Rekomendacja dla Sanatorium Polonez w Dąbkach
-
Jerzy 2023
- Na forum od: 04 maja 2023 09:57
- Oddział NFZ: Wielkopolski
Rekomendacja dla Sanatorium Polonez w Dąbkach
Moja #rekomendacja dla sanatorium "Polonez" w Dąbkach, woj. zachodniopomorskie
W sanatorium Uzdrowiskowe Polonez Dąbki jestem od 29 kwietnia- do 20 maja 2023. 14 dni przed wyjazdem dzwoniłem do recepcji tego sanatorium z prośbą o wstępną rezerwację pokoju 2- osobowego z pełnym węzłem sanitarnym .Był to mój wspólny wyjazd z żoną. Rozmowa odbyła się w przyjaznej atmosferze i była bardzo konkretna. Uzyskałem wszystkie niezbędne informacje . Parking wewnętrzny dla samochodów - opłata- 10 zł za dobę; TV + czajnik elektryczny - 30 zł- odpłatność- osoby. Wszystko działało bez zarzutu. W ofercie TV -niestety nie było TVN 24 ani Polsat News; była za to nowa stacja Wiadomości 24- to jest kanał po Superstacji- własność TV Polsat. Obsługa profesjonalna-tak w układzie
recepcji jak i w bazie zabiegowej. Moje uwagi do oferty zabiegowej- to brak usługi: masaż ręczny i brak basenu. Na szczególne podkreślenie zasługuje empatia i życzliwość całego personelu.
Program kulturalno-oświatowy urozmaicony; m.in. wycieczki do Kołobrzegu i Darłowa i Ustki oraz do Koszalina na spektakl teatralny. W pokojach były leżaki; tzw. kijki do chodzenia do wypożyczenia. Zaletą był bogaty stół szwedzki - potrawy bardzo urozmaicone; miła obsługa. Jestem już 6 - raz w sanatorium w różnych ośrodkach - nigdzie nie było stołu szwedzkiego z 2- godzinnym czasem podawania śniadań i kolacji- bez podziału na grupy. Podział na 2 grupy- był tylko podczas serwowania obiadów. Taki układ organizacyjny- to jest bardzo duży plus dla sanatorium "Polonez" w Dąbkach ! Dopłata za pobyt- była możliwość płatności kartą; opłata uzdrowiskowa oraz atrakcje wycieczkowe- płatność gotówką. Do plaży ok. 150 m. W obu budynkach: hotelowym i zabiegowym funkcjonują windy Jest także sympatyczna kawiarnia. Jedyny mankament to brak łącznika- na zabiegi trzeba było przejść do innego budynku- ok. 40 m; jest to utrudnienie szczególnie w okresie jesienno- zimowym. Generalnie - było bardzo sympatycznie. Można było spokojnie odpocząć- bez zgiełku, który dominuje w dużych kurortach. Dąbki, 18 maja 2023 roku Jerzy Wójcicki - Ostrów Wielkopolski https://www.facebook.com/Sanatorium.Polonez
- Yark
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 lip 2018 18:09
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 2 razy
Re: Rekomendacja dla Sanatorium Polonez w Dąbkach
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5