ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Też siedzę i odpoczywam, bo podłogi w koło pomyte, a ja na fotelu utknęłam jak na bezludnej wyspie. ;) :lol: Dobrze, że Internety są, to nie czuję się osamotniona. :mrgreen:
A śniegu jak nie było tak nie ma. :roll: A mogłoby być tak fajnie:
📸 Obejrzyj ten film na Facebooku
https://fb.watch/oGLUnadTH1/
:lol: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Ja nawet na sprzątanie nie miałem czasu :roll: .... a tam i tak śnieg wszystko przykrył ;) :lol: .
Domowe, to się cieszą. Jak kuper zmarznie, to pod kołdrę w domu wejdą, a pozostałe....

Obrazek
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A to różnie bywa. Mojej to do domu nagonić nie można, nawet w ten mróz. Pod kołdrę to mowy nie ma by weszła i w ogóle do łóżka nie wchodzi, chyba że coś chce i budzi. :o :lol:
Wreszcie zaczęło pruszyć i u mnie. Mam nadzieję, że jutro obudzę się w otoczeniu pięknej zimy i z rana urządzę biegi po śniegu na boso w piżamie. :shock: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie zapomnij o nausznikach i rękawiczkach :lol: . Życzę Ci może nie dużego, ale przynajmniej do kostek :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Co ty, na bosaka długo nie wytrzymam, to na tę chwilę rękawiczki i nauszniki nie będą potrzebne. :P
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To cieniutko :roll: , to ja w krio dłużej przebywam :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W krio jest chyba trochę inaczej. Nie wiem, nie korzystałam. :? Preferuję warunki naturalne. :P
Generalnie nie przepadam za zimnem, ale że ekspozycja na nie może przynieść wiele zdrowotnych korzyści, to się poddaję torturom. :lol:
Nie jest to dla mnie łatwe, ale wiem, że głównie to wynik tego co siedzi w mojej głowie. Kiedyś już próbowałam to zmienić, ale poległam. :roll: Ostatnio próbuję znów metody Wima Hofa i rano między innymi stosuję zimne prysznice. Sam akt nie jest najprzyjemniejszy, ale efekt po, jest bardzo obiecujący. :o
Ciekawe, że gdy temperatura na zewnątrz miała 30-40 °C, byłam w stanie wejść do lodowatego potoku, górskiego jeziora czy pod wodospad, gdzie temperatura wody miała kilka stopni i choć nie powiem, było to szokujące doznanie, to byłam w stanie pływać. Zimą jest opór...
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzindybry ;) Jest cudnie! :serce: Dla mnie może być tak do wiosny. :D
https://www.youtube.com/live/XsMl0pQJEs ... sFYx-ZJ-54
Chwila relaksu i trzeba szykować się do najazdu skrzatów. Będzie kulig w lesie. :D
Miłej niedzieli! :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No to się wreszcie doczekałaś :lol: , cześć o poranku Hexa :) .
Tak, w krio jest inaczej...... bo nie chodzi się boso :lol: , za to rękawiczki i nauszniki obowiązkowe, ale działanie podobne jak w Twoim przypadku. Samemu jest ciężej się przezwyciężyć, ale w grupie-kupie jest siła ;) :lol: . Dlatego wszystkie ograniczenia czy fobie najlepiej z kimś i nie na siłę, a i też udowodniono, że przynoszą pożądany skutek :) .
Powiem Ci tak, zimą jest znacznie lepiej wejść do zimnej wody, niż przy upałach, bo różnica temperatur jest mniejsza i tak bardzo nie odczuwamy. W pracy musiałem właśnie w minusowej temperaturze wejść do rzeczki po pewną część ciała i popracować. Niestety tylko górną częścią. Po parunastu minutach zacząłem odczuwać szybkie drętwienie w kończynach, ale na szczęście już mogłem zakończyć pracę. Miałem taki wstęp przed krio :lol: , z tym że w krio tak głęboko ciało się nie przechładza.

Obrazek szykuj się, szykuj, bo Ci las zdemolują ;) :lol: .

Tobie też i relaksuj się :kwiat: :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Było bajecznie. :D Kulig się udał, tylko trochę się zgrzałam, bo wcisnęłam się w strój narciarski, a przez większość czasu byłam asekuracją i truchtałam obok sanek. :lol: Zdaje się, że metoda Wima naprawdę działa. Jestem w szoku, że nawet nie miałam zadyszki. :o :shock:

Tak, wiem, że w krio trzeba mieć buty, rekawiczki itd. Tam jest bardzo niska temperatura. W moim przypadku trzeba uważać, by nie za długo przebywać na śniegu, by nie odmrozić sobie paluchów. Jeśli chodzi o resztę ciała, to przy takiej temperaturze jak dziś, to nie jest problem, by wyjść. Ale stopy po chwili zaczynają boleć. :?
No właśnie, niby latem, gdy jest gorąco, powinno być gorzej wchodzić do lodowatej wody, ale w głowie mamy zakodowane, że latem się schładzamy, a zimą grzejemy. To tak jak z lodami, zdrowiej jest jeść je, gdy jest chłodno, niż gorąco, ale lodziarnie są otwarte tylko latem, bo tylko wtedy są klienci.
ODPOWIEDZ