Kolejka NFZ ZACHODNIOPOMORSKIE -Reumatologia

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: Kolejka NFZ ZACHODNIOPOMORSKIE -Reumatologia

Post autor: Bogutka5 »

Gabriela, nasze wnioski pojawiły się w IKP natychmiast w tym samym dniu wysłania przez lekarza. Dla zabawy ustawiłam sobie odliczanie do oceny balneologa, 3 miesiące. Jeszcze 80 dni 🙃.
Kiedyś czekając w kilkunastomiesięcznej kolejce do sanatorium codziennie w Excelu notowałam spadek numerów w przeglądarce. Miałam ciekawe z tego wykresy i ciekawe obserwacje.
Trzymajcie się zdrowo lub ... szybko wracajcie do zdrowia. My od jutra gościmy kogoś kto zmierza do nas zainfekowany. Mam nadzieję, że nic nie złapiemy.
Pozdrawiam
Bogutka
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2020 00:29
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: nula »

Gabrielo, lepiej niech nie sypią dla naszego dobra 😉
Bogutko5, dziękuję za miłe słowo, mam nadzieję, że powolutku będę wychodzić na prostą.
I powiem, Ci, że już w zeszłym tygodniu cofnęłam się do swojej "statystyki " i ku mojemu zdziwieniu, w podobnej dacie listopadowej numer w kolejce był bardzo zbliżony do obecnego i wówczas mój dzisiejszy numer był w dniach:14-17( nie zapisywałam codziennego spadku). Czyli w tym roku jest ok.10 dniowy poślizg.
Przydział wtedy miałam tuż przed 54 numerem: 24-go listopada.
Ale w zeszłym roku na przydział czekałam od 31 maja. Czyli turnus rozpoczynał się ok.9 miesięcy po złożeniu wniosku...Tyle, że w tym roku czekamy ok. miesiac krócej.
Ehhh, takie moje rozkminy wieczorową porą w gorączce 🤒
Buziole dziewczyny 😘
N
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Nula co z gorączką? Co z chorobą? Czy idzie poprawa? My zdrowi ale przyjeżdża ktoś chory. Może jakieś dodatkowe wspomaganie zastosować. Witaminy, czosnek, grzaniec.
Tak sobie wyliczyłam, że jak doczekam się oceny balneologa to Wy, Nula I Gabrysia będziecie już po pobytach sanatoryjnych. Chyba.
Pozdrawiam
Bogutka
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2013 15:00
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Gabriela »

Bogutka teraz spadki idą tak powolnie że dziś tylko 8 numerków, wczoraj 20. Chyba że Nula zastosowała jakąś technikę, aby opóźnić odliczanie. A patrząc na dane z poprzednich dni to już by zleciało 250 - 220. Ja w mojej sytuacji na zwrot potrzebuję na rachunku mieć jakiś 200 numerek. Patrząc na Bunie 136 i miała przydział.
Widzę do około że dużo ludzi choruje, nawet i Wy, szczerze to powiem Wam że boję się złapać zwrot, a potem niespodziewanie zachorować. Łatwiej chyba będzie mieć swój termin, i chociaż będę się chronić świadomie.
Życzę Wam :serce: :kwiat: :serce: :kwiat: dużo ciepła i zdrowia, dbajcie o siebie
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witajcie kobietki i nie tylko :kwiat:

Dziękuję, ta noc była zdecydowanie lepsza, choć też nie całkiem spokojna. Ale przynajmniej gorączka dała mi wytchnąć. A wciągu dnia też już lepiej, więc chyba kryzys zażegnany 👍
U mnie na te chwilę spadek o 36 oczek ( 809), ale później jeszcze uaktualnię dane, bo nieraz i po 16.00 była zmiana.
Gabrysiu, no coś Ty ?
Wypisujesz się z "polowania" na zwróciki ??
I mnie samą zostawisz na "polu walki" ??😅
Ale rozumiem Twoje obawy. Wirusy teraz się mocno uaktywniły.
Ludzie chorują a inni się boją, więc zwracają swoje przydziały. Mocno się obawiam, że te spadki numerków zaczną znowu przyspieszać, bo będą innym rozdzielać te zwroty. A jak zauważyłam nasz oddział może zawiadomić o rozpoczęciu terminu nawet do miesiąca. Ja zaraz po otwarciu sanatoriów w czasie pandemii w roku 2021, miałam przydział 13 dni przed terminem ( w przeglądarce), a pisemnie dokumenty przyszły na 9 dni przed wyjazdem.
Oj jak bardzo chciałabym mieć wpływ na spowolnienie tych spadków 😉

Tymczasem trzymajcie się cieplutko. Smacznego obiadku, a kto już po, to życzę miłego popołudnia przy dobrej kawce lub herbatce ☕
U nas śnieżek powolutku prószy, ale zobaczymy czy coś z niego pozostanie. Temperatura na razie 1-2 stopni, ale w nocy znowu będzie lekko mróz.
Tymczasem
N
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I Bogutko, dziękuję za rady dot. wspomagaczy :serce: .
Mamy już to wszystko przerobione, łącznie z naparami, nalewkami z młodych pędów sosny, syropami z cebuli, malinowymi herbatkami, miodem i dodatkowymi witaminami oraz minerałami w tabletkach itd..Dzięki temu zapewne szybciej dochodzę do siebie, a mój mąż już na chodzie, choć jeszcze osłabiony..
Buziole za to wysyłam 😘
N
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bogutko5,
uważajcie na siebie. Mam nadzieję, że Wy również zaaplikowaliście sobie tarczę ochronną po informacji o przybyszu 😅 Z pewnością witamina C ( lewoskrętna w proszku), wapno musujące, cynk 🙂
N
Awatar użytkownika
Gabriela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2013 15:00
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Gabriela »

Oj kochanieńkie jak Wam współczuję chorowania teraz. Nula i Bugotka trzymajcie się ciepło.
Mi narazie nic, nie jest, profilaktycznie wzięłam ze 2x Pyralginę i rozeszło się.
Dzisiejszy numerek 1175, spadek tylko o 26 oczek.
Nula, jeśli złapię zwrot do Kołobrzegu do Wistomu, to jadę choćby w święta :lol: Więc jeszcze Cię nie zostawiłam. :serce:
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gabrielo,
czyli jeszcze nie przesądzone. Zatem będę trzymać kciuki aby Ci się udało wydzwonić ten Wistom w Kołobrzegu, bo wygląda na to, że to dobra miejscówka 👍
Daj tylko znak od kiedy mam trzymać kciuki.
Jeżeli i ja w swoim odliczaniu dotrwam do momentu " polowania", to i mnie ucieszyłoby to sanatorium 😀
Gabrielo, nie waż się "zakolegować" z jakimiś wirusami. Dbaj o siebie i stosuj to co wcześniej poradziłam Bogutce ☝️😉

Śpijcie spokojnie dziewczyny i śnijcie pięknie 🌠
Do juterka 🥰
N
nula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ps. A zauważyłyście, że " awansowałam" do czwartej ⭐ ???
🤩
ODPOWIEDZ