Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Też się zastanawiam po co ?
Prawdopodobnie jest to jakiś niedokończony produkt.
Mnie taki kod posłużył do zarejestrowania sobie kuracji - rehabilitacji ogólnoustrojowej.
Zazwyczaj potrzebny jest przy realizacji recept ale przy skierowaniu do sanatorium - nie znajduję uzasadnienia.
To taki kod jak recepta - aptekarz wpisuje i widzi leki a NFZ wpisuje i widzi co jest na skierowaniu. Można tylko w IKP podejrzeć (śledzić) czy już jest rozpatrzone. Ja dzięki temu wcześniej niż na papierze widziałam nr skierowania i mogłam potem w przeglądarce skierowań sprawdzać kolejkę.
Od 1 lipca skierowania w formie elektronicznej. Kod wysyłają po to, żeby byla informacja, ze zostalo złożone i wpłynęło do NFZ. Jeżeli się nie ma IKP, lekarz pyta, fundusz informację o zatwirdzeniu na leczenie wysyla zwykłym listem na adres domowy. Decyzja przychodzi po ok mcu. Jest tam też numer skierowania i jak wcześniej można śledzić w przeglądarce. My składaliśmy 1 sierpnia. Pozdrawiam.