Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Gdyby w sanatorium Małżonków ROZDZIELONO wtedy mieli by PROBLEM a tak .....
I może dlatego Recepcje i Zarządy chcąc miec spokój pokoje 2 osobowe przekazują Parom z Papierem z USC
A tzw Single tak jak wspomniał przedmówca inaczej się zachowują
Szkoda że dziś rozmawiamy o Pokojach
NIKT nie wspomina natomiast o OGRANICZENIACH w wykonywaniu Zabiegów
Wypadają coraz bardziej Zabiegi wodne
Coraz mniej ośrodków oferuje też zabiegi klasyczne
MASAŻ
Oczywiście zamiast masażu podwodnego Oferuje się Yakuzzi -Ok
ale to nie to samo
Zamiast masażu klasycznego chyba każdy obiekt ma już Łóżko masujące
Oraz co zauważa coraz wiecej Ludków Nie ma JUŻ TEJ KĄPIELI BOROWINOWEJ tylko dają raz zimne raz gorące plastry
Kleinehexe pisze: 10 lip 2023 19:36
Zgodzę się także z Wami i również już dawno pisałam, że przydział pokoi powinien być sprawiedliwy, czyli nie ma rezerwacji dwójek dla małżeństw. Jeśli małżeństwo przyjeżdża i taki pokój jest dostępny to proszę bardzo, jeżeli nie, muszą iść do wieloosobowych. Trudno, kto pierwszy ten lepszy. Nie powinno się dyskryminować singli w tej kwestii i tu nie ma nic do rozumienia.
Ale cała burza, z mojego punktu widzenia, związana jest z wypowiedziami Abstynenta666 tego typu:
.
Może o pokoje Abstynentowi666 również chodzi, ale chyba nie tylko. Sorry, ale tak wnoszę z wpisów. Może kolega doprecyzuje swoje stanowisko.
PS Znów będzie, że Cię inwigiluję, a ja tylko tradycyjnie się z Tobą nie zgadzam.
Nie zamierzam juz tu sie udzielac w tym temacje ,widze ze glodnemu chleb na mysli ,kazdy ma swoja racje i niech tak pozostanie .A co do sexsu w sanatorium to ja napewno bym tego nie robil w pokoju tylko wynajol pokoj na zewnatrz ,bo chyba o to CI chodzi KLEJNE.Jak dotad takiej sytuacji nie mialem ,no ale TY nie uwierzysz .Koniec ,kropka
Ha, ha, ha, właśnie wyszło kto tu głodny chodzi.
Nie wiem jak bardziej to jeszcze wytłumaczyć byś zrozumiał, że nie podoba mi się to, że chciałbyś komuś czegoś zakazywać oraz twierdzisz, że każdy facet, który jedzie do wód z żoną to pantoflarz prowadzany na smyczy.
Również kończę tę dyskusję, bo obawiam się, że i tak nic nie dotrze. Żyj jak chesz, ale pozwól żyć innym wg ich zasad i potrzeb.
Z mężem w san. z NFZ byliśmy dwa razy.
Tel na recepcję w sprawie pokoju dwuosobowego, nie zapewniamy pokoi 2 os. dla małżeństwa ! prosimy przyjechać dzień wcześniej , może się uda !
To tyle .
2 lata temu( będąc w Świnoujściu w Światowidzie) spotkałam Bunię i jej męża - smyczy nie widziałam- rozmawiało się z nimi świetnie. Małżeństwa gdy chcą być razem w pokoju niech są- a już na pewno gdy jedno z nich jest niepełnosprawne. Niestety nie było mi dane pojechać z małżonkiem do sanatorium. Swego czasu jeździłam z niepełnosprawną córką do sanatorium i zazwyczaj miałyśmy pokój 2 osobowy . Raz przydzielil nam 3 osobowy i był to koszmar.. Teraz jeżdżę sama w Kobrzegu i Świnoujściu miałam 1 w studiu i było super.( beż rezerwacji) Zobaczymy co za 3 tygodnie w Połczynie mi przydzielą. Pozdrawiam
Są jeszcze dwa aspekty, do tej pory nie poruszane.
Nie tylko moje obserwacje mówią, że w ciągu ostatnich 30 lat podniosła się średnia wieku kuracjuszy.
Na przełomie lat 80 / 90 owa średnia oscylowała niewiele powyżej 40+ a teraz nie da się ukryć, że poszybowała sporo powyżej 60+.
Co prawda średnią obniżają ZUS-owcy jako aktywni zawodowo ale i tam widuje się średnią 50+.
Drugi aspekt to bezsensowne nie tylko moim zdaniem przepisy wg których postępuje NFZ.
Gdy tylko otrzymaliśmy z połowicą skierowania do sanatorium, to chcąc być razem a nie zajmować miejsca innym dwójki zgłosiliśmy się do uzdrowiska o zakwaterowanie nas w części komercyjnej na nasz koszt. Odmowa - bo NFZ zakazuje. Dostaliśmy wprawdzie ofertę takiego zakwaterowania ale uwarunkowaną uzyskaniem zgody O/NFZ. I niestety, NFZ odrzucił nasz wniosek opierając się na ministerialnych przepisach. Na ludzki rozum niepojęte.
Sometimes it's nice to live your dreams with your feet firmly on the ground ...
Drugi aspekt to bezsensowne nie tylko moim zdaniem przepisy wg których postępuje NFZ.
Gdy tylko otrzymaliśmy z połowicą skierowania do sanatorium, to chcąc być razem a nie zajmować miejsca innym dwójki zgłosiliśmy się do uzdrowiska o zakwaterowanie nas w części komercyjnej na nasz koszt. Odmowa - bo NFZ zakazuje. Dostaliśmy wprawdzie ofertę takiego zakwaterowania ale uwarunkowaną uzyskaniem zgody O/NFZ. I niestety, NFZ odrzucił nasz wniosek opierając się na ministerialnych przepisach. Na ludzki rozum niepojęte.
Sometimes it's nice to live your dreams with your feet firmly on the ground ...
Kilkakrotnie kupowałam wyżywienie i zakwaterowanie w części komercyjnej sanatorium. Nigdy nie było odmowy. Jestem zaskoczona stanowiskiem NFZ tu . Obecnie jestem w Połczynie , i tu również jestem w części komercyjnej .... bez żadnych dodatkowych opłat. Żeby nie było , jestem z małżonkiem i wbrew opiniom , małżeństw jest bardzo mało.