Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Witam. Po dwóch miesiacach oczekiwania przydzielono mnie do sanatorium na "krańcu świata" jak w temacie. Przyszedł czas przygotowania się i ogarnięcia transportu. Chętnie poznam ludzików z tym samym terminem wyjazdu. Jakby znalazł się ktoś z mojego regionu i do tego mający prawo jazdy, z chęcią rozważył bym wyjazd swoim autem. Czułbym się pewniej z myślą, że gdy mi kręgosłup zesztywnieje to będzie ktoś na podmiankę
Pozdrawiam.
Witam
Jak by nie wyszło zawsze istnieje możliwość dotarcia na koniec świata autobusem(busem) z Olsztyna. Na moim turnusie 7.01-28.01 br. były osoby z Gdańska i Grudziądza co skorzystały z tego połączenia. Do Olsztyna dotarły z PKP. Jak by Cię to interesowało to służę informacjami. ...pozdrawiam
endy56 pisze: 06 gru 2023 20:46
Witam
Jak by nie wyszło zawsze istnieje możliwość dotarcia na koniec świata autobusem(busem) z Olsztyna. Na moim turnusie 7.01-28.01 br. były osoby z Gdańska i Grudziądza co skorzystały z tego połączenia. Do Olsztyna dotarły z PKP. Jak by Cię to interesowało to służę informacjami. ...pozdrawiam
Dziękuję za odzew. Tak wiem już o tej możliwości wyjazdu z Olsztyna pod samo sanatorium. Nawet pociąg mi pasuje z Torunia, bo jest o godz.10 w Olsztynie , a autobus podobno wyjeżdża o godzinie 12:00. Ale jakbym miał drugą osobę na drogę , to nadal rozpatruję wyjazd własny autem. To jednak luty , a targanie walizy to jednak pewne wyzwanie logistyczne
Pozdrawiam
W Gołdapii plusem władnego auta jest mobilność. Zwiedzanie, zakupy itp. Dojazd i powrót bez patrzenia na zegarek i rozkład jazdy. Czytałem opinie o WITALu to mam mieszane uczucia co do pobytu. Koresponduję też z osobą, która tam obecnie przebywa. Zabiegi są podobno ok ale reszta nie do końca. Okaże się na miejscu. Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2023 14:01 przez McD, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapomniałem uprzedzić, że dworzec w Olsztynie jest w dużej przebudowie to poczekalnia prowizoryczna z kontenerów ale na przeciwko jest MacDonald jakby co 2 godziny do autobusu można jakoś będzie przesiedzieć w cieple.
McD pisze: 09 gru 2023 13:51
W Gołdapii plusem władnego auta jest mobilność. Zwiedzanie, zakupy itp. Dojazd i powrót bez patrzenia na zegarek i rozkład jazdy. Czytałem opinie o WITALu to mam mieszane uczucia co do pobytu. Koresponduję też z osobą, która tam obecnie przebywa. Zabiegi są podobno ok ale reszta nie do końca. Okaże się na miejscu. Pozdrawiam serdecznie.
Z autem masz rację. To była pierwsza myśl po sprawdzeniu lokalizacji by być mobilnym już tam na miejscu. Co do odczuć z opinii , to po żyjemy, zobaczymy. Czytałem i też wiele pochlebnych opinii. Zalezy kto i po co się udaje do sanatorium z refundacją NFZ. Są ludzie i "ludziska". Mi potrzeba odciąć sie od Świata i pobyć sam ze sobą trochę , więc chyba tam się odnajdę Zrobiłem już rezerwację na jedynkę w Wital, a w planach mam zabranie ze sobą kilka projektów do ukończenia więc podejżewam ze nie będę sią tam nudził . Problemem może być kiepski zasięg sieci GSM, ale mam na to kilka patentów i może nie będzie tak źle.
Pozdrawiam
SławG to mamy takie samo podejście do tematu. Na pewno można się tam wyciszyć. Ja też mam zaklepaną jedynkę. Mam trochę prac do napisania, a do tego internet mi nie jest potrzebny. Mając działalność niestety brak zasięgu zasmuca ale może to przyniesie inne korzyści. Wszak zdrowie jest najważniejsze Pozwolę sobie zapytać jaki patent masz na zasięg GSM? Mając pokój na poddaszu chyba większe szanse na kilka kresek To chyba też kwestia sieci GSM i telefonu? Ja mam w PLUSie i podobno tam zasięg nie jest bardzo zły.