiedzią w całej rozciągłości.jan19557 pisze: 20 kwie 2023 12:55 Kochani wiecie dobrze, że ta dyskusja niewiele zmieni. Może pora zakończyć ten temat wprowadzając odrobinę dobroci dla drugiego chrześcijanina. Wiemy doskonale, że jeśli są luki prawne to każdy lub prawie każdy z nich korzysta nie chwaląc się tym a wręcz śmiejąc się z tych którzy tego nie robią. Piję do tego , że małżonkowie mając takie możliwości to korzystają z tego. Raczej ciężko byłoby znaleźć osobę która mając możliwość skorzystania z takiej luki prawnej odmówiłaby na rzecz innej osoby. Spójrzmy czasem na potrzeby innych a nie tylko wszystko dla mnie musi być i niech oni się przystosują do mnie bo JA to JA.![]()
Bibi2, myślę, że wypowiadać może się każdy bez względu na to czy go ten problem dotyczy czy nie.Teraz tak przyszło mi do głowy dlaczego bez emocji do tematu podchodzę , eureka! - ja po prostu nigdy nie chciałam mieszkać w dwójce![]()
Twoja wypowiedź skłoniła mnie też do refleksji nad tym, po co ja się w ogóle odzywam w tym temacie?
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Skoro NFZ przymyka oko
DLACZEGO nie ma wspólnych wyjazdów z ZUS
Choć nie są ale na skalę lat 80 czy 90 na turnusie zdarzają się 2-3 pary
-
Gość
Jeśli się mylę - poprawcie mnie...
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
-
Stanislaw1960
- Kuracjusz

- Na forum od: 08 mar 2022 13:29
- Oddział NFZ: Lubuski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 1 raz
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
"Spójrzmy czasem na potrzeby innych dotyczy" każdej ze stron tej wymiany zdań.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Jedno jest pewne... nikomu nic tutaj obligatoryjnie nie należy się.Stanislaw1960 pisze: 20 kwie 2023 20:32 Może jest i dobra strona wspólnych wyjazdów. Małżeństwa nie zajmują JEDYNEK. A przecież też im by się należały. A z drugiej strony patrząc czy wszystkie dwójki są wyłącznie dla par?
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy