Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Post autor: Leon43 »

GIENIA pisze: 22 kwie 2023 10:49 Martinko , w Iwoniczu latem jest pięknie :) i gdy już zejdziesz z ośrodka do centrum , tam wszędzie jest przecież równiutko , piękne dywany kwiatowe , wkoło ławeczki .... będzie pani zadowolona :D
potwierdzam, święte słowa. Iwonicz ma swój klimat a jak ktoś ma zdrowe nogi to jest gdzie pospacerować i potańczyć. A na tyłach szpitala masz mini siłownię na powietrzu. :kwiat:
cichy 66
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 sty 2020 21:09
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: cichy 66 »

Byłem w Excelsiorze w pokoju trzyosobowym na skierowanie z NFZ w 2003 ale wtedy prawie wstałem z wózka i tańce mnie nie interesowały . Zabiegi i jedzenie były OK a pobyt uważam za udany mimo warunków noclegowych. Miałem dwa materace bo na sprężynach uszkodzonych były położone płyty wiórowe. To było przed remontem. W 2007 i 2010 byłem też z NFZ ale już w pokoju 1 w lepszych warunkach. Prawdą jest że te dziewięćdziesiąt kilka schodów to dla kuracjusza po przejściach bez samochodu droga przez mękę pamiętam bo za pierwszym razem przepisali mi basen w zdrojowym a chodziłem ledwo co o dwóch kulach a był grudzień. Do Iwonicza najlepiej jechać latem i posiedzieć w rynku przy nieraz ciekawych występach.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Martinka »

Dziękuję bardzo za przedstawienie całego spektrum wykorzystania czasu pobytu w Excelsiorze :) . Byłam parę lat wcześniej w Klimacie, tam zabiegów takich nie było.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za info. i życzę miłego wieczoru :kwiat:
Tienka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2022 23:00

Post autor: Tienka »

Skierowanie w ręku mam właśnie do Excelsiora, opinie wśród kuracjuszy podzielone, zobaczymy. Nastawiam się pozytywnie:)
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

Ja widzę przydział w przeglądarce do Muszyny (Korona) 19.10-09.11.2023 - czekam na listonosza z papierkiem. Co tam robić późną jesienią :(
Awatar użytkownika
To_ja_Jowita
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 22:02
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: To_ja_Jowita »

O widzę, że i Dagna otrzymała już swój przydział. Myślę, że to trafny przydział, Muszyna to bardzo fajne miejsce. Szykuj uśmiech do walizki i będzie fajnie ...
Swoją drogą jestem zszokowana, że na 5 miesięcy przed czasem dostajemy przydziały ...
Ja też już od początku maja już stoję "na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni" a wyjeżdżam dopiero 2-23.X.2023 do Nałęczowa. Skąd ten pośpiech z przydziałami?? Też się zastanawiam co ja tam będę robić póżną jesienią ... dzień krótki a wokoło lasy ...ale Dagna damy radę !!!! uśmiechy do walizek i w pażdzierniku lecimy po zdrowie .....
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:) z Warszawy nawet bezpośredni pociąg jest, przed godz.19 na miejscu, jak będę wiedziała na 100%, że pojadę to zadzwonię czy dzień wcześniej można, ale wolałabym Twoje Busko o tej porze roku.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Dagna , Muszyna jest ładnie położona , a o tej porze roku będzie zachwycała kolorami jesieni. Wyczytałam że można dostać jedynkę , na zasadzie KTO PIERWSZY TEN LEPSZY. Jak to zwykle bywa , jedni bardzo sobie chwałą inni niekoniecznie.

"Byłam, to jak los wygrany na loterii, ciesz się" ...

" Muszyna jest piękna, wiele atrakcji, kameralna".....

"Byłam w tym sanatorium i bardzo miło wspominam. Zabiegi wszystkie na miejscu, pokoje w większości dwójki, na miejscu kawiarnia gdzie codziennie odbywały się potańcówki. Samo sanatorium położone na wzgórzu, widoki z balkonów przepiękne i sama Muszyna to urokliwe miasteczko. Tras spacerowych bardzo dużo. Jechać i kurować się"

To kilka najnowszych opinii z innego forum ....
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję :kwiat: To tylko aby zdrowie dopisało i dobry humor szefa żeby podpisał urlop :)
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Martinka »

Dagna dlatego wolę jeździć z ZUS, jest się wtedy na zwolnieniu. 😉Oczywiście ma to swoje konsekwencje finansowe, pobory, mniejsza13😒 ale urlop też trzeba wykorzystać . Miłego wypoczynku i trafnych zabiegów.😊 Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ