Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam wszystkich:) Przygotowuję się właśnie do rekonstrukcji więzadła krzyżowego. Później chciałabym pojechać do szpitala uzdrowiskowego na rehabilitację (jak i kogo prosić o skierowanie już wiem - dzięki Forumowiczom). Mam jednak problem innej natury. Nie mam z kim zostawić dziecka, to znaczy miałabym ale tylko w określonym czasie. Czy do wniosku mogłabym dołączyć prośbę o skierowanie w określnym terminie? Pozdrawiam cieplutko:)
Witaj MamaMarty możesz taka prośbę dołaczyć jak najbardziej w NFZ są ludzie .Umotywuj to odpowiednio i na pewno Twoją prośbę uwzglednią.Ja dołączam zawsze kartke i info w jakich miesiacach(letnich) nie moge jechać i zawsze mam termin po za tymi własnie miesiacami.
Pozdrawiam serdecznie życzę zdrówka.
Witajcie Kochani Jestem trzy tygodnie po operacji. W szpitalu nie miałam jak zapytać/poprosić o skierowanie a teraz ze względu na pogodę w ogóle nie wychodzę z domu. Kule rozjeżdżają mi się na lodzie Kiedy najpóźniej mogłabym się zgłosić do lekarza pierwszego kontaktu z wypisem ze szpitala żeby mógł mi wypisać skierowanie do szpitala uzdrowiskowego?
Witaj!Proponuję żebyś przy następnej wizycie u lekarza prowadzącego (niekoniecznie musi byc to lekarz rodzinny) poprosiła go o wypełnienie wniosku ZUS na leczenie w ramach prewencji rentowej oraz wniosku z NFZ na leczenie poszpitalne.Żeby nie było problemów,możesz sama wydrukować sobie oba wnioski ze stron internetowych ZUS-u i NFZ i dostarczyć lekarzowi.W obu przypadkach powinnaś otrzymać bardzo predko skierowania do sanatoriów-zarówno z ZUS-u jak i z NFZ.Pobyt na prewencji rentowej trwa 24 dni a "poszpitalne" z NFZ 21 dni.Życzę szybkiego powroty do zdrowia.Pozdrawiam.
Nie wiem z jakiego rejonu jesteś ale w pomorskim NFZ czekałem na wyjazd od złożenia wniosku ok. 1,5 miesiąca a jak dzwonilem to powiedziano mi ,że czeka sie ok. 3 miesiace.Z ZUS od zlozenia na komisję czeka się około 3-4 miesiące . Nie ma z marszu no chyba ,ze zwroty. Pozdrawiam
Lekarz rodzinny może wypisać wniosek . W miarę możliwości zrób to jak najprędzej( chyba ,ze nie chcesz lub trudności obiektywne) Nigdzie nie ma bardzo szybko wyjazdu czy to z NFZ czy ZUS. swoje trzeba odczekać ,choć nie tak długo jak w normalnej kolejce . Lekarz wypisujący musi napisać ,że poszpitalne (inna pula) na wniosku
Lekarz rodzinny odmówił wypisania wniosku, powiedział, że to jest w gestii lekarz ortopedy. Na wizycie kontrolnej u ortopedy będę za miesiąc. Chyba odpuszczę temat..... Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi. Pozdrawiam.
Wejdz na stronę ZUS jest tam wyraznie napisane kto może wypisać wniosek ,również Lekarz rodzinny wydrukuj i pokaż mu ja tak zrobiłem i zadziałało. Powodzenia
mamaMarty pisze:Lekarz rodzinny odmówił wypisania wniosku, powiedział, że to jest w gestii lekarz ortopedy. Na wizycie kontrolnej u ortopedy będę za miesiąc. Chyba odpuszczę temat..... Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi. Pozdrawiam.
Byłam na rehabilitacjach z ZUS-u po wypisaniu wniosku zarówno prze lekarza rodzinnego jak i neurochirurga. To nie ma znaczenia.
Nie poddawaj się Pozdrawiam