A tak serio: teoretyzuję, jestem ciekawa czy takie coś jest w sanatorium możliwe. Mam niewielkie doświadczenie, byłam tylko raz w sanatorium / z... czajnikiem
OPŁATA za TV
Re: OPŁATA za TV
A tak serio: teoretyzuję, jestem ciekawa czy takie coś jest w sanatorium możliwe. Mam niewielkie doświadczenie, byłam tylko raz w sanatorium / z... czajnikiem
-
forumowicz
Mnie telewizor w górach /jadę w kwietniu do Muszyny/po grzyba,ale niektórzy są uzależnieni, więc płacą i narzekają, że płacą. W Budowlanych w Szczawnicy ten problem nie istniał, ot.. we wszystkich pokojach był i nie pobierano za to opłat. Dwie panie przyjechały z wnuczkami, jedna z synem nastolatkiem i dla nich telewizor i komputer był koniecznością, pomimo dużej ilości zajęć sportowych. Różni są ludzie, różne są potrzeby. Ja np. nie mogę w pełni funkcjonować bez...czajnika /grzałki/, bo jestem straszną herbaciarą i "ziołożłopem"
Cieszę się, że znalazłam wczoraj to forum. Wiele się dowiaduję. Wciąż jestem ciekawa, jaka byłaby reakcja, gdyby kuracjusz zameldował się z własnym telewizorem? Czy ktoś był w takiej sytuacji? Taka opłata jak za wypożyczony od nich? Bez opłat? Zakaz w ogóle? Jaka ewentualnie kara grozi? Drążę, wiem
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
Pozdrawiam serdecznie z nad słonecznego sztormowego Bałtyku Bunia
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
W roku 2010 byłem w santorium w Kołobrzegu w pokoju przerobionym z 2 na 3 ( byłem w tym samym pokoju w 2008 !!)
Był problem z TV z 3 osób tylko ja wykupiłem kartę TV i oglądałem w ..wolnych chwilach ale po 2-3 dniach wspołtowarzysz pan Kazimierz z ..Końskich odpalił swój samochód podjechał do ..marketu RTV i kupił Sobie 32 calowa plazme!!
I pojawił się PROBLEM 2 TV a jedna wtyczka antenowa ??
Ubaw byl prawie po pachy bo pan Kazio jako rezolutny Człowiek załatwił Sobie ..rozetke i dodatkowy przedlużacz i bywało ze były właczone jednoczesnie 2 odbiorniki
Zresztą tamten turnus był ..Super
-
pogodynka
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 14 lut 2012 18:03
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 1
Zgadzam sie z Wami kobietki - do placenia nikt nikogo nie zmusza . Ale tez coraz częsciej zastanawiam sie jak to w tym moim santaorium będzie ....
I nie zastanawiałam sie jeszcze jak to z telewizją będzie ...Jak byłam w szpitalu czasem "wrzuciłam pieniążek" , ale zeby ogladac tam tv non stop ? eeeeee no mam nadzieję, że będą ciekawsze rzeczy do roboty
tylko musze pamiętac by ustawienia przestawic w modemie ...
Pozdrawiam Was cieplutko .
-
forumowicz
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy