Atrium Polańczyk od 17.08.2023 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
WojtekH
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2023 00:16
Oddział NFZ: Lubelski

Re: Atrium Polańczyk od 17.08.2023 r.

Post autor: WojtekH »

Dziękuję za cierpliwość i wyrozumiałość, Twoje rady i podpowiedzi skutecznie redukują moje obawy przed nowym i nieznanym, jakim jest mój pierwszy wyjazd do sanatorium.
Ponieważ nastawiam się na rekonwalescencję, więc postaram się załatwić wszelkie formalności zaraz po przyjeździe, niestety dopiero wczesnym popołudniem w środę — nie mam innego połączenia.
Im bliżej wyjazdu, tym więcej będę miał pewnie pytań, więc pozwolę sobie jeszcze Cię podpytać o to i owo.
Tymczasem dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie!
:-)
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2017 08:32
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: mart 36 »

Pytaj ile tylko potrzebujesz. Skoro jedziesz komunikacja to dostaniesz oczywiście zwrot za dojazd dokładnie tyle ile wydasz na bilet,ale też to będzie pod koniec turnusu. Jeżeli będziesz miał super ludzi na turnusie to oprócz zabiegów ,czas między nimi będzie bardzo przyjemny gwarantuje. Bo ja zawsze tak miałam. Jestem pasjonatka czytania i tylko w jednym sanatorium udało mi się czytać bo tak to zawsze czas spędzaliśmy na spacerach,tancach-chociaz ja nie tańczę. Grunt żebyś nie siedział non stop w pokoju bo stracisz ten turnus. Oczywiście w soboty zabiegi są tylko do obiadu a później czas wolny. Niedziela jest bez zabiegów. Część kuracjuszy wtedy jeździ na wycieczki które są organizowane przez biura podróży za zgodą ośrodków. A skąd Ty Wojtek w ogóle jesteś?bo widzę,że lubelskie. Ja jestem z Biłgoraja. Pozdrawiam
WojtekH
Kuracjusz
Kuracjusz

Niestety, jadę komunikacją publiczną, problemem dla mnie nie jest koszt przejazdu tylko ograniczenie pojemności bagażu - zastanawiam się, jak ja się zdołam spakować. Chyba rozważę wysłanie dodatkowego bagażu kurierem albo ograniczenie swojego wyposażenia do minimum niezbędnego do przeżycia trzech tygodni. W razie czego pozostaną zakupy na miejscu.
W pokoju nie zamierzam siedzieć, nastawiam się na aktywność, chociaż chodzenie długodystansowe też jest dla mnie problemem ze względu na problemy z kręgosłupem, które są powodem mojego wyjazdu do sanatorium. Dopasuję się do sytuacji w zależności od otoczenia, oczywiście nastawiam się "optymistycznie pozytywnie".
Jestem z Puław - miejsce ładne i atrakcyjne, ale komunikacja z odległymi miastami, jak Polańczyk, bardzo utrudniona. Ale dam radę, nie ma innej opcji.
Dziękuję za wszystkie informacje i pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nadaj jedna walizkę kurierem i tylko jedna bierzesz wtedy ze sobą. Jak nadasz akurat dzień przed wyjazdem to w dniu Twojego przyjazdu dotrze. Mnie tylko zastanawia to ile mężczyźnie rzeczy jest potrzebnych. Bo to,że my kobiety bierzemy pół domu. To jest normalne. Jak już ten turnus będzie mijał to gwarantuje Ci,że będziesz planował składanie w przyszłym roku ponownie wniosku o wyjazd. Bo w sanatorium to jest całkiem inny świat,że żyć się chce bo nic Cię nie interesuje poza zabiegami. Posiłki dostajesz pod nos,jeszcze dwa razy w tygodniu pokój posprzątają. W miejscowościach uzdrowiskowych czy turystycznych ceny są dużo wyższe. Ale zawsze coś dokupić można, ewentualnie zamówić kurierem,nawet do paczkomatu. Pozdrawiam
ewcia2
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2019 17:50
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: ewcia2 »

Witam mam pytanie do byłych kuracjuszy Atrium: o które pokoje prosić - zakładam, że będzie taka możliwość - parter czy może piętro? od strony parkingu czy wręcz odwrotnie? Pozdrawiam grupę.
WojtekH
Kuracjusz
Kuracjusz

mart 36 pisze: 28 lip 2023 10:39 Nadaj jedna walizkę kurierem i tylko jedna bierzesz wtedy ze sobą. Jak nadasz akurat dzień przed wyjazdem to w dniu Twojego przyjazdu dotrze. Mnie tylko zastanawia to ile mężczyźnie rzeczy jest potrzebnych. Bo to,że my kobiety bierzemy pół domu. To jest normalne. Jak już ten turnus będzie mijał to gwarantuje Ci,że będziesz planował składanie w przyszłym roku ponownie wniosku o wyjazd. Bo w sanatorium to jest całkiem inny świat,że żyć się chce bo nic Cię nie interesuje poza zabiegami. Posiłki dostajesz pod nos,jeszcze dwa razy w tygodniu pokój posprzątają. W miejscowościach uzdrowiskowych czy turystycznych ceny są dużo wyższe. Ale zawsze coś dokupić można, ewentualnie zamówić kurierem,nawet do paczkomatu. Pozdrawiam
Myślę, że połowa rzeczy, które zabiorę, okaże się zbędna, dlatego musze przeprowadzić wnikliwą selekcję swoich potrzeb i możliwości na okres trzech tygodni.
Mam nadzieję doświadczyć równie pozytywnych wrażeń podczas i po swoim pobycie w Polańczyku. Czy tak będzie? Czas pokaże.
Na razie bardziej stresuję się samym wyjazdem i jego organizacją, aby wszystko dopiąć na ostatni guzik.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ewcia2 pisze: 30 lip 2023 13:31 Witam mam pytanie do byłych kuracjuszy Atrium: o które pokoje prosić - zakładam, że będzie taka możliwość - parter czy może piętro? od strony parkingu czy wręcz odwrotnie? Pozdrawiam grupę.
Najlepiej o te kwestie będzie Ci zapytać na fb tam jest zdecydowanie wiekszy odzew jeżeli chodzi o wyjazdy. Ja to osobiście dzwoniłam do recepcji mojego ośrodka do Plonu i mówiono mi,że ZUS u nich ma pokoje na dwóch piętrach,więc może warto zadzwonić do Atrium i zapytac o wszystko.Tam opracują ludzie wiec na bank udzielą odpowiedzi.
Tamaryszek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 wrz 2021 14:02

Post autor: Tamaryszek »

WojtekH pisze: 30 lip 2023 23:43
mart 36 pisze: 28 lip 2023 10:39 Nadaj jedna walizkę kurierem i tylko jedna bierzesz wtedy ze sobą. Jak nadasz akurat dzień przed wyjazdem to w dniu Twojego przyjazdu dotrze. Mnie tylko zastanawia to ile mężczyźnie rzeczy jest potrzebnych. Bo to,że my kobiety bierzemy pół domu. To jest normalne. Jak już ten turnus będzie mijał to gwarantuje Ci,że będziesz planował składanie w przyszłym roku ponownie wniosku o wyjazd. Bo w sanatorium to jest całkiem inny świat,że żyć się chce bo nic Cię nie interesuje poza zabiegami. Posiłki dostajesz pod nos,jeszcze dwa razy w tygodniu pokój posprzątają. W miejscowościach uzdrowiskowych czy turystycznych ceny są dużo wyższe. Ale zawsze coś dokupić można, ewentualnie zamówić kurierem,nawet do paczkomatu. Pozdrawiam
Myślę, że połowa rzeczy, które zabiorę, okaże się zbędna, dlatego musze przeprowadzić wnikliwą selekcję swoich potrzeb i możliwości na okres trzech tygodni.
Mam nadzieję doświadczyć równie pozytywnych wrażeń podczas i po swoim pobycie w Polańczyku. Czy tak będzie? Czas pokaże.
Na razie bardziej stresuję się samym wyjazdem i jego organizacją, aby wszystko dopiąć na ostatni guzik.
Pozdrawiam!
Ja z racji tego ,że nie umiem sam spać zawsze zabieram ze sobą lalkę nadmuchiwaną, złożona nie zajmuje dużo miejsca. Nie trzeba nikogo prosić, stawać na głowie, przewracać oczami i rehabilitacja zdecydowanie pełniejsza. A że mam też węża w kieszeni, to i zdecydowanie taniej.
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: mercedes »

Pomocny + - 50 pisze: 17 lip 2023 13:54 Witam ! Tak się złożyło że i ja też jadę, z tym że do Amer - Pol od 14.08. Te same miejsce i czas, tak że pewnie do zobaczenia :lol:
witam -czym Pan jedzie i skad -ja nowe miasto ten sam termin chetnie sie dolacze
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czyli się wszyscy gdzieś złapiemy bo ja jak wcześniej pisałam od 18 w Plonie. :D Także wszyscy mnie przywitacie. ;)
ODPOWIEDZ