ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Łowi myszy i nawet czasem konsumuje :o , ale tylko w naturze, w domu traci zainteresowanie. :? Może i dobrze, bo jakby zaczęła robić taki armagedon jak w ogrodzie, gdzie cały miot potrafi wykopać i zagryźć, to chyba się cieszę, że w domu udaje, że nie ma stworów. :lol: Zresztą, większość czasu spędza na dworze na własne życzenie. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Oj tam oj tam, przecież parkietu Ci nie zerwie ;) :lol: .
Druga, to mieszkania pilnowała i nawet gołąb nie wylądował na parapecie, a jak sąsiad szedł pod wpływem, to awantura na całego :lol: . Natomiast na polu, to była obojętna..... nawet z kotem się wąchała :lol: . Pierwsza, to i tu i tu goniła wszystko :roll: .... rowerzystów też :lol: .
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Cześć :)
Kleinehexe pisze: 07 lis 2023 16:26
Zaraz ,zaraz kto tu się złości i na kogo? :? Moim zdaniem, to nie natura dezorganizuje nam życie. ...
No, przecież mówię,że przyroda tk na złość robi. Może nie przyroda, jak żywioł powietrza,wiatr czyli, tki psotnik :roll:
Aż tak bardzo nie narzekm, marudzę bardziej ;) W końcu grabie, kosiarka czy szufla do śniegu, to moje ulubione narzędzia :)
A myszy :?: Co jesień garną się do domu :twisted: W tym roku dwie poszły do odstrzału (jak n razie) ;)
I żadna żywołapka. Taka na raz dla osobnika, trach i po zawodniku. W stosunku do tych szkodników mój humanitryzm
jest na wakacjach. I jeszcze miałabym w oczy temu patrzeć :?: Nigdy w życiu. Na samą myśl otrzepuje mnie :evil:

Andy, a coś Ty się tk za kucharzenie zabrał :roll: do andrzejek trochę za wcześnie..... zdaje się ;)
Chyba,że na to wcześniejsze święto menu tworzysz ;) W końcu raz w życiu kończy się taką okrąglutką 80-tkę :lol: :lol: :lol:
Kawałek placka, to podrzuć Bożence. Na ostatnim wypdzie do Krakowa,tk się rozszalała, że teraz leży jak z diabła skóra :twisted:
I kwiczy :roll: Może jak poczuje słodkie, ożyje :lol:

Pozdrawim🖐 Trzeba o śniadaniu pomyśleć i rodzinę nakarmić ;)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Słoneczko :) , przecież kiedyś trzeba odpocząć, chociaż przez chwilkę :roll: ..... zajechać się w jednym dniu, żeby mieć w następne pięć minut wolnego ;) :lol: .
Gdzie tam jeszcze do lania wosku :roll: , a co do świeczek ? ...... nie będzie tortu :P . Święto będzie jak się wyśpię albo nie poczuję bólu :P :lol:... zastanawiam się co lepsze ;) . Ciekawe masz liczydło..... może zacznę robić z Tobą interesy ;) :) .
No i widzisz jak to jest z Bożenką, zamiast dbać o zdrowie, to szaleje ;) .
Czy nie za późno na papu ? ja tam już nakarmiłem... i siebie też 8-) .
Miłego :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj, Nutka artylerię wyciągnęła. ;) :lol: Cóż, z żywiołami się nie dyskutuje, mają moc. :twisted:
A mnie tylko o grabienie liści chodziło 8-) i jak się dzisiaj w pracy dowiedziałam, to w przestrzeni publicznej też się podobna dyskusja toczy. Cieszę się z tego niezmiernie. :D Zostawcie w spokoju grabie i liście! :mrgreen:
A co do szkodników, to nie ma w przyrodzie czegoś takiego, tak samo jak nie ma chwastów. To wymysł człowieka, ale jak się tym ludzkim spojrzeniem kierować, to właśnie człowiek jest największym szkodnikiem. Może wiatr to broń biologiczna Matki Natury na tego szkodnika? :?

Andy, wiek to stan umysłu. Kto by tam liczył te wiosny. Zawsze muszę się chwilę zastanowić, jak mnie ktoś o wiek pyta. :shock: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja nie liczę :roll: .... to Nutka na swoim liczydełku :P :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Widzę, widzę, aż się boję jak mnie podliczy za to moje wymądrzanie się. :oops: :P Mam nadzieję, że obok liczydełka nie ma na podorędziu jakiegoś szydełka. :o ;) :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Miała miała, ale się już pozbyła... chyba ;) :lol: . Teraz jak sama mówi inne berła dzierży :lol: .
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

No, dzierżę, ale nie powiem głośno jakie to berło :lol:

Nie bój się, Hexa, ani podliczać, ani dźgać szydełkiem nie będę :roll: Leży gdzieś w głębokiej szufladzie. ;)
... ale chwast czy szkodnik w postaci myszy, to bezapelacyjnie do unicestwienia :twisted:
Inne gady czy robale niech sobie żyją, w końcu większość z nich, to tylko pożytek :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nutka pisze: 08 lis 2023 08:39 Cześć :)
W końcu grabie, kosiarka czy szufla do śniegu, to moje ulubione narzędzia :)
Jak to nie mówisz.... jak mówisz ;) .
ODPOWIEDZ