Rosomak w Ustroniu Sl.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Rosomak w Ustroniu Sl.

Post autor: AleksandraWroclaw »

"Rosomak" zamieniłam na "Równice" i natychmiast po przekroczeniu progu za decyzją przemiłej Pani ordynator wróciłam do Rosomaka :D i dzieki Bogu bo wrócilabym z nerwicą do domu.Wokól obiekt nie powiem bardzo zadbany ale budynek- moloch to późny Gierek i ten wszechogarniający szpitalny smród w połączeniu z zapachem lizolu,coś strasznego !Po prostu szpital !
Rosomak jest zdecydowanie mniejszy ,połozony na górce,bardziej kameralny,
mała baza zabiegowa ale w przypadku mojego złamania palucha u nogi wystarczajaca. Inne kuracjuszki chodzily na wszystkie zabiegi do Rownicy. Jedzenie bylo dobre bo mialam wypisana "diete cukrzycową", ktora była obfitsza w owoce i warzywa. Panie z obsługi miłe,a robiące zabiegi wrecz przemiłe. Widok z okien i balkonu byl przepiekny na Beskid Slaski i Czantorie. W poblizu piekna nowoczesna w architekturze pijalnia wody, tereny zadrzewione, parkowe. Czas wolny mozna spedzic w centrum uzdrowiska ale to dobre 3-4km albo skorzystac z wielu wycieczek, w tym do Pragi i Wiednia ale ponoc w pedzie i bardzo męczące.Polecam Rosomak jak ktos nie lubi wrzasku,zgiełku i kolejek w strefie zabiegowej. Sa jedynki !
ODPOWIEDZ