Ciechocinek od 21.08.23

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
phoenix
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 lis 2010 05:39
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 25

Re: Ciechocinek od 21.08.23

Post autor: phoenix »

Barbara1411 pisze: 07 sie 2023 18:59 Ile masz lat, że jesteś w stanie przejechać 50km?
Wiek nie ma tu znaczenia, liczą się chęci no i oczywiście jeśli zdrowie pozwala. 50 km to nie jest odległość przerażająca, wystarczy tempem spacerowym ok.15km/h, by po zabiegach pojechać do Torunia na pierniki :D i spokojnie powrócić i pójść na tance, basen, sauna czyli inną odnowę itp.
Oczywiście chodzi mi o orkiestrę.
Ja nigdy się nie nudzę w sanatoriach, przede wszystkim wykorzystuję ten czas na pracę nad sobą w sensie fizycznym.
Jednego czego się zawsze obawiam to ewentualnego "współwspacza " jeśli nie uda mi się załatwić jedynki.

Życzę wszystkim udanych pobytów, pozdrawiam
Barbara1411
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 lip 2023 07:06
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Ciechocinek od 21.08.23

Post autor: Barbara1411 »

Ciekawe, czy do Torunia prowadzą z Ciechocinka ścieżki rowerowe :?: Osobiście nie lubię jeździć ulicami i nie przepadam za rowerem, boję się, więc wycieczek takich nie planuję. W Warszawie długo jeździłam do pracy rowerem, miałam jakieś 6km, tyle tylko, że ścieżka od domu do samej pracy, więc bezpiecznie i trochę mniej spalin. Niestety rower mi ukradli, zresztą na strzeżonym osiedlu :cry: , a drugiego już nie kupiłam, bo właśnie wyprowadzałam się pod Warszawę, a tam skarpy nad zalewem. Zresztą raczej pojadę do Ciechocinka hoperem, więc nie mogę mieć dużo sprzętu. Jazda samochodem nie jest moim marzeniem, trochę się nią znudziłam, może z powodu braku parkingów, więc najczęściej poruszam się środkami miejskiej lokomocji. W zeszłym roku byłam samochodem nad morzem w Ostrowie, ale na miejscu już tylko pieszo 1km na plażę z leżakiem. Dwa tygodnie samochód stał.
ODPOWIEDZ