Trzygłów - Świnoujście - 22.06. - 13.07.23.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 3 razy

Re: Trzygłów - Świnoujście - 22.06. - 13.07.23.

Post autor: Muzyczka »

I tak jak Nina napisała, rzeczywiście czy czerwiec czy wrzesień, cieplejsze miesiące niż zimą, a i blisko jest wszędzie dochodzić na zabiegi też, naprawdę... najważniejsze to nie spocić się i by nie zawiało( dużo wieje w Świnoujściu) i by nie przeziębić się nigdzie, niechcący.....i uważać i być ostrożnym.. by dotrzymać do końca turnusu w zdrowiu i skorzystać ze wszystkich zabiegów... Serdecznie pozdrawiam
lope1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 sie 2022 09:22
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: lope1 »

Koral to rzeczywiście sąsiedztwo Trytona. Jeśli tam byłyby posiłki to super, jedna problema mniej. Muszę jeszcze rozwiązać sprawę parkowania samochodu żeby nie płacić horendalnych sum na parkingach strzeżonych. W Trytonie nie gwarantują miejsca parkingowego chociaż jest ich jak mówią kilka.
Reszta to zabiegi, pogoda i trasy rowerowe aż do niemieckich miasteczek.
Pozdrawiam.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: zbigniew165 »

lopel1 jak będziesz jechał, to się odezwiesz i powiem ci, gdzie zaparkować samochód na osiedlu.
Ja tam parkowałem przez 9 miesięcy bez problemu.
Na weekendy możesz zabierać samochód pod sanatorium, bo strefa parkowania jest tylko płatna od poniedziałku godz. 8.00 do piątku godz. 20.00. Ja tak robiłem w lutym.
Sprawdzisz to jeszcze na parkometrze, bo mogło się coś zmienić.
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 paź 2021 08:41
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Nina11 »

Już za 4 tygodnie - Świnoujście - kto jeszcze jedzie na kurację do Świnoujścia? Może ktoś z okolic Legnicy Złotoryi Lwówka Jeleniej Góry?
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Już za 10 dni - witaj Świnoujście - bilet kupiony, walizka odkurzona, ciuchy w praniu i prasowaniu. Papiery (dokumenty) przygotowane. Pogoda zamówiona. Kto będzie od 22.06 w Trzygłowie, a kto w Świnoujściu? Do zobaczenia!
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nina, świetnie, pomalutku dobrze, że zaczynasz przygotowywać rzeczy i super, że szykujesz się, bo to już niedługo.. Miej coś od wiatru, csyboud szyję, czy na głowę ( apaszkę) i w razie czego z kapuzą kurteczkę, lub parasolkę... Ale jak uważasz ...
2 lata temu jak byłam to sobie nawet popatrzyłam na zdjęcia teraz, gdyż 24 czerwca na "Jana" była msza o godz.20 nad morzem odprawiana przez kościół garnizonowy i było poświęcenie morza na szczęśliwe wypłynięcia, kąpiele i powroty.... polecam jak będziesz miała czas.... Jest salwa z okrętu wojennego na morzu. Są też dni morza pod koniec czerwca przy kanale jachtowym....i różne towarzyszące imprezy.... Może nawet jakieś koncerty w muszli koncertowej przy promenadzie czy też w pięknym amfiteatrze im. M. Grechuty- proszę zorientować się..To piękny czas, długie dni, zachody po 22 lub około, ciepło powinno być... U grają też w różnych miejscach przy promenadzie... Życzę powodzenia i wspaniałego wypoczynku i udanej rehabilitacji. Serdecznie pozdrawiam.
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Muzyczka za cenne rady. Tak chciałabym wybrać się na tą Mszę na plaży i na koncerty w muszli koncertowej. 2 lipca będzie też Gala operetkowa ze Szczecina - wakacyjny czas pełen imprez - trzeba korzystać. Pozdrowiwnia i do miłych spotkań.
.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nina -b. cieszę się, i nawet wiesz o tej gali operetkowej ze Szczecina. Oni chyba są co roku i śpiewają wtedy cztery tenory i 4 soprany, solo i w duetach z orkiestrą z filharmonii... Przynajmniej tak było jak ja byłam dwa lata temu... SUPER, że wiesz i że chcesz na to iść...
Świetnie, że masz plany i życzę powodzenia, by spełniły się.
To co pamiętam w trzygłowie drzwi główne wejściowe do budynku zamykały się na tzw. czipy i każdy z kuracjuszy miał właśnie te chipy do gł. wejścia i mogli wracać po 22:00, oby teraz też tak było... A te koncerty zawsze się kończą dość późno. Myśmy z sanatorium, z Bałtyku wtedy musieli pisać podanie z listą osób, które wychodzą na koncert, żeby można było wrócić późno, po 22:00 i mieliśmy na to pozwolenie, ( hi...), bo u nas na szpitalnym pobycie to drzwi zamykają o 22:00 niestety, ale wtedy mieliśmy zezwolenie.
Wieczory czerwcowe i z początkiem lipca są naprawdę dość długie, cieplutkie i przyjemne, a te koncerty w amfiteatrze zaczynają się dość późno, nie pamiętam czy o 20:00 czy o 21:00 i wtedy zaraz trzeba by było wracać więc udało się nam być...Obyście i Wy mogli być do końca.

Życzę superowego pobytu.
Serdecznie pozdrawiam i wszystkiego dobrego podczas rehabilitacji... Miłych chwil w Świnoujściu... hejka Nina
lope1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 sie 2022 09:22
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: lope1 »

Może coś z ciekawych imprez zostanie na wrzesień, mam nadzieję (no może z wyjątkiem mszy).
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Lope1, o tak tak, ja też mam nadzieję, że coś jeszcze będzie, gdyż będę sierpień wrzesień.. serdecznie pozdrawiam....
ODPOWIEDZ