Santorium BESKID -Krynica Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
DorotaK
Na forum od: 30 maja 2023 12:01
Oddział NFZ: Podlaski

Santorium BESKID -Krynica Zdrój

Post autor: DorotaK »

Byliśmy z mężem od 19.04. do 10.05.2023 totalna porażka, jak można ludzi ,którzy pracują w tym kraju wysyłać w takie miejsce.
Chaos totalny przy rejestracji, zero zorganizowana, problem z parkowaniem samochodu mimo, iż parking jest płatny.na jeden turnus przyjeżdża ponad 100 osób, a organizacji brak w małym korytarzyku czekamy do pielęgniarki a potem następna kolejka lekarz (lekarz totalnie nie zainteresowany dokumentacja medyczna stwierdza "ja tu wszystko mam "):Sanatorium które w żadnym wypadku nie powinna być zaakceptowane przez NFZ.
Zabiegi tak marne i okrojone, ze nie wiem co Państwu pisać. Szumnie powiedziany materac wibracyjny, który nie spełnia żadnej funkcji oprócz :bzyczenia:)))),trzeba to zobaczyć naocznie, okłady borowinowe ,borowina zimna pomieszczenia totalnie wychłodzone to jest porażka.
To tyle odnośnie zabiegów, bo ogarnia mnie irytacja na samą myśl.
Pokoje lata 80,ale trzeba przyznać uczciwe czyste, łazieneczka czysta (pokój na 5 piętrze).Krynica jak miasto piękna.
Ale strona leczenia leży na łopatkach, organizacja na mniej niż jedynka, dlaczego tak się dziej w tej marnej Ojczyźnie ze musimy być tak upokarzani.
Pracuje 30 lat zawodowo i uważam ze tak Sanatorium nie powinno istnieć na liście NFZ. Przecież każdy z nas co miesiąc płaci kolosalne pieniądze na funkcjonowanie tego kraju!!!!
Co do wyżywienia jak ktoś chce schudnąć to, to sanatorium jest dobrym miejscem, można przeżyć, jedzenie świeże, zjadliwe,mozna od czasu do czasu spróbować lokalnych specjałów polecam restaurację z daniami z dziczyzny ,warto spróbować tez rydzy na maśle :D .
powiedział sobie ze teraz jeśli stwierdzę ze to miejsce wskazane przez NFZ nie będzie mi odpowiadało zażądam zmiany sanatorium.
i na koniec mam prośbę do Państwa, piszcie co wam się niepodobna, przeszkadza, po pobycie w sanatorium.
w ten sposób uchronimy siebie na wzajem od wyboru miernych sanatoriów, w których nie otrzymamy pomocy w leczeniu schorzeń.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Santorium BESKID -Krynica Zdrój

Post autor: dani888 »

Doroto , dziękuję za opinię o tym sanatorium , na pewno przyda się innym kuracjuszom .
Zmartwiłaś mnie tylko tym standardem jaki ośrodek oferuje . Ale wiesz ? Jednym podoba się to a innym zupełnie co innego więc zdania mogą być podzielone . Nigdy tam nie byłam i wolałabym nie być :) .
W każdym bądź razie dzięki i serdecznie pozdrawiam :kwiat: .
ODPOWIEDZ