Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Smerfetka1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2019 11:32
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 1 raz

Re: Szalona Paczka

Post autor: Smerfetka1 »

Witam szalonych :kwiat:
Podróż drugi etap Warszawa - Busko
zaczęła się nie zbyt przyjamnie. Pani zajęła nasze miejsce w autobusie i nie chciała ustąpić. Skończyło się tym, że siedzimy nie na swoim miejscu. Kupiłam bilet miesiąc wcześniej i wybrałam miejscówkę taką jak ja chciałam ale babsztyl jak posąg ponoć kierowca jej wskazał to miejsce. Ona kupiła przez internet bez miejscówki i cóż. Inna kobieta przesiadła się i korzystamy z jaj miejscówki.. Takich miejsc nie wybrałabym,ponieważ nie jest to miejsce gdzie lubię siedzieć ale cóż.
Kultura w polskim wydaniu :( :o
Jak myślicie kierowca może tak postąpić?
Mam nadzieję, że więcej niespodzianek nie będzie.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

Dzień dobry Paczuszko :kwiat:.
Upalna Niedziela - Alerty w telefonie :shock:
Smerfetko podobne zdarzenie - Bilety 4 kupione do Krakowa w tę i z powrotem Wracamy o Warzawy ,siedzą ludzie na naszych miejscach.Kiedy zwracam uwagę, odpowiedź - Czy jest Pani pewna, że to wasze miejsca :?: :roll: :twisted: Nagadałam i się zmyli na korytarz. :!:
Ludzie są dziwni :roll:
Dzisiaj lepiej siedzieć w cieniu i pić :roll: wodę, piwo i inne, żeby się nie odwodnic.
Miłego odpoczynku, według upodobań życzę :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 264 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Smerfetko , co się źle zaczyna , to się dobrze kończy :)
Super pobytu pod każdym względem życzę :serce:
Grażynko , Martinko ... też dostałam sms a o upałach , u mnie są one mniej odczuwalne 8-)

Pozdrawiam Wszystkich Szalonych :serce:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Smerfetka ,daj nam wiadomość , jak będziesz w Busku Zdroju :o
Podobnie miałam ,dojazd na kuracje do Inowrocławia ,miejscówka w pociągu przy oknie
zgodnie z kierunkiem jazdy pociągu zajęte .Bilet w ręku pokazałam miejscówkę ,osoby nie
zaregowały siedzieli dalej nie ustąpili miejsca .Usiadłam obok inne miejsce wolne .
Dobrze że tylko krótka podróż , z Poznania do Inowrocławia ;)
Więc w podróży ,różnie to bywa z wykupioną miejscówką :o
Skorzęcin pozdrawia :kwiat:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Hej Szaleni .
Smerfi , Dani do Białego wróci za 10 dni :D .
Swoją drogą to mieliście miejscówkę wykupioną i ta kobieta powinna Wam ustąpić miejsca .
Czasem na chamstwo trzeba odpowiedzieć tym samym jeśli nie da się inaczej .
A kierowca również zachował się nie fair :evil: moim zdaniem .
Ale proszę , Martinka i Grażynka podają podobne przykłady , jakiś ten naród zupełnie
spodlony :shock: .
Mi z kolei drzwi windy przytrzasnęły rękę przez gościa , który wsiadł pierwszy , nie patrzył , że
ludzie za nim wsiadają . Wcisnął guzik swojego piętra i od razu guzik zamykający drzwi no i mi chlasnęło :roll: :evil: . Oberwało się gościowi niewąsko ode mnie i od innych . Nawet nie przeprosił , wiadomo - z ZUS-u (widziałam zieloną opaskę) :lol: :lol: :lol: . Teraz śmieję się ale wtedy do śmiechu mi nie było .
Smerfi , mimo wszystko wspaniałego pobytu , wszystkich pozdrawiam , odpoczywajcie , relaksujcie się i nawadniajcie też :) . Żar straszliwy kolejny dzień :roll: . Przytulaki :kwiat: :serce: .
Awatar użytkownika
Smerfetka1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam serdecznie i przesyłam uściski z Buska Zdrój :D :serce: :kwiat:
Kocham to uzdrowisko, cieszę się z każdego spędzonego tutaj dnia :kwiat: :serce:
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa i podzielenie się swoimi nie fajnymi przygodami podczas podróży. To znak, że zemną jest wszystko wporzadku tylko czasami spotykamy takich toksycznych ludzi na swojej drodze nie tylko podróży🙉🙈
Kilka zdań jeszcze o podróży cd. Zmuszeni byliśmy zająć miejsce za kierowcą, nie lubię tam siedzieć, ponieważ nie ma tam miejsca naswobodne postawienie nóg co jest uciążliwe dla mnie a już nie wspomnę o mężu z niepełnosprawnością ruchu. Przedielismy grzecznie 1.5 godz do postoju. Tam podeszłam do kierowcy i powiedziałam, że chcę miejsce za które zapłaciłam tym bardziej, że stan męża tego wymaga bo inaczej złożę skargę. Panowie kierowcy z wielkim trudem poradzili z uporem owej pani, która też jechała do Buska :roll: :lol: Jak się potem okazało pani pierwsza wyskoczyła z autobusu i gdy dotarliśmy do taksówki po niej już śladu nie było taka była szybka :twisted: :shock: :lol:
Teraz kilka zdań o przyjęciu trochę później bo tu fajne towarzystwo mamy :D
Awatar użytkownika
Smerfetka1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przepraszam za literówki, tak to jest pisać w pewnym wieku na telefonie :lol:
Przyjazd do ośrodka około godziny 13 przyjęcie sprawne, klucze do pokoju odebrane z recepcji i bagaż do pokoju a my do pielęgniarki. Potem obiadek szypko sprawie, spatycznie. Lekarz jutro, dzisiaj pełnopłatni.
Spacerek, trzeba było sprawdzić co się zmieniło. Po kolacji odwiedziny w zaprzyjaźnionym lokalu przywitać się z właścicielem. Poznaliśmy bardzo sympatycznych ludzi i miło spędziliśmy wspólnie czas przy piwku słuchając muzyki na żywo. Oni kilka ulubionych kawałków zatańczyli, my nie czas żałoby po odejściu mojej mamy.
Dobrej nocki :serce:
Awatar użytkownika
Smerfetka1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam i serdeczne uściski przesyłam z mojego ukochanego Busko :serce: :kwiat: :D
Po pysznym śniadaniu czekamy na lekarza. Zapraszam na kawusie ☕☕☕☕☕
Awatar użytkownika
ysy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ysy »

Dzień dobry moi kochani Szaleńcy :kwiat: :serce: :lol:
Pogoda w kratkę, póki co nie pada ale chmury coraz częściej. Z rana było 28 stopni a teraz 22 i ulga :D

Czytam tak Was i czytam i nie wieżę oczom.

Po pierwsze, Smerfi :serce: już w swoim ukochanym Busku i dobrze, kuruj się kochana i dbaj o męża bo chyba nie na darmo jest dziś niepełnosprawny, pozdrów go kochana od nas bo pewnie jest wart Twej miłości skoro tak czule o nim piszesz.
Co do Twoich przygód to kierowca miał zakichany obowiązek interweniować, powinnaś złożyć skargę.
To samo Grażynka :serce: konduktor czy kierownik pociągu mają płacone za to żeby był porządek i każdy na swoim opłaconym miejscu.
Martinka :serce: nieustępliwa i słusznie, zapłaciła to jej się należy :D Brawo !!!
Obsługa czy to pociągu,czy to busa, czy autobusa, ma zas...y obowiązek co do pasażerów. W końcu to z Naszych biletów oni mają pensje i mogą utrzymać rodziny!!!

Po drugie, Dani :serce: chamstwo jest, było i będzie wszędzie. Dziś procentuje to niegdzisiejsze wychowanie bezstresowe :lol: ale jaja :lol:

Dziewczyny :serce: wszystkim Wam życzę miłego pobytu i super kuracji.
Tak jak pisze nasza Gienia :serce: - "Co się źle zaczyna to się super kończy" i tego się trzymajmy :D

Życzę Wam pięknego i miłego popołudnia. Kurujcie się kochani :kwiat: :serce:

Serdecznie Was pozdrawiam :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 264 razy
Podziękowano: 138 razy