Ciechocinek od 21.08.23

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Barbara1411
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 lip 2023 07:06
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Ciechocinek od 21.08.23

Post autor: Barbara1411 »

Rozśmieszyłeś mnie Zagubiony do łez, bo jak można siedzieć cały dzień w pokoju i oglądać TV, zwłaszcza w sanatorium, gdzie jest tyle atrakcji :lol: Może miał zazdrosną żonę i lokalizator w telefonie. Albo zazdrościł Ci, że chodziłeś na tańce, a on nie miał odwagi? W sumie może masz rację, że czasem można w dwójce gorzej trafić.
Awatar użytkownika
phoenix
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 lis 2010 05:39
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 25

Post autor: phoenix »

Barbara1411 pisze: 02 sie 2023 06:21 Miło mi phoenix, że będziesz w Ciechocinku w podobnym czasie jak ja. Mam nadzieję, że nie tylko my tam będziemy, to w kwestii braku odzewu od innych kuracjuszy. No i zazdroszczę Ci tej siłowni, z której ja raczej nie będę mogła korzystać. Czy dobrze zrozumiałam, że Ty nie chodzisz na siłownię? Wolisz spacerki. To trochę mało, chyba, że spacery są długie, co dla mnie jest trochę monotonne, ale rozumiem, że ludzie w sanatorium są nie zawsze w pełni sprawni i nie mogą wykonywać niektórych ćwiczeń. Oczywiście Ciebie o to nie podejrzewam, bo czytałam, że chodzisz po górach.:roll:
hello,
wręcz przeciwnie, spacer to ostateczność. Ja mam zawsze urozmaicone pobyty w sanatorium. Zawsze wcześniej robię rozpoznanie co gdzie i jak?
Mój plan na Ciechocinek jest taki: wypady rowerowe do Torunia /25km w jedną stronę/ rower zawsze biorę z sobą, przeprawa promem przez Wisłę /dla mnie atrakcja, jeśli nadal funkcjonuje/, zwiedzenie w okolicy co ciekawszych zabytków, korzystanie z basenu w wojskowym sanatorium, jest super/ przynajmniej takim go pamiętam/, letnie baseny Ciechocinka, dużo ćwiczeń terenowych w zależności od pogody. Wieczorna rozrywka od czasu do czasu tańce, kawiarnia itp. Będę chciał zaliczyć filharmonię toruńską / mam w niej kolegę/ Jak dostane przepustkę to wypad do Gdańska w weekend. W Ciechocinku byłem kilkakrotnie, zatem to dla mnie nie nowość jedynie spostrzeżenie zmian jakie nastąpiły . Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Barbara1411
Kuracjusz
Kuracjusz

Wow, phoenix zaskoczyłeś mnie swoim ambitnym planem. :shock: Ile masz lat, że jesteś w stanie przejechać 50km? Promem ostatnio płynęłam w Świnoujściu dwa lata temu. Zabytki, basen też fajne. W Julianówce jest basen, ale mam obawy, że może jest mały, taki tylko do ćwiczeń w wodzie. Ja pływam, ale aerobik w wodzie może być fajny, jeśli mi lekarz zapisze. Wspaniałe plany to odwiedzenie filharmonii w Toruniu i wypad do Gdańska. Ciechocinka nie znam zbyt dobrze, byłam tylko raz przejazdem dawno temu. Co roku jeździłam nad morze, bo uwielbiam kąpiele na falach i nie lubię mazowieckich upałów. Busko ma też dużą bazę sanatoryjną, tam jest niezastąpiona siarka, byłam dwa razy. Czy na wyjazd trzeba rzeczywiście prosić o przepustkę i czy mogą jej nie dać? Myślałam, że w weekend można robić co się chce. ;)
Barbara1411
Kuracjusz
Kuracjusz

Ciri napisałaś, że ten męczący kuracjusz urwał się mamusi z uwięzi i bał się wychodzić. Wyobrażasz sobie, że można zrezygnować z masażu, żeby obejrzeć "Chłopaków do wzięcia", bo ja nie :lol: Czego to ludzie nie wymyślą :lol:
Ciri
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 maja 2023 23:26

Post autor: Ciri »

Barbara- nie wyobrażam sobie. W ogóle ie wyobrażam sobie żeby ograniczać się do siedzenia w pokoju ale niektórzy tak mają. Czasami nie chcą wychodzić bo boją się że zabłądzą - spotkałam taka panią w kolobrzegu która poruszała tylko po terenie sanatorium bo się bała że jak pójdzie dalej się zgubi. Jak do tego dojdzie niechęć do przebywania wśród ludzi no to jest tak jak jest.
Ciri
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

phoenix pisze: 07 sie 2023 17:22 Będę chciał zaliczyć filharmonię toruńską
w Toruniu nie ma filharmonii.
Barbara1411
Kuracjusz
Kuracjusz

Ciri, ja byłam tylko w filharmonii w Warszawie i to dawno temu. Toruń kiedyś zwiedzałam, będąc przejazdem nad morze. Nie uczestniczyłam w koncertach. Pewnie phoenix miał na myśli siedzibę Orkiestry Toruńskiej w CKK "Jordanka". Tak mniemam, skoro ma tam kolegę :?
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

W Julianówce aerobik jest prywatnie odpłatnie 22zl wejście ;) ...ćwiczenia w basenie to już zabieg który miałam codziennie.
Ludzie są różni i to właśnie nas różni ;)
Obok mnie siedziała pani po wylewie bardzo dobrze ,,dochodziła,, do zdrowia pytała mnie jak gdzie dojść i miała małe swoje sukcesy w tym temacie :) Poradzilam jej aby napisała sobie poza telefonem adres na kartce i w razie czego są meleksy i można z nich
skorzystać. Udało się jej na własnych nogach być tam gdzie chciała...
Barbara1411
Kuracjusz
Kuracjusz

Miałaś Atino dobry pomysł, godny naśladowania, no i Twoja znajoma chciała chodzić, bez jej chęci niewiele mogłabyś pomóc.
Ciri
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Barbara1411 pisze: 08 sie 2023 06:09 Pewnie phoenix miał na myśli siedzibę Orkiestry Toruńskiej w CKK "Jordanka".
też tak myślę.
ODPOWIEDZ