Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Nasza koleżanka pierwszy raz w pracy w parze z Ukrainką dostała wycisk, ale nad morze ją wyciągnę.
Nie wiem, czy jutro na 8.00 się obudzi, chyba będę musiał dzwonić
Witam
Wycieczka do Kołobrzegu zaliczona i po stwierdzeniu, że w Kołobrzegu wszystko włącznie z morzem jest na swoim miejscu powrót do Mrzeżyna, które jest cieplejsze i tańsze w restauracjach. Obiad zaliczony w restauracji w Mrzeżynie i z pół godziny idziemy na piwo ciemne, kołobrzeskie 14 zł. za 0,5 litra, ale, już u nas w pobliskiej restauracji.
Faktycznie morze jest na swoim miejscu.
A co do cen ... Kołobrzeg to uzdrowisko , tam są klienci przez cały rok , i to w dużo większej ilosci niż w Mrzeżynie
zbigniew165 pisze: 09 maja 2023 14:39
Nasza koleżanka pierwszy raz w pracy w parze z Ukrainką dostała wycisk, ale nad morze ją wyciągnę.
Nie wiem, czy jutro na 8.00 się obudzi, chyba będę musiał dzwonić
Zbyszku , to oznacza , że Ukrainki są bardziej pracowite niż Polki .
A nasze ,,leniwce ''? Bo tak to wygląda .
Miłego pobytu i niech Ci ta praca służy , pozdrawiam .
Dani Ukrainki u nas w ośrodku są młodsze w wieku do 45 lat i silniejsze, dlatego dają radę, a praca pokojówki jest naprawdę ciężka, jak się ma do posprzątania 80 domków, a w sezonie jeszcze więcej, w tym przebranie pościeli przez 5 godzin i tylko przez 6 kobiet.
Coś o tym wiem, bo w ubiegłym roku też byłem pokojowym, konserwatorem, ogrodnikiem i pracownikiem gospodarczym.
Dodam tylko, że na 6 pokojówek trzy będą to Polki. Obsługa kuchni i kelnerki też tylko Ukrainki.
W takim razie pozostaje mi im tylko współczuć , to ciężka praca .
Poza tym trafiają się różni goście wymagający czort wie czego .
Spotkałam się z takimi i czasem aż szkag trafiał...
A teraz życzę dobrej nocki .
Oj Zbyszek Zbyszek , juz Ty tak nie narzekaj taki zapierdziel jest zapewne tylko przy zmianie turnusów , czyli raz na tydzień lub dwa tygodnie , reszta to normalka , jak to w pracy Przez to straszenie jedna dziewczyna juz Wam uciekła na malutki pensjonacik i zapewne dobrze zrobiła strasz nowe ktore przyjadą , a zostaniesz sam do tej pracy
Witam
W Mrzeżynie coraz więcej wczasowiczów i pogod słoneczna, chociaż zimno.
Dzisiaj i jutro u nas ognisko dla dwóch grup seniorów z Jeleniej Góry i okolic.
Pod postem zamieszczczam fotki najlepszej kawiarni w porcie nad rzeką Regą.