Świnoujście

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: Świnoujście

Post autor: zbigniew165 »

Co do bazy zabiegowej, to wszyscy chodzą w większości do Rusałki - Zakład Przyrodo Leczniczy w odległości ok 300 m. Część na pewno w Bursztynie, gdzie ja mieszkałem i może jakiś zabieg w sanatorium Bałtyk, bliżej niż Rusałka.
Moim zdaniem baza zabiegowa dobra i też oprócz zabiegów na astmę miałem zabiegi na kręgosłup.
Odnośnie parkowania, to zapytaj mnie bliżej Twojego wyjazdu, to odpowiem tobie na priv. Widzę, że chyba czytałeś temat" Spotkania i zloty w Świnoujściu."
Tak tam są moje i nie tylko moje relacje z pobytów w tym uzdrowisku.
Teraz pracuję w Mrzeżynie i może po zakończeniu pracy pokażę się w Świnoujściu sprawdzić jazdę tunelem :)
lope1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 sie 2022 09:22
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: lope1 »

Dzięki, Odezwę się w sierpniu na prv.
Pozdrawiam Marek
lope1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Może ktoś kto ostatnio był w Trytonie opowie swoje wrażenia.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

lopel1 za wiele o wrażeniach z pobytu w Trytonie nie można napisać, bo tam będziesz tylko spał. Nie ma stołówki, nie ma miejsca, gdzie można usiąść przy kawie i pogadać. Można się jedynie spotkać we własnych, małych pokojach i to wszystko.
Reszta na potańcówkach lub na stołówce przy spożywaniu posiłków, a chyba będziecie jedli w Koralu lub Bursztynie, czyli w sąsiedztwie.
I to całe wrażenia z Trytona, bo o to samo zapytałem w lutym kuracjuszy tego obiektu, jak byłem w sąsiednim Bursztynie i usłyszałem, że jest ok. i tyle.
lope1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

A jak sobie radzą kuracjusze z tymi ciągłymi wędrówkami na posiłki i zabiegi. Pisałeś gdzieś że zabiegi mogą być nawet w trzech różnych miejscówkach.
Wiem że najprostsza odpowiedź: że sobie radzą bo nie mają wyjścia ale ciekawi mnie jak to robią. A jaka jakość posiłków w Koralu czy Bursztynie.
lope1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

A jak sobie radzą kuracjusze z tymi ciągłymi wędrówkami na posiłki i zabiegi. Pisałeś gdzieś że zabiegi mogą być nawet w trzech różnych miejscówkach.
Wiem że najprostsza odpowiedź: że sobie radzą bo nie mają wyjścia ale ciekawi mnie jak to robią. Jaka jest jakość posiłków w Koralu czy Bursztynie.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Byłem w Bursztynie osobiście na pobycie z NF, a także rozmawiałem z kuracjuszkami z Korala i Trytona i o wyżywieniu wypowiadali się dobrze i nie narzekali. Ja w Bursztynie miałem bardzo dobre wyżywienie i dobrze przyprawione, gorące.
Co do zabiegów to Rusałka, bo tam jest planowanie zabiegów dla wszystkich tak planuje, żebyś zdążył na każdy zabieg i na posiłki.
Jeżeli coś koliduje i nie możesz zdążyć, to mówisz swojej pielęgniarce w obiekcie i ona pomoże przeplanować zabieg lub każe to zrobić w Rusałce w dziale planowania.
Nie polecam Henryka, bo tam wydzielali po 4 kromki chleba na śniadanie i kolacje.
U nas był wykładany dodatkowo i można było sobie dobrać.
W Światowidzie, który jest w sąsiedztwie i ma dużą stołówkę też jest dobre wyżywienie.
lope1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Czy ktoś na świeżo był w Trytonie, jadł w Koralu i kurował się w Rusałce????
aztek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 sie 2021 20:28

Post autor: aztek »

Świnoujście....hahahaha gdy sam,sobie nie zagospodarujesz właściwie czasu tam nie jest tak super.Oferty biur podróży są,tylko musisz mieć kaskę,gdy chcesz coś na miejscu....atrakcji na 2 dni(gdy się nie spieszysz ze zwiedzaniem).Dużo razy byłem w różnych sanatoriach,poznałem wiele ludzi i wiem,że dla większości kuracjuszy liczy się kasa.
lope1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jasne, ale kasa to nie tylko sprawa Świnoujścia.
ODPOWIEDZ