Gryf Połczyn- Zdrój opis pobytu 1.08-22.08.23 r

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: Gryf Połczyn- Zdrój opis pobytu 1.08-22.08.23 r

Post autor: berbla65 »

Tak Atina - parki są piękne- właśnie siedzę w części francuskiej z ksiażką- czekam na słoneczko :D Zabiegi są rewelacyjne-polecam wszystkim- kadra miła i uśmiechnięta :P .pozdrawiam :kwiat:
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 42 razy

Post autor: alka50+ »

Berbla65..miło czyta się Twoją relację z pobytu..i jesteś w tym tak radosną. Z przyjemnością poznam Ciebie osobiście. Będę przejazdem przez Połczyn Zdrój 15go sierpnia ...zapraszam ..kawka o 11tej w Kulturalnej lub po kolacji ...w końcu może się spotkamy :D w Kgu się nie udało.
Sprawdż swoje plany i program uroczystości Dnia bo nie chcę tego zamieszać ...domówimy na priv.
Miłego dalszego pobytu...alka.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alka- super, że się spotkamy :P - i wyszło ,, do trzech razy sztuka" :lol: pozdrawiam :kwiat:
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Właśnie wróciłam z Parku - fajnie się prezentuje wieczorem :D z oświetloną tężnią i zapalonymi latarniami :P Po powrocie był telefon( jak co dzień) i miły glos mówi...,, Dobry wieczór pani Basiu- pielęgniarka z tej strony czy wszystko u pani w porządku? Tak, wszystko dobrze. To w tak8m razie spokojnej nocy życzę. Dobranoc " :D Pielęgniarka dzwoni codziennie pomiędzy 21 00 - 22 00. Pozdrawiam :kwiat:
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hejka- :P jestem w Parku - czytam książkę a tu wrrr, wrrr o matko jedyna ..koszą trawniki :lol: no cóż byłaby wysoka trawa też byśmy narzekali , że nie dbają a jak koszą to znowu ...za głośno jest :lol: pozdrawiam że słonecznego dziś Połczyna :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Oj tam , oj tam .... park wielki , napewno znajdziesz zaciszne miejsce. Jak nie , to kawałek dalej , nad jeziorkiem :lol: , obok kaczkomatu są ławeczki i ...upragniona cisza . A przy okazji , kaczuchy możesz podkarmić. Niestety , ludzie z lubością przynoszą im wszelkiego rodzaju pieczywo , co nie idzie im na zdrowie. Pozdrawiam , miłego popołudnia życzę :kwiat:
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ewiko- tak wiem byłam nad tym stawem już ale ja tak....sprintem do tego Parku gdy mam np. godzinę przerwy pomiędzy zabiegami :lol: dziś była zmiana pościeli( niestety połowa turnusu za mną 8-) . Wymieniłam też szlafrok - przysługuje jedna wymiana gratis w czasie turnusu :D . Popołudniu o 15 00 pojechałam z koleżanką do Złocieńca Szlakiem Zwiniętych Torów - z GRYFA pojechałyśmy ul. Solankową do Borkowa I tam zaczęłyśmy przygodę z tym szlakiem :D . No cóż- trasa bardzo ładna ale rowery do d... :twisted: i tak z opini wynikało, że potrzeba ok 3 godz na pokonanie tej trasy..niestety my potrzebowałyśmy 5, 5 godziny :o o 20 30 oddałyśmy kluczyki na recepcję. Fakt - robiłyśmy przerwy na odpoczynek i rozmowę z innymi rowerzystami no i zdjęcia :P Widziałyśmy bielika, żurawie ,bociana, krowy konie i....osła :o był na pastwisku z końmi :roll:. Duże pola koniczyny różowej i jak pachniała :P Łany zbóż- górki i pagórki . Z powrotem trasa szybciej minęła- wymieniłyśmy się rowerami- I tak zapierniczałyśmy ( żeby zdążyć przed zmrokiem pośrod drzew juz było ciemno ), że nie zauważyłyśmy znaku na Borkowo i dojechałyśmy do ul. Koszalińskiej a tam na tablicy ze szlakiem rowerowym było napisane Złocieniec 31 km :lol: a jeszcze trzeba było do GRYFA dojechać :roll: Ale wycieczka udana. Tylko jak my jutro na zabiegi pójdziemy :lol: pierwszy mam o... 7 00 :roll: pozdrawiam :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

WOW ... dziewczyny jesteście WIELKIE ... gratuluję.... będziecie miały co wspominać. Teraz ścieżka jest nieco zaniedbana (moim zdaniem) , bo pobocza zarośnięte wysokimi krzaczorami , co skutecznie zasłania przepiękne widoki. Ale i tak uwielbiam tą trasę , pomimo że pokonuję ją pieszo. Miłego dzionka życzę :serce: , mam nadzieję że zakwasy szybko ustąpią :kwiat:
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ewiko to szacun dla Ciebie przejść na pieszo taką trasę- dla mnie pieszo niezafajna ale na rower akurat :oops: . Dziś pięknie słoneczko grzeje - wreszcie wakacyj a pogoda :D pozdrawiam :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ojojoj , wkradło się małe nieporozumienie ... nie byłabym w stanie pokonać tylu km na piechotkę :lol: , toż to niczym pielgrzymka do Częstochowy :oops: :oops: :oops: My z mężem , startując z centrum Połczyna , idąc w kierunku Toporzyka , do niego nie docieramy . Skręcamy nieco wcześniej na Międzyborze i dalej , po drodze mijając źródełko docieramy do Borkowa . W Borkowie obowiązkowo odpoczynek w kawiarence , i po chwili docieramy do Parku Zdrojowego .
ODPOWIEDZ