Atrium Polańczyk od 17.08.2023 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
WojtekH
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2023 00:16
Oddział NFZ: Lubelski

Re: Atrium Polańczyk od 17.08.2023 r.

Post autor: WojtekH »

Szanowni Kuracjusze z naszego forum przebywający aktualnie w Polańczyku,
Minęła już połowa obecnego turnusu, a my nadal nie spotkaliśmy się na planowanej kawie!!!
Rozmawiałem dzisiaj z "ewcia2", mam też kontakt z "mart 36".
Proszę pozostałych o jak najszybszą deklarację chęci uczestnictwa w takim spotkaniu, tak aby udało nam się ustalić odpowiadający wszystkim termin i atrakcyjne miejsce.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie,
Wojtek (z ATRIUM)
:)
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Witam, to i tak sukces. Nie liczylbym na więcej. Pozdrawiam.
WojtekH
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2023 00:16
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: WojtekH »

renata-sad pisze: 28 sie 2023 18:01 Witam mam przyznane sanatorium od 12 września.Czy znajdzie się ktoś co szepnie słówko o tym sanatorium 😁
Z chęcią pomogę, zajrzyj do PW.
:)
ewcia2
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2019 17:50
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: ewcia2 »

Witam
Wczoraj zakończył się mój turnus w Atrium w Polańczyku.
Pobyt uważam za udany a nawet bardzo udany. Oczywiście duży wpływ na to miała super pogoda ale również przemili ludzie, zarówno kuracjusze jak i rehabilitanci. Było nas niespełna 60 osób a więc prawie kameralnie. W Atrium mój turnus z ZUS zakwaterowany był na parterze i pierwszym piętrze. Pokoje przydzielane w kolejności od parteru do pierwszego piętra. Byłam rano i jak chciałam pierwsze piętro to nie dostałam ponieważ parter jeszcze nie został rozdysponowany. I tak miałam farta, bo dostałam z balkonem. Na parterze balkon mają tylko pokoje do nru 10. Na parterze są również dwie jedynki podobno na pierwszym piętrze też. Ja miałam dwójkę i super koleżankę. W Atrium ZUS nie dostaje zabiegów w wannie. Z mokrych to tylko wirówka na nogi i ręce. Jest jeszcze basen, na który dowożą do Leska. Ja poprosiłam i dostałam. Te dojazdy nawet mi się podobały...Są wszelkiego rodzaju prądy, lampy, laser, pole, borowina w plastrach, duuuużo gimnastyki, krio miejscowe. Komora też, ale w innym budynku. Masaż jest. Jedzenie bardzo dobre i dużo. Wiadomo czasami panom było mało ale zawsze znalazła się jakaś dobra dusza "na diecie" co podzieliła się porcją. W budynku obok w Plonie jest super grota solna. Za 15 zł pełny relaks przez 45 minut. W Atrium od września są potańcówki za 10 zł. Za to w Zakapiorku tańce były codziennie i za darmo. W uroczym Zakapiorze codziennie była muzyka na żywo związana z Bieszczadami albo szanty....ślicznie...
Były wycieczki i z przewodnikiem i w grupkach po okolicy dalszej i bliższej. Niektórzy poszli na Tarnicę i Wetlinę a inni popływać i na sprzęcie albo i bez...

Udało mi się nawiązać kontakt z WojtekH z Forum NS.
Wojtek obiecał na Forum zaprosić piszących na grupie na spotkanie w realu i tego dokonał. Człowiek wielkiej kultury, pełen humoru i uroku w każdym calu. Szkoda, że było nas tak mało na tym spotkaniu. Wydaje się, że ludzie wolą kontakt poprzez klawiaturę laptopa niż życzliwy uśmiech i miłe słowa "oko w oko". Szkoda.
Wojtku z tego miejsca serdecznie Cię pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za spotkanie. :serce: :kwiat:

Ogólnie jak już pisałam pobyt uważam za bardzo udany.
Pozdrawiam
ewcia2
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2019 17:50
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: ewcia2 »

Jeszcze jedno słowo
moje zachwyty pomniejszę o "doznania" z sal gimnastycznej i rehabilitacyjnej. Metraż tych pomieszczeń niedostosowany do ilości osób, które ćwiczą w tym samym czasie albo inaczej: ilość osób jednocześnie ćwiczących jest po prostu za duża. Podobnie przy borowinie na siedząco - ramię przy ramieniu z sąsiadem.... ;)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ