Turnus rehabilitacyjny z dofinansowaniem z PFRON. (wyjazd)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Turnus rehabilitacyjny z dofinansowaniem z PFRON.

Post autor: Hipokryt »

jan19557 pisze: "...kwoty zaczynają się od 2500"
tak jest w przypadku osób samodzielnych wyjeżdżających indywidualnie. Osoba wymagająca opieki płaci podwójnie, czyli płaci za pobyt swój i opiekuna :( Na turnus NFZ czy ZUS nie może liczyć osoba niepełnosprawna niesamodzielna :cry:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Turnus rehabilitacyjny z dofinansowaniem z PFRON.

Post autor: dani888 »

Robeo pisze: 26 kwie 2023 23:18 Twój post był nudny, bo chciałeś uczyć osoby, które otrzymują od lat dofinansowanie - jak to robić. To tak, jakbyś uczył ojca itd.. I co miałem zrozumieć z Twojego wpisu ? Dalej nie kumam.
A ja zapewniam Cię , że nasz Jan19557 ma dużą wiedzę odnośnie turnusów wszelakich i nie masz czego oburzać się . Poza tym skoro jego post był dla Ciebie taki nudny to rozwiązanie jest proste - nie czytać i nie komentować :roll: . Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
Robeo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2012 10:56

Post autor: Robeo »

Nie zgadzam się. To Jan oburzył się na mój wpis i "kazał" przeczytać jego wpis. Po co ? Ja i wielu innych nie potrzebują jego cytowania lokalnych PCPRów. Wcześniej padł sarkazm, jak to lubez jego wiedzy nikt by nic nie wiedział, ale on tego sarkazmu nie zrozumiał. Mógł nie reagować na mój wpis, skoro jedynym tego efektem, było: przeczytaj moje posty, szczególnie ten na stronie 14, który niczego nie wniósł do tematu. Warto więc przed napisaniem pomyśleć. Milczenie bywa złotem.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Wiec powiem Ci tak - nie zgadzaj się ale proszę - nie demonstruj swoich fochów .
Może przyjść czas , że każda wskazówka przyda się a nie wiadomo jak to będzie dalej , prawda ?
Tym bardziej , że ma dużo zmienić się więc moim skromnym zdaniem nie ma co fikać :) .
Dobrej nocki , pozdrawiam .
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Dani888 dzięki za wsparcie ale chyba nie warto komentować takich wpisów :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Turnus rehabilitacyjny z dofinansowaniem z PFRON.

Post autor: Hipokryt »

....warto komentować wpisy, ale najważniejsze, że dostaliście w tym roku te dofinansowania do turnusów rehabilitacyjnych :D
Nie dla wszystkich starczyło, niestety :cry:
Zwłaszcza dla takich, dla których te 2 tygodnie spędzone na turnusie to jedyne 2 tygodnie w roku spędzone poza domem lub DPS-em :roll:
aztek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 sie 2021 20:28
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: aztek »

pobyt na turnusie rehabilitacyjnym jest komercyjny,obojętnie czy z dofinansowaniem czy bez,dlatego zawsze jest droższy niż z funduszu,napisałem-różnica w zakwaterowaniu-tak?zgadza się,komercyjni mają wyższy standard,zaczynają się od 2500? poszukaj dobrze-Sarbinowo-(Flisak)...Lądek Zdrój(Trojan)...czyli dalej ktoś stwierdziże wiesz wszystko?
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Aztek nie wiem o co chodzi. Przecież napisałem skąd różnice w zakwaterowaniu, zresztą sam potwierdziłeś, że komercja ma lepiej. Poza tym cena (2500) była wartością przybliżoną najniższą za pobyt w okresie letnim. Nie rozumiem po co mam patrzeć ofertę ośrodków które podałeś skoro ceny są wyższe w sezonie letnim. Kolejna sprawa; nie odpowiadam co piszą o mnie inni ale nie zauważyłem, żeby ktoś pisał, że ja wiem wszystko. Dani888 stwierdziła, że wiem dużo na temat turnusów wszelakich pod czym osobiście też bym się nie podpisał. Nie obużaj się więc za niektóre wpisy bo nie ma o co. Ja też się czasem mylę i nieświadomie mogę wprowadzić w błąd. Sory jestem tylko małym człowieczkiem.
Awatar użytkownika
Robeo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2012 10:56

Post autor: Robeo »

To ty nie fikaj dani888...
aztek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 sie 2021 20:28
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: aztek »

powtarzam...Jan 19557 przekazuj wiadomości pewne...na forum na pewno znajdą się osoby dla których nie jest najważniejsze czy to jest sezon wysoki czy niski...góry, morze czy niziny... w każdym miejscu czs tak samo upływa,ważne jest ,jego, dobre organizowanie.
ODPOWIEDZ