Pawilon Marysieńka - Cieplice Śląskie Zdrój (11.05-01.06.2022)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
szczensliwyGosc
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 wrz 2013 21:12
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Pawilon Marysieńka - Cieplice Śląskie Zdrój (11.05-01.06.2022)

Post autor: szczensliwyGosc »

Turnus od 11.05 - 01.06.22 Czy ktoś by mi przekazał jakieś info o Pawilon Marysieńka, Cieplice Sląskie Zdrój/ Jelenia Góra/? Jak najlepiej zarezerwować pokój , jedynkę i kiedy? Jak jest z parkowaniem i ile kosztuje parking?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2022 23:10 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Januszek-
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2022 19:23
Oddział NFZ: Śląski
Podziękowano: 1 raz

Re: Pawilon Marysieńka - Cieplice Śląskie Zdrój

Post autor: Januszek- »

byłem jakis czas temu ... są 2 pokoje 1 osobowe ... jak ja byłem to nie było mozliwości rezerwacji ... nie wiem jak teraz może się coś zmieniło ... kiedys chodziło się na posiłki do Edwarda i było super ... a teraz podobno jest dobudowany pawilon gdzie jest stołówka ... daj znać jak na tej stołówce jest ... parkowanie było kawałek dalej obiekt DŁUGI DOM tam jest płatny parking ... ale widziałem że ludzie parkowali za Marysieńką tylko nie wiem jak jest teraz ... słyszalem że można parkować oczywiście odpłatnie na terenie podbliskiego kościoła gdzie jest malutki parking ale bezpieczny ... zresztą Cieplice w centrum są bezpieczne ... w Marysieńce będą jedynie noclego i posiłki a na zabiegi chodzi się do Domu Zdrojowego ale to jakieś 50 metrów
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sie 2018 12:24
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 22 razy

Re: Pawilon Marysieńka - Cieplice Śląskie Zdrój

Post autor: BarbaraG »

Byłam w Marysieńce w zeszłym roku na przełomie kwietnia i maja. Pokoje raczej studia 3 osobowe i 4 osobowe. W 3 osobowym masz odzielny pokój jednoosobowy i 2 osobowy - wspólna łazienka. Mają chyba tylko dwa pokoje 1 osobowe. Rezerwacji nie ma. Przy sanatoriach z parkowaniem słabo. Uważaj, bo straż miejska tylko czeka na takich podjeżdżających. Przy Domu Zdrojowym, a właściwie przy Długim Domu jest tylko parę miejsc i to tylko do rozpakowania się. Płatny parking jest za Domem Zdrojowym i w Domu Zdrojowym trzeba to załatwiac. Dostajesz pilota i masz miejsce. Jeśli chodzi o Marysieńkę to też jest parking z tyłu budynku, ale tylko do rozpakowania się. Najlepiej podjechac od strony Polonii ( Villa ) ul. Cervi. Uważaj, bo dużo ulic jest jednokierunkowych.
Posiłki są na miejscu. Bardzo miła obsługa. Wszystko można uzgodnic. Na zabiegi chodzi się do Domu Zdrojowego - 50 m. Baza zabiegowa super.
Byłam w okresie covidowym więc nie było żadnych wycieczek. Jeździłam sama samochodem - obok Domu Zdrojowego jest Biuro Turystyczne - mają tam darmowe mapki do zwiedzania. Polecam pojechac zobaczyc kolorowe jeziorka - Marciszów. W Lubomierzu Muzeum Kargula i Pawlaka itd..
Życzę miłęgo wypoczynku i udanych zabiegów. :)
Wienia22
Na forum od: 27 sie 2023 08:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Pawilon Marysieńka - Cieplice Śląskie Zdrój (11.05-01.06.2022)

Post autor: Wienia22 »

W sanatorium Marysienka pobyt to katastrofa. Pokoje 2 i 3 osobowe z jedną wspólną łazienka. Posiłki w tzn stołówce jest to pomieszczenie z 5 stolikami wys to 1,5m jak zjesz posiłek to wychodzisz cała mokra zero jakiejkolwiek wentylacji. Ta buda to powinna być zamknięta a nie ludzi męczyć. Mój pobyt to 24.08.-14. 08. 23r
ODPOWIEDZ