Gryf Połczyn- Zdrój opis pobytu 1.08-22.08.23 r

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: Gryf Połczyn- Zdrój opis pobytu 1.08-22.08.23 r

Post autor: berbla65 »

Dziś znowu pogoda w kratkę :P Ale co tam gdy deszczyk drobny nie ma co siedzieć w pokoju- spacerkiem przyszłam do Borkowa..mam deser mango z chia i pyszną kawę :P miła pani( raczej dziewczyna) starła wodę na ławce i stoliku na dworze i przy śpiewie ptaków piszę post :D . Dziś rano zepsuł mi się czajnik :cry: podeszłam do pań sprzątających i powiedziałam o co chodzi...po śniadaniu w pokoju już był nowy ...ładniejszy :lol: I działający. Po obiedzie poprosiłam o deskę do prasowania i mam już ją w pokoju :P . Pozdrawiam serdecznie :kwiat: zadowolona Berbla :serce:
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ups- czyżby WIFI z GRYFA działało i w Borkowie :shock:
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 160 razy

Post autor: Genever »

Berblo też byłam bardzo bardzo zadowolona z Gryfa i chętnie bym wróciła. No może lepszych okolicznościach przyrody niż ostatnio.
Życzę Ci kolejnych pięknych dni, wspaniałej pogody bo dobry nastrój masz wpisany w charakter z tego co widzę.
Mango z czymkolwiek uwielbiam.
Pozdrawiam 🌹
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sobota, sobota I już niedzieliczka :P czas szybko leci - nawet w sanatorium :roll: dopołudnia trochę połaziłam po Połczynie (było pochmurno) . Bardzo fajny jest ten skwer na przeciw Dworca PKS . Odkryłam też , że punk odbioru paczek dpd jest...dosyć blisko GRYFA :D Po obiedzie p.przewodnik w czasie spaceru po Parku Zdrojowym-opowiadał nam historie poszczególnych budynków sanatoryjnych. Była o 20 00 w Amfiteatrze Biesiada Cygansko- Słowiańska - zabawa była przednia :D Występowali nie tylko Cyganie- gwiazdą wieczoru była...Alicja Majewska akompaniował je jak zawsze roll: Włodzimierz Korcz :P a nocują w ...GRYFIE. Koncert jeszcze trwał gdy o 23 30 wracaliśmy do sanatorium- że względu na koncert budynek zamknięto wyjątkowo o 24 00. Była lista osób udających się na koncert i gdy wracaliśmy pani z recepcji ,, odchaczała " koncertowych ludków :lol:
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Niestety, niedziela -duźo wolnego czasu a pogoda do d... :twisted: jak prawie w calej Polsce.Trzeba jakoś ją było zagospodarować- o 11 00 pojechaliśmy samochodem ( ze względu na deszcz) chociaż do Rynku od GRYFA nie jest daleko( dla osób sprawnych) . Po obiedzie mała drzemka ( gdy jest pogoda szkoda czasu na nią :P ) a potem basen - dobrze , że jest w budynku. Dziś bardzo duźo kuracjuszy korzysta z kompleksu basenowego- czy to sauna, jacuzzi czy basen solankowy :P Za chwilę kolacja a potem...wieczór z ksiażką :D ( dobrze , że mam wypożyczone na zapas :lol: . Sorki za literówki ale piszę na telefonie :P Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Berbla :serce: , pisz dalej kochana :) , czytam z ciekawością Twoje posty odnośnie pobytu w Gryfie .
Życzę Ci aby dalszy pobyt w tym sanatorium był fajny , niech Ci humor i pogoda dopisują każdego dnia , no i niech zabiegi służą . Aha , pomimo różnych niedogodności fajnego towarzystwa ;) .
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Dani- no przy takiej ilości kuracjuszy jaka jest w Gryfie to zawsze ktoś się znajdzie czy na spacer, rower czy zwykle pogadać :D Pogoda nadal ..listopadowa :roll: ale nie jest żle - udało się wyjść z budynku na parę godzin :D . W Parku porobiły się bajorka po ostatnich silnych opadach - ale pospacerować można i za każdym razem odkryć coś nowego- dziś zauważyłam kilka domków dla owadów przymocowanych do drzew- takie inne niż u mnie w mieście. Dziś panie sprzątające - sprzątały pokoje jest czyściutko :P . Wczoraj stłukłam szklankę ( niezdara):roll: ( swoją) poprosiłam o nową i od razu dostałam. :P W szklance , która była na wyposażeniu pokoju mam....kwiatki :lol: - małe cytrynowe goździki-kupione w pobliskiej Biedronce :lol: pasują kolorem do zasłon :lol: Pozdrawiam czytających :kwiat:
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tydzień w GRYFIE za mną i....nadal jestem zadowolona :P jeszcze mi nie przeszło :lol: . Pogoda hmm, co tu pisać- ale już jest lepiej bo częściej słoneczko na niebie niż czarne chmury :D . Wczoraj po obiedzie poszłam na cmentarz :roll: ale rozległy - niestety w drodze powrotnej znowu złapała mnie ulewa. Na razie nie było dnia bez deszczu :shock: . Dziś miałam wizytę u lekarki prowadzącej - jest OK- zabiegi zostały te same👍 czyli Fango parafinowe- Hydromasaż wielostrumieniowy podwodny-Jonoforeza-Masaż klasyczny częściowy-Prądy diadynamiczne- Zawijania borowinowe całkowite- Zbiorowe ćwiczenia w basenie. A dzień jak zwykle zleciał szybko- w Biblotece jedna książkę oddałam - kolejną wypożyczyłam :oops: Przed kolacją spacer żółtym pieszym szlakiem a po kolacji wreszcie dotarłam do kościoła św.Józefa Oblubieńca- jest to nowy kościół . Obejście wokół kościoła jest bardzo fajne. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Super Berbla, że pomimo niesprzyjającej pogody dajesz radę...
Najważniejsze jednak zabiegi, czyste powietrze (co dla nas nie jest bez znaczenia).
Dalszego fajnego pobytu :D
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Z bieżącego opisu wnioskuję że Połczyn i Gryf to dobre miejsce na dobre zabiegi
Trzeba o tym miejscu pomyśleć byłam kiedyś prywatnie w Hipferówce 8-) pobyt wczasowy z zabiegami.
Berbla piękne parki angielski i francuski nieprawdaż :)
ODPOWIEDZ