Gołdap 3-24.02.2024

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
SlawG
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 lis 2023 07:13
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Gołdap 3-24.02.2024

Post autor: SlawG »

Witam. Po dwóch miesiacach oczekiwania przydzielono mnie do sanatorium na "krańcu świata" jak w temacie. Przyszedł czas przygotowania się i ogarnięcia transportu. Chętnie poznam ludzików z tym samym terminem wyjazdu. Jakby znalazł się ktoś z mojego regionu i do tego mający prawo jazdy, z chęcią rozważył bym wyjazd swoim autem. Czułbym się pewniej z myślą, że gdy mi kręgosłup zesztywnieje to będzie ktoś na podmiankę :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
endy56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lis 2022 18:47
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 10

Re: Gołdap 3-24.02.2024

Post autor: endy56 »

Witam
Jak by nie wyszło zawsze istnieje możliwość dotarcia na koniec świata autobusem(busem) z Olsztyna. Na moim turnusie 7.01-28.01 br. były osoby z Gdańska i Grudziądza co skorzystały z tego połączenia. Do Olsztyna dotarły z PKP. Jak by Cię to interesowało to służę informacjami. ...pozdrawiam😁
Awatar użytkownika
McD
Na forum od: 07 gru 2023 12:57
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: McD »

Spotkamy się 3 lutego :)
SlawG
Kuracjusz
Kuracjusz

endy56 pisze: 06 gru 2023 20:46 Witam
Jak by nie wyszło zawsze istnieje możliwość dotarcia na koniec świata autobusem(busem) z Olsztyna. Na moim turnusie 7.01-28.01 br. były osoby z Gdańska i Grudziądza co skorzystały z tego połączenia. Do Olsztyna dotarły z PKP. Jak by Cię to interesowało to służę informacjami. ...pozdrawiam😁
Dziękuję za odzew. Tak wiem już o tej możliwości wyjazdu z Olsztyna pod samo sanatorium. Nawet pociąg mi pasuje z Torunia, bo jest o godz.10 w Olsztynie , a autobus podobno wyjeżdża o godzinie 12:00. Ale jakbym miał drugą osobę na drogę , to nadal rozpatruję wyjazd własny autem. To jednak luty ;) , a targanie walizy to jednak pewne wyzwanie logistyczne :shock: :D
Pozdrawiam
SlawG
Kuracjusz
Kuracjusz

McD pisze: 07 gru 2023 13:03 Spotkamy się 3 lutego :)
Super , Do zobaczenia :)
Awatar użytkownika
McD

W Gołdapii plusem władnego auta jest mobilność. Zwiedzanie, zakupy itp. Dojazd i powrót bez patrzenia na zegarek i rozkład jazdy. Czytałem opinie o WITALu to mam mieszane uczucia co do pobytu. Koresponduję też z osobą, która tam obecnie przebywa. Zabiegi są podobno ok ale reszta nie do końca. Okaże się na miejscu. Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2023 14:01 przez McD, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
McD

Zapomniałem uprzedzić, że dworzec w Olsztynie jest w dużej przebudowie to poczekalnia prowizoryczna z kontenerów ale na przeciwko jest MacDonald jakby co :) 2 godziny do autobusu można jakoś będzie przesiedzieć w cieple.
SlawG
Kuracjusz
Kuracjusz

McD pisze: 09 gru 2023 13:51 W Gołdapii plusem władnego auta jest mobilność. Zwiedzanie, zakupy itp. Dojazd i powrót bez patrzenia na zegarek i rozkład jazdy. Czytałem opinie o WITALu to mam mieszane uczucia co do pobytu. Koresponduję też z osobą, która tam obecnie przebywa. Zabiegi są podobno ok ale reszta nie do końca. Okaże się na miejscu. Pozdrawiam serdecznie.
Z autem masz rację. To była pierwsza myśl po sprawdzeniu lokalizacji by być mobilnym już tam na miejscu. Co do odczuć z opinii , to po żyjemy, zobaczymy. Czytałem i też wiele pochlebnych opinii. Zalezy kto i po co się udaje do sanatorium z refundacją NFZ. Są ludzie i "ludziska". Mi potrzeba odciąć sie od Świata i pobyć sam ze sobą trochę , więc chyba tam się odnajdę :) Zrobiłem już rezerwację na jedynkę w Wital, a w planach mam zabranie ze sobą kilka projektów do ukończenia więc podejżewam ze nie będę sią tam nudził 8-) . Problemem może być kiepski zasięg sieci GSM, ale mam na to kilka patentów i może nie będzie tak źle.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Przyjaciel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 wrz 2019 20:39
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Przyjaciel »

Witam,

Gołdap to jak centrum Warszawy przy mojej propozycji z NFZ na drugą połowę stycznia - Wysowa Zdrój... :D
Awatar użytkownika
McD

SławG to mamy takie samo podejście do tematu. Na pewno można się tam wyciszyć. Ja też mam zaklepaną jedynkę. Mam trochę prac do napisania, a do tego internet mi nie jest potrzebny. Mając działalność niestety brak zasięgu zasmuca ale może to przyniesie inne korzyści. Wszak zdrowie jest najważniejsze :) Pozwolę sobie zapytać jaki patent masz na zasięg GSM? Mając pokój na poddaszu chyba większe szanse na kilka kresek :) To chyba też kwestia sieci GSM i telefonu? Ja mam w PLUSie i podobno tam zasięg nie jest bardzo zły.
ODPOWIEDZ