ASTMA.

Sanatoryjne leczenie dróg oddechowych. Leczenie takich chorób jak astma, alergia oddechowa, nawracające zapalenie zatok, oskrzeli, płuc...
Beta57
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 cze 2013 06:47
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: ASTMA.

Post autor: Beta57 »

Witam,
Ja miałam szczęście, bo 17.05 maja złożyłam wniosek do ZUS-u, 6.06 komisja - jadę 20.06 do Wysowej do Biaweny.
Pozdrawiam wszystkich
Beta57
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 cze 2013 06:47
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Beta57 »

Witaj,
Byłam w podobnej sytuacji. Choruję na astmę od 11 lat, leczyłam się dotąd tylko farmakologicznie. Postanowiłam spróbować jakiejś intensywniejszej terapii np. w sanatorium. Zupełnie przypadkiem, czekając w przychodni na wypisanie wniosku do sanatorium z NFZ (czas oczekiwania ok. 20 miesięcy) dowiedziałam się, że jest możliwość leczenia rehabilitacyjnego z ZUS-u. Ponieważ w przychodniach nie ma odpowiednich wniosków, ściągnęłam go ze strony ZUS-u. Lekarka wypełniła, złożyłam do ZUS-u (17.05.br). Zostałam wezwana na komisję lekarską (6.06.) i jadę do sanatorium 20.06. Przyznaję, że sama nadal jestem w szoku. Spróbuj tej drogi.
Życzę powodzenia
antygona28
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lip 2013 07:55

Post autor: antygona28 »

Witam . Byłam w zeszłym roku w Kwietniu w Szczawnie Zdrój. Na astme choruje doś długo. Bardzo mi ten rok nie służy jak nie szpital to zabiegowy na kroplówce.Moja pani doktur wystawiał mi skierowanie do sanatorium na dalsze leczenie po szpitalne bo dopiero co wruciłam z kolejnego pobytu na sterydach. ... w nawiasie mówiąc zaznaczyła Szczawno Zdrój na Komora pneumatyczna ,,, poniewarz po porzednim pobycie czułam się doskonale aż do stycznia . Jestem z Dolnośląskiego NFZ i chciał bym się zorientować jaki jest numeracja na pobyt poszpitalny i jak długo się oczekuje. Z tego co czytałam tu na forum to są różne opinie bo i Fundusze . Wdzięczna będę za każdą podpowieć. A jesze jedno . Czy remont w Domu Zdrojowym w Szczawnie Zdrój jeszcze trwa....miłego dnia życze