ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

To się cieszę, że i Ty się cieszysz :) .
Jak człowiek nie ustawia przyrody za mocno pod siebie, to przyroda da sobie radę. Ostatnio coraz częściej słyszę o burzeniu tam czy zapór wodnych, aby zwierzęta mogły emigrować czy z powrotem zasiedlać swoje ekosystemy. Ciekawi mnie czy "2050" będzie mocno walczyła o swój program proekologiczny poczynając od elektrowni węglowych.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Pożyjemy zobaczymy. Sami i tak nie dadzą rady. Poza tym, nie ma tak naprawdę czystej energii. Każde źródło niesie szkody dla środowiska. :(
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale od czegoś trzeba zacząć, a jest tego wiele do zrobienia. Jednostki też powinny zrozumieć i w miarę swoich możliwości dbać o środowisko..... ziarnko do ziarnka :lol: . Może jakbyśmy znacznie dłużej żyli, to bardziej dalekowzrocznie byśmy patrzyli, a tak niech się inni po mnie martwią :evil: ..... niestety znam parę osób, które myślą tylko o sobie :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W sobotę napisałam posta, ale nie sprawdziłam, czy dotarł na Forum i jak się okazuje poszedł w kosmos. :shock: :lol:
Już nie pamiętam, co tam napisałam ( a może tylko mi się zdawało, że napisałam :? :P :lol:), ale puenta była taka, że niestety nie jest to parę osób patrząc globalnie. :evil: Co się dziwić jak były przywódca jednego z największych państw kpi sobie z problemów wynikających z ocieplenia klimatu, z którymi boryka się jego kraj i nie tylko. A przykład przecież idzie z góry...
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Jakby ten przykłd brać tylko z góry, to niezły były bajzel :twisted: :lol:

Tak zachwalacie tą przyrodę,a ona tylko dezorganizację mi robi na podwórku ;)
Złośnica jedna. Co się zgrabi, to na nowo.... :roll:

Czołem🖐 z rześkim powietrzem :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kleinehexe pisze: 06 lis 2023 22:17 W sobotę napisałam posta, ale nie sprawdziłam, czy dotarł na Forum i jak się okazuje poszedł w kosmos. :shock: :lol: ....
..... Co się dziwić jak były przywódca jednego z największych państw kpi sobie z problemów wynikających z ocieplenia klimatu, z którymi boryka się jego kraj i nie tylko......
No to masz ładnego kopa, jak wyleciał w kosmos :roll: .... ale jeszcze lepszy wzrok, jak go tam zobaczyłaś ;) :lol: .
Prezydent, to brzmi dumnie :!: ... tylko w większości, to są marionetki na usługach wszelkiej maści finansowych korporacji :twisted: .

Cześć Ogrodniczko :) , a po co się zmagasz z przyrodą ? :roll: .... przyroda sama po sobie sprząta :P . Jak wszystkie pospadają, to jesienne wiaterki uporządkują Ci podwórko, albo zimowa kołderka wszystko przykryje ;) :lol: .
Ale dzisiaj roboczy dzionek miałem :roll: , nogi wchodzą tam gdzie nie powinienem mówić :P . Obiadki na cztery dni zrobione, a jak będę się odchudzał, to i na pięć starczy :lol: . Ciast mi się napiekło, prawie jak u Bożenki ;) .... przynajmniej to co wyciągnąłem z zamrażalnika, to na zamiankę pójdzie :lol: . Ale nic to , teraz chwilka odpoczynku i znowu do zajęć :roll: .
Miłego i spokojnego :).
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I niestety bajzel jest i to wcale niemały, bo liczy się tylko mamona. :evil:

Zaraz ,zaraz kto tu się złości i na kogo? :? Moim zdaniem, to nie natura dezorganizuje nam życie. Ona działa zgodnie z odwiecznymi prawami. To my nie chcemy tych praw zaakceptować i wprowadzamy swoje porządki. To nasz wybór, mamy do niego prawo, ale nie szukajmy potem winnych konsekwencji za tym wyborem idących. :oops:
Przepraszam, ale zawsze będę stać po stronie natury :mrgreen: , choć czasem też się troszkę złoszczę na nią. :o Twoje liście to pikuś. :lol: Co powiesz na to Nutko, że u mnie myszki znalazły gdzieś dziurę (a może niejedną, bo tych pewnie nie brakuje w niewykończonym poddaszu :? ) i rozesłały wici po okolicy, że tu karmią czekoladą :lol: , a zapłacić za nią trzeba tylko chwilową niewolą i zlatują się całymi chmarami. :shock: Nie wiem ile już ich zostało odłowionych tej jesieni. Ludzie pukają się w głowę, że stosuję żywołapki, ale one tak na mnie patrzą słodko tymi swoimi czarnymi oczkami, więc tylko je opierdzielam i wypuszczam. :D Niestety nie chcą mnie słuchać, wciąż wracają. :roll: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No to zgodnie z naturą, musisz ze dwa kotki przygarnąć ;) :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Andy, zrobiłabym to dawno, bo jest wiele takich, co potrzebują domku, ale obawiam się, że długo by nie pożyły, bo mam psa, który nie toleruje kotów. Kot sąsiada już nie raz został zapędzony na drzewo i siedział tam bidulek Bóg wie ile. Zresztą kuna także. :o
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Musisz to pieskowi wytłumaczyć, że jak kotów nie toleruje , to sam w łowcę myszy musi się zmienić :lol: .
Miałem drugiego pieska, która bardzo lubiła świeże mięsko :P , pierwsza też raz szybciutko złapała mysz w domu :lol: ... na szczęście pierwszy i ostatni :roll: .
ODPOWIEDZ