Sanatorium ,, Gryf,, Połczyn Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Re: Sanatorium ,, Gryf,, Połczyn Zdrój

Post autor: Genever »

Masz Dani rację ale tylko częściowo. Nie uderzam do tematu Gryfa aby była jasność. Są ludzie, którzy zawsze znajdą powód do niezadowolenia,
To nie takie, tamto nie takie, zupa za słona, pościel nie zmieniona, i tak na okrągło . Oj miałam kogoś takiego w pokoju kiedyś, jękom nie było kilka końca. Nie jestem typem imprezowiczki ale pozytywnie patrzący na wszystkich ludzie zawsze dobrze na mnie wpływają a i smutek znika. I spędzałam czas uśmiechnięta.
To miałam na myśli.
Co do godności...wyjazdy z NFZ to czysta loteria ale decydując się na składanie wniosku zgadzamy się niejako na to. Widzimy jak różnie się czeka w każdym z województw i jak różnie można trafić.
Dlatego rok temu odmówiłam aby nie marudzić znając miejsce i opinie o nim. . W tym roku licząc na dobrą rehabilitację i pozytywnych ludzi jadę. Z uśmiechem. Co wyjdzie pewnie opiszę.
Pozdrawiam Cię i życzę wspaniałego pobytu w sprawdzonym miejscu.
nataliamalina
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 lip 2023 11:05
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: nataliamalina »

Dzień dobry.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć o której najlepiej się pojawić w sanatorium zaczynając turnus ????
Czy gdy ktoś przyjedzie kolo 18 to jest to ok ????
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Ja staram się zawsze przyjechać jak najwcześniej , jeśli pasuje Ci 18 to też Cię przyjmą .
Jeśli Twoje pytanie dotyczy ośrodka jw., to ktoś Ci odpowie z tych co są w tej chwili w Gryfie.
olka44
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 paź 2019 15:11
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 4 razy

Post autor: olka44 »

Ja przyjechałam do Gryfu po 17, sprawa pokoju i pielegniarki bardzo szybko, ale na lekarza czekałam do 19.30 chociaż nikogo już nie było..
Co do warunków to mogę napisać tylko uwagi dotyczące ogólnoustrojowej..
Pokoje różne, są lepsze i mniej lepsze.tzn różnią się meblami, łóżka wygodne..

Jeśli piszę opinię to widzę naocznie jakie są braki,więc piszę. Genewer nie jestem czepialska i niezadowolona..przekazuję stan faktyczny..

Poza tym wyżywienie dobre, zabiegi również, a dla lubiących tańczyć, też gdzie jest..
Miasto małe i rzeczywiście zaniedbane, ale najwazniejsze spokój i dobre zabiegi...
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

Dziewczyny nie uderzam do żadnej z was. Wszystkie opinie są cenne. W każdej jest coś ważnego. Mówię tylko, że się różnimy. To co dla jednych jest ogromnym problemem dla drugiego będzie w porządku. Począwszy od zabiegów skończywszy na kuchni.
I tak potem mogą pojawić się dwie opinie, obie słuszne w ocenie piszących A jak jest zwykle przekonujemy się sami. Po prostu pięknie się wszyscy roznimy.
Raz jeszcze pozdrawiam i życzę wspaniałych pobytów.
Betti66
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2023 07:53

Post autor: Betti66 »

Cześć, zajrzalam tu ponownie bo mam kilka pytań,
Czy ktoś jechał Hoperem?zamierzam skorzystać z tej oferty,ale zawsze lepiej wiedzieć czym to pachnie ;)
A może ktoś jedzie do Gryfa z okolic Katowic 8-) :?:
Moj turnus zaczyna się od 22.08.
Zastanawiam się też czy udaje się Wam pobyć nad morzem :) :?:
Wszystkim obecnym kuracjuszom życzę udanego pobytu :D :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Co prawda , HOPEREM nie jechałam , ale z opinii kuracjuszy wiem , że w busie jest trochę ciasno. Obawiam się jednak , że nie masz lepszej alternatywy. Jak zdecydujesz się na ten środek lokomocji , to zamów od razu powrót , bo może być sytuacja , że na powrót zabraknie miejsca. Jestem teraz w IRENIE , i byłam świadkiem takiej sytuacji , że kuracjuszka spędziła noc na korytarzowym fotelu , bo u HOPERA nie było już miejsca. Na drugi dzień , po panią przyjechał syn.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Jeśli chodzi o morze , to są organizowane wycieczki do Kołobrzegu.
Betti66
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2023 07:53

Post autor: Betti66 »

Bardzo dziękuję za informację :serce:
Udanego pobytu i zdrowia rzecz jasna :kwiat:
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Betti66 - turnus w Gryfie zaczynam od 1.08-22.08 czyli Ty zaraz pomnie. Jadę nocnym pociagiem do Szczecinka a potem Busem do Połczyna. Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ