Tryton.Świnoujście. ul.Żeromskiego 11

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
lope1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 14 sie 2022 09:22
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Tryton.Świnoujście. ul.Żeromskiego 11

Post autor: lope1 »

Byłem w Trytonie we wrześniu. Piękna pogoda, plaża, trasy rowerowe, promenada. W pokojach po trzech chociaż metraż mały nawet na 2 osoby - beznadziejnie, zabiegi w Rusałce - nie narzekam, jedzenie w Światowidzie - bez rewelacji ale znośnie, parking w Rusałce. Wszędzie trzeba dojść co jest nawet fajne ale od maja do września, no może jeszcze w słonecznym październiku. Ja byłem zadowolony ale to raczej zasługa pięknego września.
Pedrowski
Na forum od: 15 paź 2023 09:49
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Pedrowski »

Spędziłem 3 tygodnie w tym obiekcie na przełomie października i listopada. Mogę w większości potwierdzić opinię kolegi lope1 co do warunków.
Pierwsze wrażenie nie najlepsze bo obiekt dosyć wysłużony i czuć to w nozdrzach :) ale po kilku dniach można i to zaakceptować.
Dużo zależy od współlokatorów. Ja miałem szczęście i było bardzo w porządku.
Lokalizacja za to idealna bo w samym sercu dzielnicy nadmorskiej. Obsługa też generalnie Ok choć z początku trudno było się przyzwyczaić do kolonijnych rygorów :D
Obsługa generalnie się starała. Czasem nawet za bardzo bo codzienne wieczorne kontrole były zaskoczeniem nie tylko dla mnie ale i dla sanatoryjnych wyg. :shock:

Łażenie 500m na zabiegi i 100m na posiłki dla mnie było dodatkową atrakcją która wymuszała aktywniejsze życie. Zresztą jak popatrzyłem na to jęczące towarzystwo grubasów to stwierdzam że większości tylko na zdrowie poszło ;)
Posiłki w Światowidzie dla mnie smaczne, różnorodne i generalnie wystarczające. Takie zwykłe tradycyjne bez udziwnień ale za stawki NFZ to Ok. Owszem dosyć mało warzyw podają ale wystarczyło sobie własnego pomidorka przynieść. Wiadomo że w niedalekim Radissonie posiłki będą bardziej urozmaicone ale NFZ chyba jeszcze tam nie kieruje :lol: Zresztą za dzienną stawkę żywieniową z NFZ tam moglibyśmy najwyżej kawę dostać. Którą zresztą polecam w kawiarni Blue Horizon na 13 piętrze :)

Świnoujście jako miasto jest pięknym miejscem. Zadbanym i z wieloma atrakcjami. Osoby aktywne mogą tu miło spędzić czas wolny na długich spacerach, rowerach czy wycieczkach. Spędziłem tu zarówno 1 jak i 11 listopada i miałem okazję zobaczyć jak mieszkańcy obchodzą te święta. Szczególnie święto niepodległości zrobiło bardzo pozytywne wrażenie. Ja chętnie kiedyś wrócę do tego miasta na pobyt.

PS
Dziękuję koledze Zbigniewowi za kilka telefonicznych rad przed wyjazdem.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: zbigniew165 »

Pedrowski dziękujemy za obszerną opinię, bo już dawno nikt nie pisał o pobycie w Trytonie.
Cieszy mnie to, że pomogły Tobie moje wskazówki, o które pytałeś przed wyjazdem.
Ważne, że spodobało się Tobie samo Uzdrowisko Świnoujście i chcesz tam wrócić.
Ja mam zamiar jesienią ponownie jechać do Świnoujścia jesienią do sanatorium.
Z tych względów o których piszesz, czyli konieczność chodzenia na zabiegi łatwiej jest uzyskać zwrot do tego uzdrowiska od jesieni do wiosny i ja z tego korzystam wybierając samemu datę wyjazdu i obiekt sanatoryjny.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: zbigniew165 »

Pedrowski szkoda, że tej opinii nie napisałeś w temacie " Oceń sanatorium " bo w temacie wyjazdów ona szybko zginie.
ODPOWIEDZ