ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Na byciu świętą to ja się nie znam, więc się nie wypowiadam. :oops: :D
Zasłużyłam na solidny wypoczynek. Dobrej nocy życzę, każdemu kto zajrzy tu przed świtem. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Odpoczywaj, odpoczywaj..... ja dopiero będę :evil: . Szkoda, że wcześniej nie zajrzałem, tak gdzieś przede północą, to może byłaby dobra :roll: . A tak to może dopiero będzie ;) .
Zapowiada się u mnie sobota, a i pewnie niedziela będzie pracująca :lol: . Na razie jakieś wybudzenie potrzebne, a tu niemoc jakaś czyha za mną :P . No cóż , trzeba zacząć przebierać.... nogami .
Spokojnego i miłego :) .
PS. Święta ? nawet nie pomyślałem ;) .... chyba , że o tych nadchodzących :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale rozumiem, że zachęcasz do świętości :oops: , a może do świętowania? :? :lol: :lol:

Jeśli Cię to pocieszy, u mnie weekendy też są zawsze pracowite. Robię rzeczy, których nie zdąrzyłam zrobić w tygodniu, i nie tylko są to obowiązki domowe. :roll:

Mogłabym coś doradzić na tę niemoc, ale muszę wpierw zadać niedyskretne pytanie :oops: : Jak u Ciebie sprawy kardiologiczne, nie mylić z sercowymi ;) ? Jeśli nie chesz odpowiadać na forum lub wcale, to nie było pytania. Zadaję je jednak tutaj, bo może rozwinę temat bez względu na Twoją odpowiedź.

Dużo dobrej energii wysyłam i spokoju życzę. :serce:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W zależności co uważasz za świętość ;) ...... jest wiele spojrzeń :lol: .
Wolałbym inną pociechę (nie mylić z dodatkowymi obowiązkami :P ), taką przyjemną :D ....... na 365 dni ;) :lol: i + jeden na przestępny 8-) .
Może jakbyś powiedziała sercowe, to byłyby te i te, a kardiologiczne to tylko z jednym mi się kojarzą :lol: .... jak na razie jest dobrze, bardziej sytuacje stresowe czy "krótkosen" dają we znaki. Niestety na razie jest w tej materii impas :roll: .
Może wyślij w hermetycznej butelce..... będę powoli spijał i się delektował ;) :lol: .
Dzięki i nawzajem :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Świętość jakoś nie kojarzy mi się za dobrze. To jest wynoszenie kogoś na piedestały, a potem okazuje się, że jak każdy człowiek, także i ten święty lepsze i gorsze momenty w życiu miał, co całkiem zresztą normalne jest, i nie wiadomo potem, co z tą świętością począć. :roll:
Pozytywnej energii nie można więzić, ona jest wszędzie. :D Jesteśmy wszyscy jak naczynia połączone, można ją spijać kiedy się tylko chce, tylko że wężyk z dostępem do tej ambrozji, gubi się nam często. :x

Przepis na poprawę kondycji fizycznej, na to, żeby się tak chciało jak się nie chce i nie tylko, podaje Wim Hof zwany też Icemenem. W necie zapewne jest mnóstwo o nim informacji. Sama już kilka lat temu przeczytałam jego książkę i choć mnie zafascynował jej autor, to moja niechęć do zimna, spowodowała, że próby oswojenia się z nim, nie powiodły się i odpuściłam tę metodę. A może to nie był ten czas, nie ta chwila i nie byłam na to gotowa? :? Ostatnio jednak potrzebuję wzmocnienia, potrzebuję dużo powera, więc zaczęłam poszukiwać i znów wypłynął mi Wim. Może to pewnego rodzaju desperacja, ale stwierdziłam, że trzeba się czegoś chwycić, jak tonący brzytwy. ;) :lol:
Rano robię najpierw ćwiczenia oddechowe. Mnie akurat pomaga w tym zakresie materiał Klaudii Pingot:
https://youtu.be/uUYZjZ9krOc?si=brzMqeQbkixOlfkU
Tu jest moim zdaniem dobrze to opisane i prowadzone, ale przede wszystkim odsyłam do książki "Metoda Wima Hofa. Aktywuj pełnię swojego potencjału". Tam jest źródło tej wiedzy i wyjaśnienie jak i dlaczego to działa, potwierdzone badaniami naukowymi.
Po sesji oddechowej następuje ekspozycja na zimno. Nie trzeba zaraz wchodzić do bali z lodem czy lecieć do przerębla. :shock: :lol: Wystarczy zimny prysznic, na początek 15 sekundowy. Sama jestem bardzo zaskoczona efektami. Przede wszystkim jeśli chodzi o poprawę wydolności organizmu. To naprawdę działa, ale żeby uwierzyć, to trzeba spróbować samemu. :D

A co się będzie działo jak spróbuję amanitki :shock: :lol: , która obecnie dojrzewa, a ja wertuję księgę z wynikami badań na ten temat. :twisted:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Och, nie kojarz świętości przez wszelkiego rodzaju habity :roll: .... spójrz szeroko i bardziej niż globalnie ;) , przecież jesteśmy połączeni ze wszechświatem :lol: .
Tutaj inne metody i sposoby są mi potrzebne. Kiedy i jakie , to dopiero czas pokaże :roll: . Na razie raz jest lepiej, a raz gorzej .
Tylko się nie zaurocz czerwonymi kapelutkami ;) :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To ja wolę określenie "oświecenie". :D Świętość to nieskazitelność, a takich ludzi nie ma. :roll:

A czemu nie? :twisted:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Aaaaa, to w dużej mierze zależy od rodzaju uczucia ;) :D ...... wtedy i świętość znajdzie się wśród śmiertelników :P .

Bo przypomniało mi się przedszkole :lol: .......
https://youtu.be/LmB0AT2zRCY?feature=shared
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A może to Cię zainteresuje .....
https://youtu.be/IMXHCmLDkZE?feature=shared
Cześć o poranku :) , dzisiaj nocka bardziej przespana, ale dalej nic mi się nie chce :roll: ....... pewnie przesilenie zimowe :lol: .
Przynajmniej zamrażalkę odmroziłem..... i umyłem :P .
Miłego :) .
ODPOWIEDZ