Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Cześć Jolasia ,
tak trochę nie rozumiem , "czy można wybrać termin prewencji rentowej?" ,
Na turnus rehabilitacyjny najpierw trzeba się zakwalifikować , co do zasady nie ma tak dobrze że wybieramy gdzie chcemy jechać ,
w niektórych oddziałach ZUS można coś zasugerować o coś poprosić . Czasami uwzględnią , ale nie muszą - różnie .
Żeby ubiegać się o turnus rehab. nie trzeba chodzić na zwolnienia lekarskie, natomiast korzystając z niego można wybrać formę L4(potocznie) lub urlop.
pozdrawiam
Bibi
andrzej590 pisze: 31 paź 2023 14:59
Ile sie czeka teraz od komisji do wyjazdu ze slaskiego ZUS?
25 października zaniosłam wniosek do zus i po tygodniu dostałam wezwanie na komisję. Na wizycie dostałam papier, potwierdzający leczenie sanatoryjne w systemie stacjonarnym. Teraz czekam na świstek....gdzie i kiedy. Bardzo chcę nad morze
Ja byłam na komisji na początku października( Zus sosnowiec) dostałam od razu od lekarza orzecznika że wyjazd jest zasadny i po niecałych 3 tygodniach dostalam list z wyjazdem do Ustronia a wyjazd na koniec stycznia.