Świnoujście Bałtyk 14.11.2023

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Re: Świnoujście Bałtyk 14.11.2023

Post autor: Muzyczka »

Hejka, Odnośnie pokoi To chyba lepiej zimą brać od strony południowej gdzie jest cieplej ale i te od strony północnej to właśnie mają okna nowsze, ale nie są takie ciepłe bo i drzewo i ciemniej jest od frontu u zimniej od północy, to zależy też, ci i jak, ktoś lubi ...... Ja nie miałam nigdy pokoju od strony północnej, ale pokoje te są też okej... ( Teraz byłam u koleżanki w pokoju numer 208, przy schodach i nad głównym wejściem. No to miała zimniej od nas, bo i ciemno od drzewa i od północy nie miała tak ciepło( bez słońca ) jak my od strony południowej gdzie słoneczko nagrzewało, i jasny pokój, a oni nie mają od północy słoneczka...)...i myślę że nie zdarzyło się żeby wypadło okno...hi....nigdy ....tak sądzę.. gorzej jest jak na przykład trzy dni pada No to gdzieś może być problem z przeciekiem ...Chyba są też i z dwa pokoje od strony wschodniej też...
Panie z recepcji uprzejmie , jak dzwonią , to pytają się czy Pani jest dobrze chodząca, czy jest jakiś problem czy z chodzeniem czy też z serduszkiem czy też z układem oddechowym...to b.wazne, przy schodzeniu 3 razy na posiłki........ Bo winda jest do drugiego piętra a na trzecie trzeba już nóżkami chodzić..
Są to schody niemałe, bo aż po 11- 12 sztuk wypada po dwa razy między jednym piętrem....dawna poniemiecka willa....
Teraz też tak zrobili że od strony zabiegów od szatni można wchodzić do godziny 22:00 z chipem , a z tamtej strony jest oczywiście zaraz winda.....
Proszę pytać.....
Serdecznie pozdrawiam
IwonkaP
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 cze 2023 00:15

Post autor: IwonkaP »

Ja byłam w 308 - okna nowe, było bardzo ciepło, ale to wiadomo lato, każdej nocy spałyśmy przy uchylonych oknach, po drugiej stronie budynku 302 i okna stare, pokoje bardzo słoneczne, to dziewczyny nie wytrzymywaly, otwierały drzwi na korytarz by było trochę przewiewu. Gdy padało okna przeciekaly, wyglądały jakby na taśmę klejone. Okno otwierało się tylko jedno ;)

Najważniejsze aby pogoda była OK, nawet jesienią, czy zimą to wtedy dużo spacerów można uskuteczniać, jednak dni krótkie to trochę dłużej przebywa się w pokojach i ważne aby z okien nie gwiździło. ;)
IwonkaP
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 cze 2023 00:15

Post autor: IwonkaP »

Aaa i wejście od strony windy często po obiedzie było już zamknięte więc popołudniami, czy po kolacji do budynku wchodzi się tylko głównym wejściem Pi schodach.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie, nie Iwonka. Byłam turnus po Tobie i na moim turnusie właśnie zmieniło się, że można wchodzić dołem przez chipa co mamy w kluczach- tego do wejścia głównego po schodach, to teraz można wchodzić dołem , nie idąc po schodach, po prawej stronie koło biura podróży i parkingu przechodząc i czynne tam jest to wejście kolo szatni do 22:00 na chipa i od razu wchodzi się i jest winda,.... serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Nowa23, fajnie że tam będziesz, morze ma swój urok o każdej porze.....i jest przepięknie.....w Bałtyku byłam też dwa razy zimą, w ferie zimowe, nie marznie się, grzeją dobrze kaloryfery.... typu starego żeberka...Gdyby coś , trzeba zgłosić... Jeśli coś nie tak z oknami będzie, to na werandzie tylko, a tu gdzie spanie z łóżkami - ciepło....
Proszę ewentualnie pytać.....
Serdecznie pozdrawiam...
heniutek1901
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 29 sie 2019 11:44
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: heniutek1901 »

Też mam na 14.11.do Bałtyku jade z Wrześni.Heniutek.
heniutek1901
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Ja mam z Wrześni 0.22 bezpośredni do Świnoujścia na miejscu 5.40.pozdrawiam .byłem w sierpniu 2017r wBałtyku wspominam dobrze pobyt..
heniutek1901
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Intercity Uznam z Warszawy Centralnej 21.39.
heniutek1901
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

dołącze się na staci września 14.11.-0.22godz.
heniutek1901
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

witam jak będzie wykupiony bilet to wszystko się wyjaśni pozdr.
ODPOWIEDZ