POMORSKI NFZ -kolejka itp

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 36 razy

Re: POMORSKI NFZ -kolejka itp

Post autor: Asik_ »

Basiu,
Fajnie :D :serce:
Życzę dobrze spędzonego czasu i skutecznej kuracji :kwiat:
Ja jak jechałam sama,to nie wiedziałam,czy wziąć jedynkę,czy nie.Ostatecznie miałam dwójkę,(sanatorium zdecydowało za mnie :lol:)dziewczyna była super,ale wiem,że różnie można trafić.
Serdeczne pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 60 razy

Post autor: Atina »

Cześć dziewczyny :)
Ja to raczej muszę liczyć na trójkę,małżeństwa dostają dwójki jedynek praktycznie brak.
Osobiście wole 3 od 2 zawsze jedna będzie fajniejsza od drugiej :lol:
Damy radę pogoda będzie parków dużo... ;)
Barabro Ty już ciuszki układasz... 8-)
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sie 2018 12:24
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 22 razy

Post autor: BarbaraG »

Hej dziewczyny :kwiat:
Tak, tak .... Powoli układam wszystko.
Powiem Wam, że jeszcze w tym roku wolę jedynkę. Nie wiem, może to błąd, ale chcę skorzystac na maksa wyjazd. Zabiegi te w ramach NFZ i prywatne, wycieczki itd.. Człowiek nigdy nie wie na kogo trafi. Na razie udaje mi się z tymi jedynkami. W Cieplicach też miałam jedynkę. Jakoś nie narzekałam na brak towarzystwa :lol:
Pozdrawiam :kwiat:
Wera1963
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2020 16:16

Post autor: Wera1963 »

W Pomorskim NFZ dn. 19 VI przydział z numeru kolejkowego ok. 300 na (uwaga!) 6 XII - 27 XII !!! To prawie pół roku do przodu - Szczawno Zdrój.
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gratuluję Wera,
To Boże Narodzenie masz w sanatorium :)
Ja byłam na Wielkanoc.
Jeżeli możesz to napisz jaki ośrodek

Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj chyba się pośpieszyłam z gratulacjami :lol: :lol: :lol:
To chyba jednak nie Twoje skierowanie,coś mi świta,że Ty dostałaś Busko.Ale termin faktycznie odległy.
Moja siostra czeka aktualnie na przydział.2 tyg.temu składała wniosek,ale że jest HDK to ma dostać przydział od razu po akceptacji wniosku.Myslała,że pojedzie napewno jeszcze w tym roku,ale jak już przydzielają pół roku naprzód........to już nic nie wiadomo :o
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 60 razy

Post autor: Atina »

Wera1963 pisze: 20 cze 2023 17:44 W Pomorskim NFZ dn. 19 VI przydział z numeru kolejkowego ok. 300 na (uwaga!) 6 XII - 27 XII !!! To prawie pół roku do przodu - Szczawno Zdrój.
Kiedy składałaś wniosek?
Moi znajomi czekają nie chcą zima jechać...ale Święta to i owszem
Wera1963
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2020 16:16

Post autor: Wera1963 »

Witam. Rzadko na forum zaglądam, a jeszcze rzadziej piszę. Dziś trochę szczegółów.
Asik_ pisze: 20 cze 2023 19:48 Oj chyba się pośpieszyłam z gratulacjami :lol: :lol: :lol:
To chyba jednak nie Twoje skierowanie...
Pisałam bezosobowo, ponieważ to nie moje skierowanie, a zaprzyjaźnionego małżeństwa. Składali o wspólny pobyt.
Zdzwoniliśmy się, a więc
wniosek składali w marcu br., odpowiedź otrzymali w drugiej połowie maja, przyznany wówczas nr poniżej 3000 (!), orientacyjny czas oczekiwania ok. 7 miesięcy(!).
I to ostatnie się sprawdza.

Asik "Jeżeli możesz to napisz jaki ośrodek"
Sanatorium w Szczawnie Zdroju: Dom Zdrojowy ul. Kolejowa ?
To wszystko w przeglądarce wyczytali. Czekają na list i
będą prosić o zmianę terminu, ponieważ Kolega M. ma w grudniu operację, a żona zapewniała będzie mu opiekę pooperacyjną. O zmianę daty operacji, odkładać jej, prosić nie może, bo to jest już drugi termin. Pierwszy z innych przyczyn zdrowotnych został przesunięty o kilka miesięcy właśnie na grudzień.
Niespodziewane wydarzenia, konflikty terminów trafiają się wielu. Mam takie we własnym życiorysie. Również z niedawnymi pobytami sanatoryjnymi.
Liczą, że w NFZ prośbę uwzględnią i samej małżonki nie będą próbować wysłać do Szczawna.
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Wera za odpowiedź,
Zauważyłam,że ludzie pracujący w naszym NFZ są w miarę ugodowi,idą na rękę pacjentowi.Warto więc pisać.
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sie 2018 12:24
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 22 razy

Post autor: BarbaraG »

Pozdrawiam z Polanicy. Jak na razie to nie jest źle. Przyjechałam wczoraj, jedna noc komercyjna w trójce. Porażka :lol: Każda kobieta inna inne wymagania, a najgorsza łazienka. Dałam radę :lol:
Od rana jestem już w swojej jedynce. Posiłki jak zwykle. Smaczne, ale uważam, że dla mężczyzn to za mało. :roll:
Do południa ( 11:30 ) byłam u lekarza. Pani doktor świetna, z humorem, daje to co chcesz. Tak się rozgadałam, że nawet nie wiem jakie mam zabiegi. Oczywiście do teraz nie mamy kart zabiegów. Nawet nie wiedzę w mojej aplikacji, którą ściągnęłam na komórkę. Ponoć
mają być rano. Posiłki wydawane są w miarę logicznych godzinach : śniadanie 07:45 - 08:15, obiad 13:00 - 13:30, Kolacja 17:00 - 17:30.
Wi-Fi płatne - 36,00 zł, TV płatna 110,00 zł. Czajnika nie brałam - też płatny, bo mam swój. Jest ogólnie na korytarzu. Lodówka na korytarzu.
Najwięcej jest pokoi 3 osobowych :lol:
Ogólnie, pierwsze wrażenie nie jest złe. Zobaczę co przyniesie jutro.
ODPOWIEDZ