Poczekalnia na wyjazd w ....... 2024

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
ewasia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2014 17:51
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Poczekalnia na wyjazd w ....... 2024

Post autor: ewasia »

Witam :kwiat: wszystkich ,super ,widzę,że nas przybywa w poczekalni na wyjazd :lol: ,faktycznie numerki spadają ,ku naszej uciesze,pozdrawiam ciepło i klikamy dalej : :D
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ibizka wielkopolska »

Wniosek złożony przez lekarza online . Co sie dalej dzieje? NFZ przesyła pismo jak kiedyś?
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ibizka wielkopolska »

No już wszystko wiem . Numer 10380 i prognozowany czas oczekiwania 8 miesięcy.
Awatar użytkownika
ewasia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam :kwiat: a numerki spadają,spadają ,przeskoczyło na 8000......, :o :P ,pozdrawiam i klikamy dalej :kwiat: :)
Awatar użytkownika
ada53
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2018 16:03
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: ada53 »

Witam! wniosek złożony w sierpniu numerek 8957 czas oczekiwania 8 miesięcy :kwiat:
Awatar użytkownika
Elisabetha
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 lis 2018 17:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Elisabetha »

Witam :) Wniosek do Mazowieckiego Oddziału NFZ złożony 07.08.23r., a 06.09.,dokładnie po miesiącu, otrzymałam pismo o zakwalifikowaniu na leczenie uzdrowiskowe, profil reumatologia. Na IKP nie mam żadnej informacji , jedynie zmienił się status skierowania z "wystawione" na "nieznany" :?: Z numerem startowym 33240, zaczynam odliczanie, a przewidywany czas oczekiwania to 10 miesięcy. Z obliczeń wynika , że będzie to czerwiec :) i bardzo mi to odpowiada :) :) Pozdrawiam obecnych i oczekujących kuracjuszy :serce: :kwiat:
Gość

Post autor: Gość »

Witam oczekujących .
Zaglądnąłem do przeglądarki skierowań a tam informacja : "skierowanie oczekuje na ocenę celowości leczenia przez lekarza specjalistę balneologii i medycyny fizykalnej albo rehabilitacji leczniczej, zatrudnionego w oddziale wojewódzkim NFZ" No to poczekamy cierpliwie na papier z NFZ.
Moja znajoma złożyła wniosek w lipcu , dostała numerek 2600 i czas oczekiwania 10 miesięcy. :o
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 42 razy

Post autor: lawenda »

Witam kolejkowiczów. :kwiat:
A u mnie dzisiaj w skrzynce na listy niespodzianka, pismo o zakwalifikowaniu na leczenie uzdrowiskowe. Niecałe dwa tygodnie od momentu złożenia wniosku. :o :shock: Byłam w wielkim szoku, bo w większości NFZ-ów czas na ocenę balneologa mocno się wydłużył, a u nas dużo szybciej niż poprzednim razem. :D Czas oczekiwania to 10 miesięcy, a numerek startowy to niecałe 4300.
Ale ciekawostka..... z pisma zniknął zapis mówiący o tym, że nie gwarantują wspólnego zakwaterowania małżonków. :o :lol:
Gość

Post autor: Gość »

Gratuluję Lawendo , szybciutko poszło , można powiedzieć że jedną nogą jesteś już w sanatorium. Pozdrawiam .... :)
Awatar użytkownika
ewasia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam :kwiat: wszystkich,niektórzy to mają szczęście ;) ,ale jak to mówią,co się odwlecze to nie nie uciecze,pozdrawiam i klikamy dalej :kwiat: :serce:
ODPOWIEDZ